BYDGOSZCZ – spotkania co piątek / Tesco lub Torbyd 21.00 – 22.30 / KFC 22.30 –> End
i co pompa wspomaganie i wody jest na jednym pasku
jest jakas madra glowa
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
ja znalazlem schemat do kl i tam wlasnie water pomp i s/p oil pomp byly na jednym pasku co wydaje sie dziwne ze pompa wody nie jest na rozrzadzie ;p no ale pol biedy jak pasek siadl ;p
szkodnik_byd napisał(a):ja znalazlem schemat do kl i tam wlasnie water pomp i s/p oil pomp byly na jednym pasku co wydaje sie dziwne ze pompa wody nie jest na rozrzadzie ;p no ale pol biedy jak pasek siadl ;p
jestem prawie pewien, ze właśnie jest (z tego co pamiętam jak wymieniałem u siebie) a kl i kf chyba się nie różnią pod tym względem
na osobnym pasku jest chyba tylko klima i alternator
trudno czekamy na jakiegoś maga
szkodnik daj link do schematu
sciagnolem cala instrukcje do milleni po angielsku ;p
co do kl i kf to chyba to samo jezeli chodzi o osprzet ;p
i masz recje jedna czesc od v-ki ma wode i wspomaganie druga alternator i klima i tez tam tak bylo
co do kl i kf to chyba to samo jezeli chodzi o osprzet ;p
i masz recje jedna czesc od v-ki ma wode i wspomaganie druga alternator i klima i tez tam tak bylo
Dojechałem, dzięki Julkowi, okazało się, że poszedł pasek od pompy wody i wspomagania, mam nadzieję, że to tylko pasek 
ewentualnie jeszcze napinacz ;d ale i tak pechowo
pechowo, że o tej godzinie, jak tylko pasek, ewentualnie koło pasowe, na którym mogło się łozysko skończyć
Melduje sie juz z domu. Miejmy nadzieje ze to tylko pasek/lozysko/napinacz... oby silnik nie dostal po tylku...
sq2jul napisał(a):thx za spotafrekfencja dopisała, jednak... wlasnie dostalem info od Siwusa – stoi pod dworcem PKP – najprawdopodobniej poszla mu pompa wspomagania (brak wspomagania) i druga rzecz silnik zaczal sie grzac :/
Żadna pompa wspomagania. Pasek klinowy mu pieprznął, napędza pompę wody i pompę wspomagania. Przyjrzałbym się mocno napinaczowi, czy nie stoi w miejscu. Niestety nowy napinacz tego paska jest dość kosztowny.
wyglada na to, ze skonczyl sie napinacz.
no tak jak przypuszczalem ;p oby tanio udalo sie go dostac
U Benasa za 100 zł do dostania używany. K8, KF, KL miały takie same napinacze. Wykańcza je woda. Dojście do napinacza jest trochę utrudnione, ale z lewarkiem jest możliwość wymiany samodzielnej. Trza tylko odkręcić pompę wspomagania (lub samo koło pasowe) i zdjąć koło.
Fiveopac napisał(a):Wspolczucia Siwuswymienisz ten napinacz i bedzie git, PIT ma na niego sposob, zanurza go w smole i jest bezawaryjny
O taaa
Temat ogarniety. Poszło łożysko napinacza, nowe 220 zł w intercarsie, Benek niestety nie miał takiego, ale udało mi się od niego kupić używany napinacz od alternatora (20zl) z którego udało się wyciągnąć łożysko (takie samo jak przy rolce napinającej) i wstawić do napinacza pomp, tak więc zabieg udany i niedrogi. Dzięki Julek za wszystko, Pit dzięki za numer priv do Pit-stopu, ADHD dzięki za szybką przejażdżkę po mieście. pozdrawiam
Siwus napisał(a):...Pit dzięki za numer priv do Pit-stopu...
Oby łożysko się dobrze kręciło
ciesze sie, ze moglem pomoc 
sq2jul napisał(a):ciesze sie, ze moglem pomoc
I tak muszę Ci postawić niezłą flachę
Siwus napisał(a):sq2jul napisał(a):ciesze sie, ze moglem pomoc
I tak muszę Ci postawić niezłą flachę
zgodze sie na to pod jednym warunkiem – obalimy ja razem