Instrukcja i problem z rozrusznikiem
Strona 1 z 1
Od roku posiadam mazde mpv.Szukam do niej instrukcji w języku polskim.Jeżeli ktoś takową posiada i chciałby przesłać byłbym wdzięczny.Mam pierwszy problem z odpaleniem jej.Wczoraj wieczorem wyjąłem akumulator i dzisiaj jej nie mogę uruchomić.Nie wiem czy ma odłączenie rozrusznika,bo nie kręci.Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną,prosiłbym o podpowiedz.Dziękuję.Pozdrawiam
- Od: 23 sty 2010, 15:29
- Auto: MPVbenzyna3.0V6 18walwe
Zajrzyj tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34966, co do rozrusznika po przekręceniu kluczyka zegary przygasają czy świecą normalnym światłem? Po ruszeniu aku może być słabo dokręcona klema oczyść słupki i mocno dokręć klemy.
Była MPV
- Od: 31 lip 2009, 06:16
- Auto: MPV
Sprawdź klemy ich czystość. Jeśli przed zdjęciem było dobrze to po założeniu też być musi. Miałem już tak w innym aucie. Możesz sprawdzić także obwód stacyjka bezpiecznik przekaźnik bendix. A twoje auto jest w automacie? Może jakiś czujnik ci zamarzł od pozycji biegu.
Była MPV
- Od: 31 lip 2009, 06:16
- Auto: MPV
Akumulator jest nówka,w pełni naładowany.Na urządzeniu rozruchowym to samo.Jutro jestem umówiony z elektrykiem.Mam do tego samochodu 4 kluczyki które nie wiem od czego są.Może jakiś jest od jakiegoś zabezpieczenia.Nie wiem.Moja mazda jest wersją kanadyjską i się gubią mechanicy w gnieźnie
- Od: 23 sty 2010, 15:29
- Auto: MPVbenzyna3.0V6 18walwe
Seba-sr, teraz niestety trochę moralizatorsko, porządek musi być.
Poprawiłem za Ciebie temat, który nie był sformułowany zgodnie z pkt. 4 Regulaminu pisania na forum.
Polecam na początek lekturę:
Witaj na forum MazdaSpeed | FAQ i Regulamin
Praktyczny poradnik dla nowych Forumowiczów i nie tylko.
Pozdrawiam.
Poprawiłem za Ciebie temat, który nie był sformułowany zgodnie z pkt. 4 Regulaminu pisania na forum.
Polecam na początek lekturę:
Witaj na forum MazdaSpeed | FAQ i Regulamin
Praktyczny poradnik dla nowych Forumowiczów i nie tylko.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1