części pasujące z polifta do przedlifta ( i odwrotnie)
Glupi, bo jesli jest sprawca, a ewidentnie gdzies jest, to powinna byc defaultowo zostawiana znizka... W koncu zadna to wina Twoja.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
ech – pytałem o zderzak a nie o PZU i inne. Sam sobie odpowiem – pasuje jak ulał. Nic się nie zmienia jeśli chodzi o zaczepy i ogólnie mocowanie. Zobaczymy co z wydechem. W najgorszym razie bede miał do sprzedania jak ktoś ma benzynę. Pozdrawiam i proszę skoszować.
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
where men are men,
women are men,
- Od: 4 cze 2009, 09:00
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 CD 143KM(166), Mazda MX-3 2.5 V6 KL-ZE
MasterB, moze i tak, ale jak Ci ktos ukradnie cos to tez firma ubezpieczeniowa ma mowic, ze nie ukradli, bo nie znaleziono zlodzieja? 
PS. Niestety, zeby bylo smieszniej – jak nie wykazesz sladow wlamania do np. mieszkania to... tak wlasnie powiedza! Taki durny kraj i tyle... To nic ze jest zgloszenie na policji, to nic ze znajdziesz milion swiadkow, ze bylo, a nie ma, wazne ze zamek nieporysowany (a ze sobie zlodziej klucz dorobil ze zdjecia z teleobiektuwu to juz nikogo nie obchodzi).
Sorki Basilius, poruszylem zupelnie niechcacy z ciekawosci, ale niestety krew sie spienia na mysl o takich rzeczach – a poza tym i tak temat do kosza
PS. Niestety, zeby bylo smieszniej – jak nie wykazesz sladow wlamania do np. mieszkania to... tak wlasnie powiedza! Taki durny kraj i tyle... To nic ze jest zgloszenie na policji, to nic ze znajdziesz milion swiadkow, ze bylo, a nie ma, wazne ze zamek nieporysowany (a ze sobie zlodziej klucz dorobil ze zdjecia z teleobiektuwu to juz nikogo nie obchodzi).
Sorki Basilius, poruszylem zupelnie niechcacy z ciekawosci, ale niestety krew sie spienia na mysl o takich rzeczach – a poza tym i tak temat do kosza
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z tego co pytałem kumpla z ASO to zderzaki są takie same (jeśli chodzi o mocowanie).
Jedyna różnica to od wersji SPORT (benzyna), siedzi niżej ziemi no i ma wycięcia pod dwa wydechy (niestety nie wiem czy występuje w wersji kombi, no i czy z wersji HB pasuje do kombi).
Tu masz fotke jak on wygląda
Jedyna różnica to od wersji SPORT (benzyna), siedzi niżej ziemi no i ma wycięcia pod dwa wydechy (niestety nie wiem czy występuje w wersji kombi, no i czy z wersji HB pasuje do kombi).
Tu masz fotke jak on wygląda

- Od: 16 sie 2009, 20:52
- Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb
do kazdej wersji mazdy 6 jest wersja zderzaka AREO
ale do kombi nie pasuje zderzek od STH i FLH i odwrotnie,
STH i FLH to takie sam zderzaki,
podobnie jest po lifcie,
a z przednimi nie ma problemu poza USA i MPS-em
STH=4drzwi, (sedan)
FLH=5 drzwi, (Hatchback)
pozdr.
Enduro
ale do kombi nie pasuje zderzek od STH i FLH i odwrotnie,
STH i FLH to takie sam zderzaki,
podobnie jest po lifcie,
a z przednimi nie ma problemu poza USA i MPS-em
STH=4drzwi, (sedan)
FLH=5 drzwi, (Hatchback)
pozdr.
Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
tak to prawda Enduro. Do kombi jest inny. Ale jest też na dwie rurki i pasuje z benzyniaka do diesla – nie ma różnicy.
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
where men are men,
women are men,
Basilius napisał(a):tak to prawda Enduro. Do kombi jest inny. Ale jest też na dwie rurki i pasuje z benzyniaka do diesla – nie ma różnicy.
masz na mysli AReo, standat czy po-lift?
bo to roznica..
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
polift i przedlift tez jest ten sam. AERO nie znam – masz jakis link gdzie mogę looknąć? Czy on jest do zamówienia w ASO?
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
where men are men,
women are men,
w kombi 2.0i nie mam żadnych wycięć widocznych z tyłu są tylko wytłoczenia od spodu ,ale patrząc z tyłu to ich nie widać.
weż pod uwage że:zderzak z wersji "sport"schodzi niżej(tak mi się wydaje) i niewiem, czy bez progów będzie to"dobrze wyglądać"
może w 2.3 jest coś takiego.
weż pod uwage że:zderzak z wersji "sport"schodzi niżej(tak mi się wydaje) i niewiem, czy bez progów będzie to"dobrze wyglądać"
może w 2.3 jest coś takiego.
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
kurcze, może ktoś z okolic ma sportową wersję? Moglibyśmy się zjechać i zobaczyłbym sobie jak to wygląda? Nie chcę generalnie robić wsi z wozu, ale ten tył na dwie rurki mi się strasznie podoba...
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
where men are men,
women are men,
Basilius napisał(a):polift i przedlift tez jest ten sam.
nie, ani przedni ani tylny!
pozdr.
E.
jak masz chęć podjechać zobaczyć to daj znac.tylko zderzak,niema wytłoczeń na końcówki wydechu. jak na zdjęciu powyżej,i niewiem na ile będzie to;adekwatne porównanie.Basilius napisał(a):kurcze, może ktoś z okolic ma sportową wersję? Moglibyśmy się zjechać i zobaczyłbym sobie jak to wygląda? Nie chcę generalnie robić wsi z wozu, ale ten tył na dwie rurki mi się strasznie podoba...
poszło pw.
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Enduro – chodziło mi o mocowanie. Tak wyglądem się różnią na pewno – tył przetłoczenie po całości, przód nie wiem 
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
where men are men,
women are men,
Basilius napisał(a):Enduro – chodziło mi o mocowanie. Tak wyglądem się różnią na pewno – tył przetłoczenie po całości, przód nie wiem
ok.
mocowania sa identyczne , prawie..
ale pasuje na 100% jesli jest od tej samej "kasty"
pozdr.
E
Witam! Mam podobny problem co kolega – na parkingu pod sklepem ktoś zachaczył o tylny zderzak mojej mazdy 6 kombi. Zderzak jest wgięty i odszedł lakier. Czy można jakoś samemu naprawić ten zderzak? Uszkodzenie nie jest duże ale w związku ztym, że samochód jest czarny a po odpryśnięciu lakieru jest w jasne plamy to niestety rzuca się to w oczy.
-
wojjag
wojjag napisał(a):Witam! Mam podobny problem co kolega – na parkingu pod sklepem ktoś zachaczył o tylny zderzak mojej mazdy 6 kombi. Zderzak jest wgięty i odszedł lakier. Czy można jakoś samemu naprawić ten zderzak? Uszkodzenie nie jest duże ale w związku ztym, że samochód jest czarny a po odpryśnięciu lakieru jest w jasne plamy to niestety rzuca się to w oczy.
prowizorycznie mozesz popsikac zderzak czarnym spreyem z puszki,
ale konkretna naprawa bez fachowca z tej branzy jest prawie niemozliwa,
tymbardziej ze obecnie wszystkie lakiery sa na wodzie co komplikuje proces lakierowania
pozdr.
E
Hejo wszystkim,
Czy ktoś z szanownych użytkowników wie, jakie są różnice w zaczepach zderzaków (przód, tył) przed i po lifcie w M6?
Moje mam trochę roztrzaskane i pomyślałem, że można by odmłodzić trochę autko.
Szukałem i na forum i na googlach, ale żadnych konkretnych informacji nie znalazłem na ten temat.
Jedyne, co zasłyszałem w punktach sprzedaży części to, że niby jest to możliwe, a teraz czekam na potwierdzenie tych informacji, od kogoś, kto miał z tym styczność.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam wafel117
Czy ktoś z szanownych użytkowników wie, jakie są różnice w zaczepach zderzaków (przód, tył) przed i po lifcie w M6?
Moje mam trochę roztrzaskane i pomyślałem, że można by odmłodzić trochę autko.
Szukałem i na forum i na googlach, ale żadnych konkretnych informacji nie znalazłem na ten temat.
Jedyne, co zasłyszałem w punktach sprzedaży części to, że niby jest to możliwe, a teraz czekam na potwierdzenie tych informacji, od kogoś, kto miał z tym styczność.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam wafel117
Ostatnio edytowano 1 mar 2012, 18:45 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: edycja tematu
Powód: edycja tematu
- Od: 22 lip 2009, 16:08
- Auto: Mazda 6 GY
2.0 Diesel 2003
121 KM