Przepala się świeca zapłonowa na 1 cylindrze
1, 2
Kto wie, może masz rację. Na razie jestem na etapie testowania świec z odstępem elektrod 0,8mm a nie 1,1mm. Tyle bowiem mają fabrycznie montowane Denso a nie jak w NGK Vline 14 czy 33.
Dalszy ciąg: zmiana świec nic nie dała...
Podmiana cewki zapłonowej też nic... Jestem wkurzony na maksa! Auto cały czas ma problem ze świecą na 3 cylindrze. Ciśnienie jest ok, takie same na wszystkich cylindrach. Czyżby wtryskiwacz jednak? Czy można miejscami zamienić wtryski?
Dalszy ciąg: zmiana świec nic nie dała...
-
rusek
tylko ori i "made in Japan"
pozdr
E.
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
rusek napisał(a):Ale co ORI? Nie kumam cię...
swiece i kable..
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
powiem tak nie wiem jaka jest dokładnie różnica między świecami zwykłymi a platynowymi jednak świece platynowe są zalecane do mazda 626 gf i tyle z tego co widziałem różnią się na pewno konstrukcją elektrod a po drugie w katalogach nie ma zamienników 
- Od: 29 sty 2010, 16:53
- Auto: mazda 626 GF 1.8 BEN GAZ 90 KM
rusek napisał(a):Pierwsze słyszę, by istniały świece i kable ORI. Oświeć mnie.
chodzi tu o podzespoly, ktore to Mazda montuje seryjnie , fabrycznie
i takie to zaleca, co i ja mam tu na mysli...
pozdr.
E.
1, 2