Poważny problem ze światłami przednimi
1, 2
Witam dzisiaj wracajac od rodzinki w polowie drogi zgasly mi przednie swiatla wszystkie inne dzialaja bez problemu nie moge zadnych swiatel wlaczyc ani dlugich ani pozycyjnych....ladowanie jest ...nie sprawdzalem bezpiecznikow wogole gdzie sa bezpieczniki?? prosze o szybko pomoc bo nie wiem gdzie jutro mam sie tknac by ozywic swiatelka....
- Od: 2 sty 2010, 14:04
- Auto: Mazda 323 f ba 97 1.5 16v
bezpieczniki sa kolo lewej nogi jak siedzisz(przynajmniej w mx3).jezeli to nie bezpieczniki to moglo cos sie stac z przelaznikiem zespolonym
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
levis119 napisał(a):nie no patrzylem po ciemku dzisiaj i nie mam ich pod nogami przy kierownicy, a przekaznik napewno troszke kosztuje i jak moge sprawdzic czy to napewno przekaznik??
bezpiecznik świateł masz pod maską... tam są 2 rodzaje do świateł.. jeden to kostucha taka duża i to chyba przekaźnik a drugi rodzaj to kolorowe kostki trochę mniejsze... do świateł idzie 30A-40 A (chyba różowe są) sprawdź najpierw te małe a jak bedą w porządku to wtedy szukaj dalej w przekażnikach...
koło nogi też są tylko że schowane pod plastikiem... ale tam chyba od świateł nie ma... chyba ze od podświetlenia w środku...
- Od: 14 cze 2008, 16:44
- Auto: Mazda
Kolego sprawdź czy przy włączaniu świateł na zgaszonym silniku słychać charakterystyczne kliknięcia przekaźnika zsynchronizowane z momentem włączania świateł
?
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
puznies0 napisał(a):levis119 napisał(a):nie no patrzylem po ciemku dzisiaj i nie mam ich pod nogami przy kierownicy, a przekaznik napewno troszke kosztuje i jak moge sprawdzic czy to napewno przekaznik??
bezpiecznik świateł masz pod maską... tam są 2 rodzaje do świateł.. jeden to kostucha taka duża i to chyba przekaźnik a drugi rodzaj to kolorowe kostki trochę mniejsze... do świateł idzie 30A-40 A (chyba różowe są) sprawdź najpierw te małe a jak bedą w porządku to wtedy szukaj dalej w przekażnikach...
koło nogi też są tylko że schowane pod plastikiem... ale tam chyba od świateł nie ma... chyba ze od podświetlenia w środku...
Akurat ten Bezpiecznik jest pod maska on jest bodajże 30A lub 40A nie pamiętam
panowie jednak to bezpiecznik ale mam problem nie moge dostac takiego bezpiecznika w swoim malutkim miescie wiec podmienilem na jakis czas z INJ chyba to nic powaznego ....pytanie moze macie jakis link do czesci do mazdy tam gdzie znajde takie bezpieczniki....
levis119 napisał(a):panowie jednak to bezpiecznik ale mam problem nie moge dostac takiego bezpiecznika w swoim malutkim miescie wiec podmienilem na jakis czas z INJ chyba to nic powaznego ....pytanie moze macie jakis link do czesci do mazdy tam gdzie znajde takie bezpieczniki....
a skąd jesteś???? mam w razie czego numer telefonu do hurtowni części do japończyków może by ci wysłali... ale nie wiem czy sie opłaca.. koszt bezpiecznika to jakies 10 zł a koszt przesyłki drugie tyle bedzie pewnie wiec lepiej poprostu podjedź do jakiegoś wiekszego miasteczka i tam poszukaj sklepu z czesciami do japończyka... albo ewentualnie na allegro poszukaj ...
- Od: 14 cze 2008, 16:44
- Auto: Mazda
levis119 napisał(a): wiec podmienilem na jakis czas z INJ chyba to nic powaznego ....
A odpala Ci samochód bez niego? Bezpiecznik INJ jest od wtrysku paliwa.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
adamax wlasnie sie przekonalem ze nie odpala bede wiedzial na przyszlosc zeby tego nie ruszac hehe moj blad dopiero sie zapoznaje z madzio:) ale juz jest ok kupilem sobie na szrocie taki bezpiecznik bo w moim miescie w sklepach nie posiadaja takiego bezp ehhhh:)
to jak na szrocie maja taką mazdę ...po polecam ci ją "ograbić" z co ciekawszych detali 
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Z forda jakiegoś jeszcze pasuje jak wam się to przyda bo jak mi się spalił to w sklepie sie pytał gościu czy japończyk czy ford 
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
- Od: 20 paź 2009, 16:35
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`
1, 2