Po remoncie,tzn.wymiana pierścieni ,uszczelniaczy,planowaniu głowicy i wymianie oleju łącznie z filtrami nadal dymienie z rana i pobór oleju 1l/1000km.
Co to za przyczyna.Mechanik ręce rozkłada.
www.mazdaspeed.pl
Mazda to jest najbardziej niewdzięczne auto jakie jeździ po drogach. Moja też puszczała chmurę po dłuższym postoju – wymiana uszczelniaczy i pierścieni (kompletnie zapieczone olejowe). Rano idealnie. Zrobiłem 1500km i przy wyprzedzaniu przycisnąłem – o k.... za mną niebiesko. Sprawdziłem bagnet. No i również dokładnie 1 litr na tysiąc bierze. Końcówka tłumika aż kipi od oleju. Przed remontem brała litr na 4000 przy ostrej jeździe. Będzie reklamacja ale szlag mnie trafia jeśli kładziesz kupę kasy w złom z nadzieją, że będzie dobrze, a efekt jest odwrotny. Za to,że spala olej, to teraz pali mi 7,6LPG/100km. Najgłupsza rzecz w życiu? kupno mazdy. Tutaj mechanik nie jest winny. Cała masa ludzi ma podobne problemy. Pod maską powinno pisać – po zużyciu zezłomować-nie NAPRAWIAĆ!!!
dgolf napisał(a): Za to,że spala olej, to teraz pali mi 7,6LPG/100km. !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6