FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
Ja mam i ani policja ani przegląd to nie problem ,Pan na stacji diag. założył się,że nie swiecą prawidłowo stawka było podbicie dow. rej. no i przyłozył urzadzenie do kontroli świateł i.. przegrał -świecą idealnie -soczewki
marcin255 napisał(a):Ja mam i ani policja ani przegląd to nie problem ,Pan na stacji diag. założył się,że nie swiecą prawidłowo stawka było podbicie dow. rej. no i przyłozył urzadzenie do kontroli świateł i.. przegrał -świecą idealnie -soczewki
Nie wszędzie jest tak kolorowo.
- Od: 30 wrz 2009, 18:50
- Auto: 323F BA
woj. zachodzniopomorskie, okolice szczecina: niedawno zatrzymano prawie 30 dowodów rejestracyjnych za te pseudoksenony... tyle w temacie:)
- Od: 6 kwi 2008, 10:31
- Auto: mazda 323F 1.8 95rok
Zaczynam sie zastanawiac nad montazem tego cuda.Oferowane zestawy to h1,h3,h4 itd. A co w momencie kiedy w mojej Madzi mam jedna lampe koito,a drugą depo i co za tym idzie jedna zarowke mam h3 a jedna h1
Czy w tej sytuacji da rade zamontowac zestaw gdzie sa zarniki 2xh1
Do tego obecnie mam zarowki philips blue vision i niestety miedzy lewa a prawa lampa jest lekka roznica tj. w lampie depo soczewka jest cieńsza i w niej efekt niebieskawej poswiaty jest bardziej widoczny...czy z ksenonami bedzie tak samo 
- Od: 22 maja 2009, 07:02
- Auto: Była 323F 95' (Z5),jest 3 BK (Y6) 05'
Jesli chodzi o ksenonki to mozesz sobie zamowic osobno zarniki h1, h3 i osobno konwertery napiecia. Co do roznicy w swieceniu to nie mam pojecia.
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Sunrise napisał(a):Zaczynam sie zastanawiac nad montazem tego cuda.Oferowane zestawy to h1,h3,h4 itd. A co w momencie kiedy w mojej Madzi mam jedna lampe koito,a drugą depo i co za tym idzie jedna zarowke mam h3 a jedna h1Czy w tej sytuacji da rade zamontowac zestaw gdzie sa zarniki 2xh1
Do tego obecnie mam zarowki philips blue vision i niestety miedzy lewa a prawa lampa jest lekka roznica tj. w lampie depo soczewka jest cieńsza i w niej efekt niebieskawej poswiaty jest bardziej widoczny...czy z ksenonami bedzie tak samo
Mam dokładnie ten sam problem jedna żarówka H1 druga H3
witam kolegów
mam pytanie o palniki.padł mi jeden 6000k i chce wymienić pare odrazu tylko chodzi mi po głowie czyby nie wsadzic tych 8000k. ale samych bez nowych przetwornic.czy ktoś to robił mozna task zrobić ze do przetwornic 6000k podpiąć żarniki 8000k. moze to sie nie oplaca moze nie ma roznicy z miejsca kierowcy tylko ludzie wsadzaja dla lansu je.bardzo prosze o pilne odpowiedzi bo jerzdze na zwyklych halogenkach ale to bez porównania z ksenonami
mam pytanie o palniki.padł mi jeden 6000k i chce wymienić pare odrazu tylko chodzi mi po głowie czyby nie wsadzic tych 8000k. ale samych bez nowych przetwornic.czy ktoś to robił mozna task zrobić ze do przetwornic 6000k podpiąć żarniki 8000k. moze to sie nie oplaca moze nie ma roznicy z miejsca kierowcy tylko ludzie wsadzaja dla lansu je.bardzo prosze o pilne odpowiedzi bo jerzdze na zwyklych halogenkach ale to bez porównania z ksenonami
- Od: 7 paź 2008, 20:45
- Auto: Mazda 323f BA
wesoly75 napisał(a):Jesli chodzi o ksenonki to mozesz sobie zamowic osobno zarniki h1, h3 i osobno konwertery napiecia. Co do roznicy w swieceniu to nie mam pojecia.
To znaczy ze mozna zamowic z allegro 2 rozne zarowki? bo tak sie sklada ze tez mam en sam problem, jedna Koito H1 a druga Depo H3
- Od: 14 lis 2008, 18:12
- Auto: 323F BA 98rok 1.5 Z5
atrej82 napisał(a):czy ktoś to robił mozna task zrobić ze do przetwornic 6000k podpiąć żarniki 8000k
przetwornica nie ma wpływu na barwę żarnika.
Oczywiscie ze mozna zamowic osobno zarniki i podpiac je do istniejacych przetwornikow, ja tak mialem kupilem najpierw 4300 potem 6000 zeby sprawdzic czy mi sie spodoba.
Witam kolegów
Ja wczoraj zamontowalem xenony 5000 i sa naprawde rewelacyjne są barwy białej i bardzo jasno swiecą , 6000 mi sie nie podobaly mialy juz lekko niebieskawy kolor
Potwierdzam najlebsza inwestycja do auta
Ja wczoraj zamontowalem xenony 5000 i sa naprawde rewelacyjne są barwy białej i bardzo jasno swiecą , 6000 mi sie nie podobaly mialy juz lekko niebieskawy kolor
Potwierdzam najlebsza inwestycja do auta
- Od: 22 mar 2009, 18:02
- Auto: Premacy 2.0 Diesel 2003r
Tez mysle o zmianie na 5000 mozesz zapodac linka?
Wszystko wygląda bardzo ładnie lecz niestety można mić przez to użo kłopotów. Po pierwsze xenon musi mieć spryskiwacz i mieć samopoziomowanie. przeglądy z HID Xenonami oczywiście mżna przejsć bez problemu i policja też się czasami nie czepia. ale wybraźcie sobie że jest sytuacja kiedy ktoś wam wymusza pierwszeństwo i dochodzi do kolizji. Przyjeźdża policja a sprawca wypadku mówi ze smochod byl nie prawidłwo oświetony, nie widoczny i wtedy jest nasza wina nawet sąd grodzki uzna nas za winowajcę i ponsimy wtedy koszty sprawy i nie otrzymujmy odszkodowania OC.można wtedy tylk płakać.
- Od: 8 sty 2011, 14:43
wg86 napisał(a):ale wybraźcie sobie że jest sytuacja kiedy ktoś wam wymusza pierwszeństwo i dochodzi do kolizji. Przyjeźdża policja a sprawca wypadku mówi ze smochod byl nie prawidłwo oświetony, nie widoczny i wtedy jest nasza wina nawet sąd grodzki uzna nas za winowajcę i ponsimy wtedy koszty sprawy i nie otrzymujmy odszkodowania OC.można wtedy tylk płakać.
Myślę że przy takiej sytuacji nikt nie będzie myślał jakie miał światła.
- Od: 31 sie 2008, 23:54
- Auto: 323 F BA Z5 95'
Sunrise napisał(a):lampie depo soczewka jest cieńsza i w niej efekt niebieskawej poswiaty jest bardziej widoczny
oj, tu byś sie zdziwił, jeździłem wczesniej na depo, teraz mam koito i taka delikatna niebieska poświata na granicy jest widoczna, a na depo jej nie było
atrej82 napisał(a):czy ktoś to robił mozna task zrobić ze do przetwornic 6000k podpiąć żarniki 8000k
mozesz podpiąć jakie chcesz, ale im wiecej K, tym słabsze światło...
- Od: 29 paź 2007, 00:45
- Auto: 323F Z5 98r/6 2.0 RF7J 07/3 1.6 Y6 07
emson85 napisał(a):chuchErro napisał(a):mozesz podpiąć jakie chcesz, ale im wiecej K, tym słabsze światło...
Jak możesz chuchErro to wyjaśnij i uzasadnij swoją wypowiedź , jestem bardzo ciekaw czemu świecą słabiej
Poczytaj sobie na allegro wlasciwie przy kazdej ofercie sprzedazy jest napisane i sa zdjecia jak to wyglada. A jak nie to google... tutaj masz tabelke jasnosci im wiecej Lm tym wiecej swiatla
emson85 napisał(a):Jak możesz chuchErro to wyjaśnij i uzasadnij swoją wypowiedź , jestem bardzo ciekaw czemu świecą słabiej
chodzi o to ze im wiecej K tym bardziej światło białe, później filoteowe, które jest słabsze od tego np 4300K. Z tego co dobrze pamietam miedzy 4300K a 6000K jest ok 300 lumenów:)
- Od: 29 paź 2007, 00:45
- Auto: 323F Z5 98r/6 2.0 RF7J 07/3 1.6 Y6 07