Mazda RX-8 (FE) – Szybkie pytania

Mazda RX-8 2003–2011

Postprzez Włos » 9 lut 2010, 23:50

Tony_Montana_ napisał(a):Bardzo dziękuję za fachową pomoc.
(

Zapraszam na forum RX klubu – http://www.rxklub.pl/ zw. z Mazdami z silnikiem Wankla. Wiele fachowych porad.

pozdrawiam.
Amor Patriae Nostra Lex !
Forumowicz

Od: 20 sie 2009, 22:11
Auto: Mazda 3 '04 (BK) 1.6 benzyna

Postprzez kubalt123 » 12 lut 2010, 01:09

witam wszystkich
mojej żonie spodobała się rx-8 , no cóż piękne auto dzieciaki do tyłu się zmieszczą , a i do bagażnika tez zmieści się całkiem niemałe co nieco
mam na oku konkretna ofertę http://otomoto.pl/mazda-rx-8-zarejestro ... 06380.html
cena OK przebieg zbyt mały żeby był prawdziwy , auto rok temu ściągnięte ze stanów ,
ciekawe co na ten temat twierdzicie , bo ja nie mam zielonego pojęcia.
szukam RX-8 czerwonej z automatem i najlepiej bez skóry z welurową tapicerka
może pomożecie

pozdrawiam wszystkich fanów rx-8
kubalt123

Postprzez Retro » 12 lut 2010, 15:49

Te 16" muszą odejść :P
W przebieg oczywiście nie wierze, jak atuo jest z USA to sprawdź sobie je na CarFax'ie.

wOOx ! Przybywaj !:P
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
Forumowicz

Od: 26 maja 2008, 08:49
Auto: RX-8 GT

Postprzez wOOx » 12 lut 2010, 15:59

Jak kupisz takie auto jakiego szukasz to będziecie juz razem na zawsze. W fajne g...o sie chcesz władowac, auto nie do odsprzedania. Auto ktore pokazałes stoi juz na allegro ponad rok w tym temacie ktos uzył go jako przykładu

viewtopic.php?f=132&t=84206&start=40

Automat z USA? Pomijam brak innego wyposazenia, ale w tej wersji auto ma gorszy zawias i gorsze hamulce...
Z automatem nie jedzie w ogóle. Proponuje sie przejechac manualem i automatem. Bity z przodu w każdym razie :) Zamiast informacji o tym ze nowe opony mógłby ktos zamiescic info gdzie i przez kogo auto serwisowane... dlaczego sprzedaje? Moze jakis CARFAX? Moze auto nie mialo całego przodu...

Podsumowywując:
Daruj sobie automat w najbiedniejszej wersji:)
Forumowicz

Od: 9 mar 2009, 10:50
Auto: RX-8

Postprzez Deniorek » 12 lut 2010, 19:00

Stoi długo na sprzedaż, bo i kto ma kupić RX-8 w automacie? Taki klient trafia się baaardzo rzadko. Cena w miarę rozsądna, nawet patrząc na to co o aucie słychać. Chociaż nawet jak auto to było bite, to przynajmniej z przodu na zdjęciach jest dobrze spasowane. Carfax warto jednak sprawdzić. :)

Wszystkie minusy Rexa w automacie wymienił wOOx.

Domyślam się, że Twoja żona raczej z dziećmi nie będą latać bokiem tym autem, ale już kiedyś chyba był temat o automacie w RX-8. Chociaż na korki podobno bardzo wygodny. :)
Forumowicz

Od: 10 lip 2008, 19:28
Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]

Postprzez kubalt123 » 12 lut 2010, 19:16

dziekuje z opinue

pewnie to głupio zabrzmi ale nie mam pojęcia co to jest CARFAX, byłbym wdzięczny za podpowiedź
kubalt123

Postprzez wOOx » 12 lut 2010, 20:00

CARFAX => VEHICLE HISTORY REPORT. Historia pojazdu w ameryce na podstawie numeru seryjnego VIN. W USA Kazde auto to ma wiec warto o to zapytac. Jesli juz koniecznie automat to poszukaj wersji lepiej wyposazonej z lepszymi hamulcami zawieszeniem.
Forumowicz

Od: 9 mar 2009, 10:50
Auto: RX-8

Postprzez Deniorek » 12 lut 2010, 20:01

Przykładowa aukcja z usługą sprawdzenia VIN pojazdu w CarFaxie odpowie na wszystkie Twoje pytania:
http://allegro.pl/item911847921_usa_vin ... polsk.html
Forumowicz

Postprzez Retro » 13 lut 2010, 12:30

Przesadzacie ;) Automat jaknajbardziej dla kobiety na miasto – nie widzę w tym nic złego, same zalety.
Ale ta wersja z 16" to pomyłka :P

Co do CarFax'u to: http://www.carfax.com
Rotary Inside
Forumowicz

Postprzez boletz » 15 lut 2010, 00:33

Forumowicz

Od: 7 lut 2009, 22:11
Auto: słoniu, franio, złomek, pomarańczka

Postprzez bartsun » 16 lut 2010, 02:56

fajna madzia ravie.... ja tez mam kilka pytan panowie i mysle ze ktos mi pomoze.... otoz ostatnio wpadla mi taka rx8 w oko.... szukam na necie i wszystkie ktore do tej pory przegladnalem nie posiadaja (chyba) na kiercy przyciskow z tempomatu.... czy jest on gdzies indziej ulokowany czy poprostu rx8 nie ma tempomatu (co bylo by troche dziwne...)
sam posiadam M6 (wersja sport) i myslalem ze co jak co ale kiera (przyciski) powinny byc w podobnych miejscach.... a tu lukam na stronce np autotrader (jako ze z wysp jestem) a tam topowe wersje (z navi 231konne) nie posiadaja tego 'ustrojstwa' :P

no ale i tak glownie chodzi mi o te wersje.... na necie znalazlem ze topowa wersja wyposazenia jest wlasnie revolution (ta z 231km silnikiem) ale challange praktycznie od niej nie odbiega... czy mozecie zapodac jakies foty rozrozniajace te dwa modele?

ano i czy szyby z tych tylnych drzwiczek sie opuszczaja?

pozdro i dzieki z gory za odpowiedz :)
sprzedam: olej dexelia dpf + filtr oleju, emulator dpf
Forumowicz

Od: 13 cze 2009, 23:57

Postprzez ravie » 16 lut 2010, 19:16

bartsun, co do tempomatu to nie mam pojęcia, ale odpowiem na ostatnie Twoje pytanie :) . Szyby tylnych drzwiczek są uchylane ;)
Think Fast. Drive Faster. Don't Blink
Forumowicz

Od: 2 sie 2009, 21:33

Postprzez Deniorek » 16 lut 2010, 22:05

bartsun napisał(a):fajna madzia ravie.... ja tez mam kilka pytan panowie i mysle ze ktos mi pomoze.... otoz ostatnio wpadla mi taka rx8 w oko.... szukam na necie i wszystkie ktore do tej pory przegladnalem nie posiadaja (chyba) na kiercy przyciskow z tempomatu.... czy jest on gdzies indziej ulokowany czy poprostu rx8 nie ma tempomatu (co bylo by troche dziwne...)
sam posiadam M6 (wersja sport) i myslalem ze co jak co ale kiera (przyciski) powinny byc w podobnych miejscach.... a tu lukam na stronce np autotrader (jako ze z wysp jestem) a tam topowe wersje (z navi 231konne) nie posiadaja tego 'ustrojstwa' :P

no ale i tak glownie chodzi mi o te wersje.... na necie znalazlem ze topowa wersja wyposazenia jest wlasnie revolution (ta z 231km silnikiem) ale challange praktycznie od niej nie odbiega... czy mozecie zapodac jakies foty rozrozniajace te dwa modele?

ano i czy szyby z tych tylnych drzwiczek sie opuszczaja?

pozdro i dzieki z gory za odpowiedz :)

To rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości odnośnie wersji wyposażenia:
http://www.mazdakia.eu/dl/Mazda_RX-8_da ... niczne.pdf

Co do tempomatu ja mam. :) Przyciski od niego znajdują się po prawej stronie kierownicy. Szczerze mówiąc nigdy nie interesowałem się w jakich wersjach jest tempomat, a w jakich go nie ma. Ale dużo RX-8, których widziałem tempomatu nie posiadało (czyżby rzadki element wyposażenia?).
Forumowicz

Postprzez Włos » 16 lut 2010, 22:30

Jak w RX-8 sprawuje się audio BOSE ?
Amor Patriae Nostra Lex !
Forumowicz

Od: 20 sie 2009, 22:11
Auto: Mazda 3 '04 (BK) 1.6 benzyna

Postprzez bartsun » 17 lut 2010, 01:17

Deniorek, wlasnie po tej lekturze napisalem posta ale dzieki moze innym przyda sie link :)

revolution od challange rozni sie tylko tapicerka + elektryczny fotel kierowcy niczym innym.
zastanawia mnie czy moze gdzies w vinie jest podana informacja o tym jaka to wersja wyp. bo raczej z tylu kolo rx8 nie pisze ze to challange albo rev? mozecie zarzucic foty fotela z fotelem elektrycza regulacja i manualna? jaka jest roznica w niby usportowionej tapicerce?

czyli tempomacik jest na kierce po prawej tak? jak w normalnej M6 tak jak u mnie.#

pozdro i dzieki za odzew :)

ps
Wlos, jak Bose w RX8 gra tak samo jak w M6 to moge potwierdzic ze sprawuje sie b.dobrze ;)
sprzedam: olej dexelia dpf + filtr oleju, emulator dpf
Forumowicz

Od: 13 cze 2009, 23:57

Postprzez Retro » 17 lut 2010, 14:31

1)Tempomat to opcja, jak ktoś zamówił w salonie to ma a jak nie to nie ;)
2)Tak jak napisał ravie – tylne okienka się tylko uchylają (i same zamykają przy 200+ :P)
3)Tempomat jeśli już jest to po prawej stronie kierownicy, po lewej jest regulacja audio
4)Wersje Challenge i Revolution mają dużo więcej różnic niż tylo tapicerka + elektryczny fotel.
Na amerykańskiej stronie mazdy kidyś można było to fajnie porównać ale wyszedł nowy model i już nie ma tej opcji ;(
5)BOSE – hmm... ja tam się nie znam za bardzo na audio :P Nic nie stuka, nic nie puka, nic nie szumi – więc chyba gra dobrze ?:P
Rotary Inside
Forumowicz

Postprzez Deniorek » 17 lut 2010, 19:50

BOSE gra jak BOSE, czyli bardzo dobrze. Naprawdę trzeba być melomanem żeby wychwycić jego niedoskonałości. Ale tacy ludzie kupują zestawy nagłośnienia do domu za kilkadziesiąt tysięcy zł. <lol> Ferrari to nie jest, ale ja wolę czasami posłuchać Wankla. :) Jak na fabryczny system nagłośnienia – super. Nawet przy MAX i dobrym nagraniu i odpowiednim zestrojeniu nie zniekształca, jak napisał Retro nic nie puka i nie szumi. :) A hałas na zewnątrz o wiele ciekawszy niż u Golfiarzy z głośnikami wielkości lodówek. :)
Forumowicz

Postprzez marcin.golebiewski » 19 lut 2010, 16:29

Ja chce sprzedac moja RX-8 ,automat,gdyz mojej zonie sie nie spodobala i sie bujam z nia teraz. Ssamochod z 2004r,218km,sprowadzona ze Stanow,przebieg 65430km.Jestem drugim wlascicielem. Autko serwisowane bylo w Katowicach u Dygi a teraz w Gdansku w serwisie Zdanowicz. Autko mialo lekko uszkodzony tyl.
Do wgladu historia autka, zdjecia itd

Taka moc podano mi gdy kupowalem. Ale po dokladniejszej analizie nr VIN wyszlo 192KM
Ostatnio edytowano 21 lut 2010, 17:56 przez marcin.golebiewski, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 19 lut 2010, 16:17
Auto: Mazda Rx-8

Postprzez Deniorek » 19 lut 2010, 20:37

Widzę, że powstają nowe wersje silnikowe w Polsce (218KM). :) O takiej jeszcze nie słyszałem... ;P
Forumowicz

Postprzez Retro » 19 lut 2010, 23:12

6-biegowy automat na USA miał 215 KM ale one wychodziły dopiero od 2006;P
Rotary Inside
Forumowicz