Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Radio mam i nie chce zmieniac JVC KDR301.
Czyli warto kupic 165 bez wzmacniacza?
Co do wygluszenia drzwi, pod wzgledem dzwieku warto wygluszyc wewnetrzna czesc drzwi? czy wystraczy tylko zewnetrzna pozalepiac wszystkie dziury itd. ?
Dzieki z gory za pomoc
Czyli warto kupic 165 bez wzmacniacza?
Co do wygluszenia drzwi, pod wzgledem dzwieku warto wygluszyc wewnetrzna czesc drzwi? czy wystraczy tylko zewnetrzna pozalepiac wszystkie dziury itd. ?
Dzieki z gory za pomoc
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
ja mam słabiutki zestaw (magnat) pod słabym radiem (sony). ale po wygłuszeniu drzwi zagrał bardzo ładnie. Wygłuszenie daje bardzo dużo. Ja wygłuszyłem wewnątrz jak i na zewnątrz. pozaklejałem dziury i jest git
- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
waldez – moglbys podac dokaldne modele twoich glosnikow i radia?
P.S ladny kolor
(mam taki sam).
P.S ladny kolor
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
-
Marchwia
Poczytalem wywodyna temat glosnikow do rocka , vocalu , blues'a i zastanawiam sie nad glosnikami morel dotech mk 2 , mam radyjko deck clarion drx 960rz i wzmacniacz helix hxa 400 mk 2 , a moze cos z glosnikow dls'a? ktory dla mnie jest chyba przereklamowany albo Mb quart ? a moze focal? Ktos osluchany moglby doradzic mi co wybrac?Co bedzie pasowalo do tego wzmacniacza? Chcialbym kupic zestaw raz a dobrze ..
bum bum cyk cyk
- Od: 14 mar 2008, 16:49
- Auto: mazda 323 bg
Marchwia... mam głośniki 6528 w Probe i powiem Ci, że pod radio nie bardzo się nadają. Potrzebują więcej mocy. Choc są głośne to brak im głębokiego basu. A sama oferta na Allegro bardzo przyjemna... sam myślałem właśnie o tym wzmaku do moich obecnych 6528. Tyle, że Ty w tym zestawie miałbyś już system na przód, a ja mam coaxiale grające w buty... także spodziewał bym się miłych wrażeń z odsłuchu. Ja radził bym Ci jednak 16cm na przód (w tej aukcji są 13cm w systemie). To są dobre 16'tki JBL'a –>
http://allegro.pl/item855753200_ladniegrajacy_zestaw_jbl_gt_5_650c_kurier_1pln.html.

witam, panowie czy możecie mi doradzić jakie głośniki kupić na przód do mojej madzi?
Niedawno kupiłem radio, coś takiego
http://www.allegro.pl/item858130892_jvc ... ratis.html. Potrzebowałbym coś w miarę fajnego do 250PLN max
Cały czas myślę o helix dark blue ale znalazłem kilka negatywnych opinii na ich temat, a i nie wiem czy na głębokość wejdą w drzwi
Zaznaczę od razu że wzmacniacz nie wchodzi w grę, ewentualnie jakaś małą skrzynka w bagażniku ale może za pół roku
Czekam na propozycje bo fachowców tu nie brakuje
pozdrawiam

Czekam na propozycje bo fachowców tu nie brakuje

pozdrawiam
- Od: 10 lut 2009, 20:35
- Auto: Madzia była 323f BA 1,5b
jest 3 BK 1,6b '07
Lukas007 Dzieki za reklame ;] , oczywiscie dla forumowiczow maly rabacik z tej aukcji
ps. cierpliwosci z tymi kabelkami ale czas ...
ps. cierpliwosci z tymi kabelkami ale czas ...
<b>Car Audio – Doradztwo – Sprzedaż – Montaż – Hurt – Detal <b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
- Od: 23 lis 2008, 20:47
- Auto: MAZDA 626 2.0i 16V
Witam moje auto to mazda 323F BA posiadam radio Alpine CDA-9857r i na przodzie poprzedni właściciel zamontował jakieś Boschmann-y zarazie takie zostaną bo w miarę graja ale w przyszłości mam zamiar wstawić jakiś wzmacniacz i wymienić je na inne ale to ja zrobi sie ciepło i będę miał kasę.
Moje pytanie to jaki subwoofer kopic mam wzmacniacz monoblok Blaupunkt
GTA 1350 ( http://www.megamedia.pl/wzmacniacz-blau ... php?off=15 ) słucham muzyki techno , klubowej czasami hh. Zastanawiałem się nad głośnikiem LANZAR MAX 12 co myślicie o tym wyborze?
Na allegro znalazłem w takiej obudowie
Link co o niej myślicie jest to obudowa bass refleks z 'szuflada'? szukałem w internecie jaka skrzynia jest najlepsza do tego głośnika ale niemego znaleźć wiec jak ktoś wie proszę o napisanie jaki typ obudowy i dokładnych wymiarów.
kolejne pytanie jakie przewody sygnałowe, jakiej firmy....? (może konkretne propozycje z allegro )
planuje w przyszłosci kupic wzmacniacz blaupunkt-gta 4 jak myslicie przewód zasilajacy o przekroju 20 mm2 wystarczy na te 2 wzmacniacze??[/url]
Moje pytanie to jaki subwoofer kopic mam wzmacniacz monoblok Blaupunkt
GTA 1350 ( http://www.megamedia.pl/wzmacniacz-blau ... php?off=15 ) słucham muzyki techno , klubowej czasami hh. Zastanawiałem się nad głośnikiem LANZAR MAX 12 co myślicie o tym wyborze?
Na allegro znalazłem w takiej obudowie

kolejne pytanie jakie przewody sygnałowe, jakiej firmy....? (może konkretne propozycje z allegro )
planuje w przyszłosci kupic wzmacniacz blaupunkt-gta 4 jak myslicie przewód zasilajacy o przekroju 20 mm2 wystarczy na te 2 wzmacniacze??[/url]
- Od: 5 cze 2009, 20:33
- Auto: 323 f BA 2.0i V6
Witam, nie chce zakladac nowego wątku wiec napisze w tym, chcialbym skompletowac jakis zestawik audio do 1000 zł do mojej 323F BA, radio jakie posiadam to Panasonic CQ-C1100VN i blizej nie zidentyfikowane glosniki ktore bardzo slabo graja. Muzyka jakiej slucham to rap, house, trance
[img]http://img26.imageshack.us/img26/5949/painterpl.jpg2[/img]
- Od: 6 wrz 2009, 12:29
- Auto: Audi A3 1.8T, ajq
Naprawdę dobre audio miałbyś za 1500-1600zł ... zupełnie innej klasy niż to do 1000zł. No, ale jeśli to jest górny pułap. to proponuje ...
1. Wzmacniacz Alpine z serii V-Power –>
www.allegro.pl
2. Głośniki na przód –> Hertz HSK –>
www.allegro.pl
3. Subwoofer –> JL Audio 10W0-4 –>
www.allegro.pl
4. Wygłuszenie –> 10 mat APP –>
www.allegro.pl
5. Zostaje jeszcze 100zł na okablowanie...
Czyli razem wychodzi jakieś 900-1100zł zależnie od ceny ostatecznej subwoofera. Traktuj to tylko jako luźną propozycję, nie słuchałem ani tych głośników, ani tego wzmacniacz na żywo. Wiem tylko, że będą to komponenty znacznie lepsze niż np. nowe peyingi czy sony. Dlatego właśnie wybierałem Ci system spośród używek. Jednak warto się zastanowic, czy nie lepiej dopłacic te 500-600zł i miec już nowy zestaw uDimensions.
Pozdrawiam
Lukas
1. Wzmacniacz Alpine z serii V-Power –>

2. Głośniki na przód –> Hertz HSK –>

3. Subwoofer –> JL Audio 10W0-4 –>

4. Wygłuszenie –> 10 mat APP –>

5. Zostaje jeszcze 100zł na okablowanie...
Czyli razem wychodzi jakieś 900-1100zł zależnie od ceny ostatecznej subwoofera. Traktuj to tylko jako luźną propozycję, nie słuchałem ani tych głośników, ani tego wzmacniacz na żywo. Wiem tylko, że będą to komponenty znacznie lepsze niż np. nowe peyingi czy sony. Dlatego właśnie wybierałem Ci system spośród używek. Jednak warto się zastanowic, czy nie lepiej dopłacic te 500-600zł i miec już nowy zestaw uDimensions.
Pozdrawiam
Lukas
Nie ma sprawy. Jeżeli będziesz zakładał wzmaka to moc wyjściowa radia i tak jest bez znaczenia. Jeżeli chodzi o walory dzwiękowe to polecam kupic używaną jednostkę Alpine z serii CDA ... najlepiej modele 9812 lub 9835/9855. Możesz też pomyślec o serii 7873/7893. Jeżeli nie chcesz wydawac więcej kasy to i ten Panasonic jakoś tym pokieruje, choc będzie to najsłabsze ogniwo w systemie.
To dobrze. Sprawny egzemplarz znajdziesz na allegro juz za 400/500zł – warto, jest ogromna różnica w dzwięku, nawet w stosunku do niższych modeli Alpine. U mnie po przesiadce z CDE 9850Ri na CDA 9835R różnica na fabrycznych głośnikach była mocno słyszalna – wysokie nabrały przestrzeni, a niskie miękkości i głębi.
witam,
właśnie zakupilem glośnik JL 10w0 . teraz patrze, ze wybór był dobry, bo polecacie go..
no ale do rzeczy- czym go zasilic? obecnie posiadam wzmaka :Blaupunkt GTA 2 Special Mk 2 , ma on 180W RMS w mostku. Głośnik ma 125W RMS. i teraz moje pytanie, czy różnica mocy nie jest zbyt duza? Wiem , ze mocniejszy wzmak pozwala lepiej kontrolowac suba, ale tu różnica jest juz spora...
co o tym myslicie?
właśnie zakupilem glośnik JL 10w0 . teraz patrze, ze wybór był dobry, bo polecacie go..
no ale do rzeczy- czym go zasilic? obecnie posiadam wzmaka :Blaupunkt GTA 2 Special Mk 2 , ma on 180W RMS w mostku. Głośnik ma 125W RMS. i teraz moje pytanie, czy różnica mocy nie jest zbyt duza? Wiem , ze mocniejszy wzmak pozwala lepiej kontrolowac suba, ale tu różnica jest juz spora...
co o tym myslicie?
- Od: 9 kwi 2009, 21:44
- Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )