problem z wycieraczkami
Strona 1 z 1
Mam problem z wycieraczkami w swoim xedosie.popadał śnieg i trzeba było odśnieżyć autko. Odpaliłem go żeby się przez ten czas ogrzał i po odśnieżeniu przedniej szybki zauważyłem ze wycieraczka była włączona
i jak się nie trudno domyśleć nie działa.Tzn. nie działa podczas używania spryskiwaczy i pierwsze położenie czyli czasówka.Możne ktoś wie co się mogło stać i jak to naprawić??podobno może to być wina przekaźnika,ale gdzie on jest zlokalizowany??może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał??mam xedosa 6 2.0 V6

- Od: 16 lut 2010, 16:09
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 93r.
Jak na moje to nie bezpieczniki ani sam mechanizm bo ogólnie wycieraczki działają a szfankują tylko ,w nie których trybach. Ja bym szukał winy w przekaźniku.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Poniżej masz link do katalogu Xeda, który kiedyś zrobiłem. Ściągnij sobie i popatrz do katalogu BODY ELECTRONICS.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=127&t=88510
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=127&t=88510
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
- Od: 4 gru 2009, 15:37
- Auto: Saab 9-3 2.0t Vector
Napisane przez tadziol:
"przekaźnik czasówki wycieraczek umieszczony jest w wyłączniku wycieraczek,a dokładnie na płytce drukowanej od tyłu wyłącznika.Naprawa problemu polega na wybudowaniu wyłącznika i wymianie przekaźnika(do kupienia w sklepach elektronicznych za parę zeta)"
Szukajka nie gryzie
"przekaźnik czasówki wycieraczek umieszczony jest w wyłączniku wycieraczek,a dokładnie na płytce drukowanej od tyłu wyłącznika.Naprawa problemu polega na wybudowaniu wyłącznika i wymianie przekaźnika(do kupienia w sklepach elektronicznych za parę zeta)"
Szukajka nie gryzie
ok wielkie dzięki.mam nadzieje ze to mi wystarczy do rozwiązania problemiku.zajmę się tym jak tylko autko wróci od mechanika.Pękła mi śruba od napinacza paska akcesori, wiec silniczek do góry:/bo w naszych autkach na nic miejsca nie ma:)
- Od: 16 lut 2010, 16:09
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 93r.
Akurat w komorze to jest ciężko coś robić 
Strona 1 z 1