Elektryczne lusterka – czy są podgrzewane?
przekaźnik do sprawdzenia -znajduje się pod maską obok skrzynki bezpieczników w gumowej osłonie
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
pytanie jak w temacie
czy mazda 626 ge z 93 roku ma podgrzewane lusterka
ewentualnie czy jest instalacja aby podłączyć mate grzewczą bo można dokupić na allegro
http://allegro.pl/mata-grzewcza-podgrze ... 42848.html
czy mazda 626 ge z 93 roku ma podgrzewane lusterka
ewentualnie czy jest instalacja aby podłączyć mate grzewczą bo można dokupić na allegro

robik
- Od: 15 sty 2007, 21:16
- Auto: mazda 626 1.8 16v
z tego co się zorientowałem rozbierają takie lusterko niema podgrzewania i nie zauważyłem żeby były jakieś dodatkowe przewody.
- Od: 6 maja 2010, 13:43
- Auto: Mazda 626 GF
nie ma problemu z montazem, ja sam takie cos zrobilem, podpialem to pod przewody od ogrzewania tylnej szyby
- Od: 20 lip 2009, 21:41
- Auto: była Mazda 626 GD 2.0 D
była Mazda 626 GE 2.0 D COMPREX
jest Mazda 626 GE 2.0i 16V 4WD
moze i dziwne ale moja jest z 94 roku i nie miala podgrzewanych lusterek
a co do montazu to nie udalo mi sie nie uszkodzic szkiel, wiec kupilem nowe, zamontowalem mate na nowych szklach i zamontowalem je w miejsce starych, no niestety ale boczki drzwi musialem zdemontowac zeby poprowadzic przewody, ja podpialem sie pod przekaznik od ogrzewania tylnej szyby, ale jak chcesz to mozna i zalozyc osobny przycisk tylko do lusterek.
jak znajde to wrzuce zdjecia sciagnietego lusterka bo gdzies powinienem miec
a co do montazu to nie udalo mi sie nie uszkodzic szkiel, wiec kupilem nowe, zamontowalem mate na nowych szklach i zamontowalem je w miejsce starych, no niestety ale boczki drzwi musialem zdemontowac zeby poprowadzic przewody, ja podpialem sie pod przekaznik od ogrzewania tylnej szyby, ale jak chcesz to mozna i zalozyc osobny przycisk tylko do lusterek.
jak znajde to wrzuce zdjecia sciagnietego lusterka bo gdzies powinienem miec
- Od: 20 lip 2009, 21:41
- Auto: była Mazda 626 GD 2.0 D
była Mazda 626 GE 2.0 D COMPREX
jest Mazda 626 GE 2.0i 16V 4WD
witaj
zamontowałem maty podgrzewające
niestety szkła nie wytrzymały
mały japończyk mocno wkleił i ten rant nie do przejścia
mata działa spoko
boczków nie odkręcałem wystarczyło odkręcić całe lusterka i wyszła kostka z boczka po delikatnym odpięciu aby nie wpadła w środek sprawdziłem kostki i okazało się że jest tam 5 kabli a w kostce od lusterka 3 po sprawdzeniu okazało się że kable oryginalne były
tylko musiałem kable wyprowadzić od maty przez lusterko do kostki
czas montażu około 40 minut
może jakbym dobrze podgrzał lusterka suszarką do włosów lub długo leżało we wrzątku to by wyszły bez problemu? tylko pewnie ten rant by nie dał
spoko sprawa teraz w deszcz się przydaje
koszt mat 2 * 8zł = 16 zł
szkła do lusterka 2* 14zł = 28zł
mój czas 0zł bo wszystko sam
więc się i tak opłacało
zamontowałem maty podgrzewające
niestety szkła nie wytrzymały
mały japończyk mocno wkleił i ten rant nie do przejścia
mata działa spoko
boczków nie odkręcałem wystarczyło odkręcić całe lusterka i wyszła kostka z boczka po delikatnym odpięciu aby nie wpadła w środek sprawdziłem kostki i okazało się że jest tam 5 kabli a w kostce od lusterka 3 po sprawdzeniu okazało się że kable oryginalne były

czas montażu około 40 minut
może jakbym dobrze podgrzał lusterka suszarką do włosów lub długo leżało we wrzątku to by wyszły bez problemu? tylko pewnie ten rant by nie dał
spoko sprawa teraz w deszcz się przydaje
koszt mat 2 * 8zł = 16 zł
szkła do lusterka 2* 14zł = 28zł
mój czas 0zł bo wszystko sam
więc się i tak opłacało
robik
- Od: 15 sty 2007, 21:16
- Auto: mazda 626 1.8 16v
Jeżeli szkło lusterka chcecie odkleić to podgrzewa się je opalarką i pięknie odchodzi to tak na przyszłość żeby nie niszczyć oryginalnych luster 
robaga napisał(a):czy możesz napisać jak to zrobiłeś?
małe wskazówki montażu? jak wyciągnołeś szkło z lusterka że nie pękło?
i czy demontowałeś obicia dźwi
najlepiej sprawdź jak przyjdzie teraz zima i mroz.u mnie w 96r. sa podgrzewane.gdy wlaczam rano podgrzewanie tylniej automatycznie lusterka sie podgrzewaja i po chwili wszystko topnieje
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
ja w mx-6 mam jak włączam przycisk ogrzewania tylnej szyby
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
Tak jest oryginalnie i chyba we wszystkich mx-6 GE
właśnie też mislałem ale kiedyś mój koleś sprowadził mx6 z franci i nie miała ABS i podgrzewane lusterka
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
mój comprex ma podgrzewane(brak ABS i poduszek) – jest z rocznika o który pytasz.
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Właśnie dzisiaj miło się zaskoczyłem. Jak wsiadałem do samochodu lusterka były oszronione (jeszcze wtedy myślałem że nie mam podgrzewanych lusterek), włączyłem ogrzewanie tylnej szyby dojechałem na miejsce (2 km) i zauważyłem że lusterka czyściutkie, dotykam CIEPLUTKIE!!!! Wtedy zrozumiałem że włączają się razem z tylną szybą. Jedwabiście wymyślone 

jakby co, to moje gadu – 12586745
- Od: 22 cze 2010, 11:47
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16V FS 1993r.
johnnyslawo napisał(a):Właśnie dzisiaj miło się zaskoczyłem. Jak wsiadałem do samochodu lusterka były oszronione (jeszcze wtedy myślałem że nie mam podgrzewanych lusterek), włączyłem ogrzewanie tylnej szyby dojechałem na miejsce (2 km) i zauważyłem że lusterka czyściutkie, dotykam CIEPLUTKIE!!!! Wtedy zrozumiałem że włączają się razem z tylną szybą. Jedwabiście wymyślone
i wszystko w temacie .pozdrawiam
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
wojtek75 napisał(a):Mazda 626 GE od początku produkcji ma podgrzewane lusterka. Prawdopodobnie ktoś je wymienił na nieoryginalne. Sprawdź pod lusterkiem czy ma japońskie napisy i producenta wybitego....
Podgrzewanie lusterek nie było w standardzie. To była opcja.
W wersji 1,8 tylko na życzenie, w 2,0 w zależności od wyposażenia lub na życzenie w 2,5 standart

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."