Kontrolka płynu spryskiwaczy (626 GE)
1, 2
Bejba69, doklejam Twój temat do już istniejącego. Przeczytaj proszę go od początku. Na przyszłość zapoznaj się proszę z regulaminem forum –> Regulamin.
Podam jeszcze spis obowiązkowych tematów, poza regulaminem:
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Poza tym poczytaj również tutaj:
[FOTORELACJA] Czyszczenie pływaka spryskiwaczy.
Podam jeszcze spis obowiązkowych tematów, poza regulaminem:
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Poza tym poczytaj również tutaj:
[FOTORELACJA] Czyszczenie pływaka spryskiwaczy.
Witam:)
Pare dni temu zaswiecila mi sie kontrolka spryskiwaczy a wiec nie zastanawiajac sie, dolalem plynu do spryskiwaczy do poziomu max i w przednim zbiorniku i tym w bagazniku. Niestety kontrolka swieci sie dalej.
Sprawdzalem czy przypadkiem plywak w zbiorniczku sie nie zawiesil, wszystko ok.
Spryskiwacze rowniez dzialaja w jak najlepszym porzadku.
Nie zauwazylem zadnych wyciekow.
Co sie moglo stac i jak ewentualnie to naprawic?
Dzieki i pozdro!
Pare dni temu zaswiecila mi sie kontrolka spryskiwaczy a wiec nie zastanawiajac sie, dolalem plynu do spryskiwaczy do poziomu max i w przednim zbiorniku i tym w bagazniku. Niestety kontrolka swieci sie dalej.
Sprawdzalem czy przypadkiem plywak w zbiorniczku sie nie zawiesil, wszystko ok.
Spryskiwacze rowniez dzialaja w jak najlepszym porzadku.
Nie zauwazylem zadnych wyciekow.
Co sie moglo stac i jak ewentualnie to naprawic?
Dzieki i pozdro!
- Od: 5 paź 2008, 11:07
- Auto: 626 IV GE HB 1.8 16V, '95
mi jak sie palila to poprostu zamarzl silniczek i nic sie nie dzialo. samochod postal troche na parkingu podziemnym i bylo git (jakies 4h).
mam pytanie. ktorys z kolego napisal ze zala zbiorniczek z przodu i z tylu. ja z tylu jakis zbiorniczek tez mam??
mam pytanie. ktorys z kolego napisal ze zala zbiorniczek z przodu i z tylu. ja z tylu jakis zbiorniczek tez mam??

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):ja z tylu jakis zbiorniczek tez mam??
Nie znam sie na modelu GF ale przypuszczam ze tez takowy masz. sprawdz w instrukcji obslugi albo w bagazniku (po lewej stronie powinna byc wtedy taka klapka w boczku, pop odslopnieciu ktorej bedzie zbiorniczek)
- Od: 5 paź 2008, 11:07
- Auto: 626 IV GE HB 1.8 16V, '95
nie mam zadnej klapki wiec chyba ja mam jeden zbiornik i idzie na obie szyby

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Ja podobnie jak DamianMX6.
Po zakupie mazdy kontrolka nigdy się nie świeciła – płynu brakowało nie raz. Wtedy poprostu myślałem że może nie każdy model to ma na wyposażeniu
. Po naprawie blacharskiej(przód) i odbiorze auta, trochę popsikałem i zapaliła się ta kontrolka – pierwszy raz odkąd użytkuję swój egzemplarz. Ucieszony nalałem wtedy płynu no i swą kontrolkę ostatni raz widziałem pół roku temu – już się nigdy więcej nie zapaliła. Z pływakiem jest wszystko ok. Płynu oczywiście od tamtej pory brakło nie raz.
Po zakupie mazdy kontrolka nigdy się nie świeciła – płynu brakowało nie raz. Wtedy poprostu myślałem że może nie każdy model to ma na wyposażeniu
- Od: 26 sty 2009, 02:49
- Auto: 626 IV 1.8 16V
Witam! W moim Cronosie takze palila sie kontrolka od spryskiwaczy. Plukanie nie pomoglo. Dzisiaj sciagnalem prawe nadkole,na dole zbiornika wsadzony jest czujnik w gumowa uszczelke. Łatwo mozna bylo go wyciagnac do dolu,odpiac kable i rozebrac. W srodku byla gabeczka z magnesem ktora niestety przywarla do dna. Czujnik wyczyscilem, gabka swobodnie sie porusza gora dol i wszystko dziala. Kontrolka dziala. Pozdrawiam!
- Od: 21 gru 2009, 11:45
- Auto: Mazda 626 Cronos 2.5 V6 KL-DE
1, 2