Zamek centralny
1, 2
Panowie pomocy . U mnie w BJ jest tak od pasażera zamyka lewą strone drzwi pasażera i klape
klapą zamyka te same drzwi co od pasażera , od kierowcy tlko lewą strone . Tył prawy nie działa nigdy
Czy zamek jest fabryczny niewiem , boczki pozdejmowane siłowniki słychać i niewim co dalej
klapą zamyka te same drzwi co od pasażera , od kierowcy tlko lewą strone . Tył prawy nie działa nigdy
Czy zamek jest fabryczny niewiem , boczki pozdejmowane siłowniki słychać i niewim co dalej
- Od: 29 sty 2010, 21:33
- Auto: Mazda 323F 2.0DiTD 90KM
A nie dało by się pod włącznik awaryjnych podpiąć? Jeśli nie to już więcej pytań nie mam i dam ci spokójgogo napisał(a):Raczej bez diód się nie da jak Ci wychodzi jeden przewód do kierunków z centralki

Grzes4510 nie wiem jak innym ale ja czytam i czytam...i wraz ciężko mi zrozumieć twoją wypowiedź
- Od: 8 lut 2010, 13:34
- Auto: 323F BG 1.6 16V 90r
Próbowałem podpiąć pod awaryjne, pod kierunki bezpośrednio ale nic z tego. Było nawet tak ze kierunki działały prawidłowo przy zamykaniu i otwieraniu lecz nie działały gdy je wrzucałem podczas jazdy lub działała jedna strona (ogólnie choinkowo), kombinowałem cały dzień lecz bez rezultatów. Diody załatwiły wsio 
Musi palić.... GogoMech
- Od: 13 kwi 2008, 20:59
- Auto: Była 323F BG 1.6 16V B6 94'
Jest Passat b4 TDI
Spróbuje raz jeszcze. Mam zamek centralny który bardzo żle działa a mianowicie jak przekręcam kluczykiem drzwi
od strony prawej czyli pasażera zamyka mi te drzwi lewą strone i klape bagażnika . Zamkiem od bagażnika zamyka te same
drzwi co z prawej strony. Przekręcając zamek od strony kierowcy zamykają się tylko drzwi z lewej strony. Pilot to raczej tylko
breloczek. Mam to autko od połowy stycznia i tak naprawde to nie wiem czy nie lepiej założyć nowy centralny
od strony prawej czyli pasażera zamyka mi te drzwi lewą strone i klape bagażnika . Zamkiem od bagażnika zamyka te same
drzwi co z prawej strony. Przekręcając zamek od strony kierowcy zamykają się tylko drzwi z lewej strony. Pilot to raczej tylko
breloczek. Mam to autko od połowy stycznia i tak naprawde to nie wiem czy nie lepiej założyć nowy centralny
- Od: 29 sty 2010, 21:33
- Auto: Mazda 323F 2.0DiTD 90KM
Kolego masz uwalony mikroswitch w zamku w drzwiach kierowcy i przez to centralka zamka nie dostaje sygnału że zamykasz i otwierasz drzwi i dlatego zamykasz fizycznie tylko kierowcę.
Nie ma potrzeby żebyś to naprawiał zamontuj po prostu uniwersalny sterownik zamka centralnego sterowany 2-ma masami i będzie śmigało z pilota a kluczem wogule nie będziesz ruszał drzwi.
Pozdrawiam
Nie ma potrzeby żebyś to naprawiał zamontuj po prostu uniwersalny sterownik zamka centralnego sterowany 2-ma masami i będzie śmigało z pilota a kluczem wogule nie będziesz ruszał drzwi.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
Witam. Mam problem z centralnym zamkiem w maździe 323f 94r. Otóż gdy
otwieram drzwi od strony kierowcy to otwierają się wszystkie drzwi, a jak
pociągnę za klamkę to się zamykają, wiec muszę przekręcać
kluczyk,otwierać tylne drzwi i pypkiem przednie, a wtedy się już normalnie otwierają.
W czym może być problem? Proszę o pomoc
otwieram drzwi od strony kierowcy to otwierają się wszystkie drzwi, a jak
pociągnę za klamkę to się zamykają, wiec muszę przekręcać
kluczyk,otwierać tylne drzwi i pypkiem przednie, a wtedy się już normalnie otwierają.
W czym może być problem? Proszę o pomoc
- Od: 16 lut 2010, 11:42
- Auto: Mazda 323 BG F 1.6 B+G 90 KM
Po prostu nie otwierasz ich do końca kluczykiem...Spróbuj nasmarować wkładkę i zdjąć boczek i nasmarować zamek od wewnątrz, a jak to nie pomoże to delikatnie podgiąć cięgno, nie za mocno bo później nie zamkniesz drzwi
Jeśli sie myle to niech mnie ktoś poprawi.
- Od: 8 lut 2010, 13:34
- Auto: 323F BG 1.6 16V 90r
Wielkie dzięki. Jutro spróbuje wszystko zrobić
- Od: 16 lut 2010, 11:42
- Auto: Mazda 323 BG F 1.6 B+G 90 KM
1, 2