Witam.
Pytanie do osób które posiadają oryginalny spojler na klepie tylnej w mazdzie 626 GF w wersji hatchback. Jako że nabyłem takowy spojler na allegro i przymierzam się do montażu, chciałbym zapytać o odległość jego montażu od krawędzi klapy tylnej. Czy ktoś mógłby zmierzyć, po podniesieniu klapy, odległość, po łuku, od końca wewnętrznej krawędzi klapy do śruby mocującej spojler. Nie mam żadnych punktów odniesienia, a chciałbym aby był zamontowany jak w oryginale.
Pozdrawiam.
Montaż oryginalnego spojlera klapy tylnej (626 DITD GF 99)
Strona 1 z 1
- Od: 24 kwi 2009, 21:39
- Auto: Mazda 626 GF DITD 99, Honda CBR 1100 XX Super Blackbird 99.
chyba nikt tu nie ma oryginalnie zamontowanego spoilera tak mi się wydaje 
montuj jak Ci sie podoba IMO. ale i tak nie masz duzego pola manewru bo od krawedzi klapy do ramienia wycieraczki jst akurat tyle miejsca zeby zamontowac spoiler. nie widzialbym tam wiekszej filozofii, jakbys nie zamontowal to bedzie prawie identyko jak oryginał
tu przykladowa fotka z internetu (GF przed liftem)
http://www.ukcar.com/road_tests/mazda/6 ... poiler.jpg
montuj jak Ci sie podoba IMO. ale i tak nie masz duzego pola manewru bo od krawedzi klapy do ramienia wycieraczki jst akurat tyle miejsca zeby zamontowac spoiler. nie widzialbym tam wiekszej filozofii, jakbys nie zamontowal to bedzie prawie identyko jak oryginał
tu przykladowa fotka z internetu (GF przed liftem)
http://www.ukcar.com/road_tests/mazda/6 ... poiler.jpg
Witam.
Spojler został zamontowany. Wyszło całkiem dobrze. Najpierw okleiłem klapę taśmą papierową, w otwory w spojlerze powkręcałem szpilki przyłorzyłem do klapy i odrysowałem miejsca na otwory. Po wywierceniu musiałem je jednak troche rozpiłować, bo spojler nie przylegał całą płaszczyzną. Otwory zabezpieczyłem alucynkiem. Spojler miał taki sam kolor jak moja mazda. Wygląda tak jak by zawsze tam był.
Pozdrawiam.
Spojler został zamontowany. Wyszło całkiem dobrze. Najpierw okleiłem klapę taśmą papierową, w otwory w spojlerze powkręcałem szpilki przyłorzyłem do klapy i odrysowałem miejsca na otwory. Po wywierceniu musiałem je jednak troche rozpiłować, bo spojler nie przylegał całą płaszczyzną. Otwory zabezpieczyłem alucynkiem. Spojler miał taki sam kolor jak moja mazda. Wygląda tak jak by zawsze tam był.
Pozdrawiam.
- Od: 24 kwi 2009, 21:39
- Auto: Mazda 626 GF DITD 99, Honda CBR 1100 XX Super Blackbird 99.
Strona 1 z 1