kierownica wymiana
Strona 1 z 1
witam, mój pierwszy post więc zaczne krótko i na temat. Jestem posiadaczem madzi 323f 93r od kilku dni. Chce zmienić kierownice na lepiej wygladającą ale bez żadnych adaperó lub innych więc nie wiem jaką zastosować od nowszej wejdzie? z góry dzięki;)
Maciej
- Od: 14 lut 2010, 20:50
- Auto: Mazda 323f BG
Niech kolega się tak nie denerwuje skoro odwiedzają to znaczy,że się interesują może po prostu nikt nie wymieniał jeszcze kierownicy z innego modelu(BA) i nie chce Cie wprowadzać w błąd.Jak by ktoś wiedział co i jak to zapewniam Cię,że miał byś już dawno kilkanaście odp. 
Najlepiej będzie wstawić kierownice od tego samego modelu(BG) wtedy będziesz miał pewność,że będzie pasować ,dokupisz jakiś fajny pokrowiec i będzie git .
PS.Tutaj masz linka do fotorelacji kolega z forum wesoly75 wymieniał kierownice w BA od BJ i te akurat się od siebie różnią.Przeczytaj może będziesz bardziej zorientowany w temacie.Pozdr viewtopic.php?f=116&t=91661
Najlepiej będzie wstawić kierownice od tego samego modelu(BG) wtedy będziesz miał pewność,że będzie pasować ,dokupisz jakiś fajny pokrowiec i będzie git .
PS.Tutaj masz linka do fotorelacji kolega z forum wesoly75 wymieniał kierownice w BA od BJ i te akurat się od siebie różnią.Przeczytaj może będziesz bardziej zorientowany w temacie.Pozdr viewtopic.php?f=116&t=91661
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
Do BG bedzie pasowała każda kiera z BG ( były dwa rodzaje ) niezależenie czy F czy nie. Dodatkowo podejdzie z Mx-3 i prawdopodobnie z BA. Był kiedyś temat w którym była F-ka BG z kierownicą z BA w wersji z poduchą więc nie powinno być problemu
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Tu jest instrukcja wymiany. Po angielsku (+fotorelacja) : http://www.club323f.com/?page_id=804
- Od: 14 wrz 2009, 15:10
- Auto: Mazda 3 2.0 165 km 2014r.
Suzuki SX4 1.6 120km 2010r.
Nie rozumiem niechęci do "uniwersalnej" kierownicy i adaptera. Sam mam taki zestaw i jestem zadowolony. Poprawia wygląd, świetnie leży w dłoniach , same plusy..
Jak dla mnie zmiana kierownicy ze zwykłej BG na tą z Fki nie ma większego sensu. Jak chcesz koniecznie oryginał Mazdy to poszukaj kierownicy od 323 GTR.
Jak dla mnie zmiana kierownicy ze zwykłej BG na tą z Fki nie ma większego sensu. Jak chcesz koniecznie oryginał Mazdy to poszukaj kierownicy od 323 GTR.

Blade napisał(a):Nie rozumiem niechęci do "uniwersalnej" kierownicy i adaptera. Sam mam taki zestaw i jestem zadowolony. Poprawia wygląd, świetnie leży w dłoniach , same plusy..
Co to znaczy "uniwersalna" ? Ja wymieniłam na najbardziej surową momo i jestem więcej niż zadowolona. Mała, wyprofilowana. A, że i ja jestem mała to prowadzi mi się dużo lepiej niż oryginalną. Jednym palcem!
- Od: 14 wrz 2009, 15:10
- Auto: Mazda 3 2.0 165 km 2014r.
Suzuki SX4 1.6 120km 2010r.
hello_kate napisał(a):Blade napisał(a):Nie rozumiem niechęci do "uniwersalnej" kierownicy i adaptera. Sam mam taki zestaw i jestem zadowolony. Poprawia wygląd, świetnie leży w dłoniach , same plusy..
Co to znaczy "uniwersalna" ? Ja wymieniłam na najbardziej surową momo i jestem więcej niż zadowolona. Mała, wyprofilowana. A, że i ja jestem mała to prowadzi mi się dużo lepiej niż oryginalną. Jednym palcem!
Chodziło mi o taką którą zamontujesz to każdego auta za pomocą dedykowanej do niego naby , jak np. twoja ( lub moja

Strona 1 z 1