Witajcie, mam 2 pytania:
1. Czy zapalona pomarańczowa dioda na konsoli środkowej obok symbolu przedniej szyby oznacza, że działa jakieś dodatkowe podgrzewanie przedniej szyby oprócz nawiewu, np. wiązka elektryczna w przedniej szybie (coś ala rozwiązanie stosowane w fordzie) bo nie zauważyłem zbytniej różnicy po wciśnięciu.
2. Czy ten sam przycisk uruchamia również podgrzewanie lusterek i czy ta funkcja występuje w każdej wersji wyposażeniowej?
Z góry dziękuję za odp. bo moja instrukcja obsługi jest po niemiecku:)
Podgrzewanie przedniej szyby (brak) i lusterek (uruchamia się włącznikiem ogrzewania tylnej szyby)
Strona 1 z 1
niestety nie ma opcji podgrzewania przedniej szyby...to jest tylko taki bajer zeby skierowac caly nawiew na przednia szybe...a co do podgrzewania lusterek to nie wszystkie wersje ją mają a jeślii juz to wlącza sie to za pomoca podgrzewania tylnej szyby...
- Od: 5 wrz 2009, 09:43
- Auto: mazda 5 2.0 benzyna
Ja dopiero po roku eksploatacji M5 Topa odkryłem, że mam podgrzewane lusterka (oczywiście elektrycznie sterowane).
Odkryłem to w ubiegłym tygodniu, kiedy wyskrobałem z lodu wszystkie szyby, a o lusterkach zapomniałem. Dopiero jak zacząłem jechać zauważyłem całkowicie oblodzone lustra. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po kilku minutach lód zniknął i lusterka były czyściutkie jak łza (tylko kilka kropelek wody)!
Nie wiem jak się to uruchamia, ale chyba rzeczywiście wraz z ogrzewaniem tylnej szyby, bo chyba wtedy miałem je włączone. Muszę jeszcze zrobić mały teścik dla upewnienia i podzielę się spostrzeżeniami.
Odkryłem to w ubiegłym tygodniu, kiedy wyskrobałem z lodu wszystkie szyby, a o lusterkach zapomniałem. Dopiero jak zacząłem jechać zauważyłem całkowicie oblodzone lustra. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po kilku minutach lód zniknął i lusterka były czyściutkie jak łza (tylko kilka kropelek wody)!
Nie wiem jak się to uruchamia, ale chyba rzeczywiście wraz z ogrzewaniem tylnej szyby, bo chyba wtedy miałem je włączone. Muszę jeszcze zrobić mały teścik dla upewnienia i podzielę się spostrzeżeniami.
Strona 1 z 1