frantz1204 napisał(a):Relacja ze spotu grupy MazdaSpeed ZachPom. z dnia 17.04.1006
Początek spotu ustalono na godzine 15.00.Miejscem spotkania były Wały Chrobrego.Tam właśnie oczekiwalismy najazdu Mazd z całego wojewodztwa chcących zobaczyc obiecywane wczesniej wybory Miss mokrego podkoszulka z logo MazdaSpeed na piersi.Jednakze ani najazdu rzeszy Mazd ani wspomnianych wyborów ujrzeć nam nie było dane.Na planowane miejsce spotkania stawili sie:
Wodzu – Mazda 626 Coupe
Oczko – Lancia Kappa
Frantz,pluszak – Mazda 323f
NightRider – Suzuki Gm 500
Po powitaniu i prezentacji aut przeszlismy bezposrednio do sesji fotograficznej naszych maszyn.Nastepnie aby zrelaksowac sie troszeczke i poczuc swiateczny badz co badz nastroj udalismy sie na pieszy (ku zdziwieniu Wodza)![]()
spacer na punkt widokowy aby napawac sie pieknem naszej okolicy.Po kolejnej sesji powrocilismy do naszych maszyn aby uzgodnic dalsze plany zwiazane bezposrednio z przyszloscia spotu.Długotrwała debata zaowocowała wspaniałym pomysłem ulokowania imprezki w Chacie wiejskiej przy Arkonii.Tam tez udalismy sie całą kolumną ostentacyjnie poruszając sie po miescie (co prawda troszke dookoła).W drodze o mało nie skasowałem swojej madzi poswiecajac niemal całą swą uwage kreceniu materiału zamiast prowadzeniu auta.Poniewaz jednak woze aniola stroza w bagazniku wyszedlem z tego obronna reka.Po przybyciu do lokalu i krotkiej ocenie stanu p.poż machnelismy po kolejeczce i oddalismy sie dyskusjom na rozne niekoniecznie zrozumiałe tematy oczekując na przybycie swgo przedstawiciela Bartezma.Ten jednakze potrzebujac zbyt wiele czasu na powrot wystawił nasza cierpliwosc na bardzo powazna probe.Postanowilismy zatem zmienic lokal na mniej łatwopalny wiec udalismy sie do klubowej restauracji przy Al.Wojska Polskiego3 aby w swojskich klimatach pieczonej habaniny oddac sie dalszym dyskusjom.Tam tez spotkalismy sie z Bartezmem i Doti udzielajac im przy tym ostrzezenia za spoznienie.Tam tez Spot nasz przeciagnal sie w czasie do poznych godzin wieczornych spedzonych na przyjemnej gawedzie i poczciwej strawie.
Dziekuje wszystkim za przybycie i za miłe towarzystwo.Napisalbym cos jeszcze ale odganiaja mnie od kompa:)
aha.fotorelacja ze spociku bedzie jutro.
Pozdrawiam
oraz 2 archiwalne filmy
http://oczko.lcm.pl/MazdaSpeed.wmv
http://oczko.lcm.pl/spot.mpg
edit:
jesli jest pomieszana hronolgia prosze o pw – bede poprawial