Pytanie o termometr – gdzie dać czujnik od termometru?
Witam
Mam pytanie czy może ktoś z Was montował termometr w samochodzie? Właśnie chce kupić termometr i zastanawiam się :
1. Gdzie go zamontować ? (chyba najlepszym miejsce to pod nawiewem szyby po lewej stronie kierownicy).
2. Gdzie zamontować czujnik – kabelek czujnika będzie miał 3 metry więc może w przednim zderzaku. Jak wyjść kabelkiem z wnętrza samochodu do komory silnika – gdzie są jakieś oryginalne wyjścia ?
3. Kupić temometr z podświetleniem ?
Jaki model wybrać – może ktoś niedawno kupował i podzieli się opiniami na temat zakupionego termometru.
Dzięki za pomoc i opinie!!!
Mam pytanie czy może ktoś z Was montował termometr w samochodzie? Właśnie chce kupić termometr i zastanawiam się :
1. Gdzie go zamontować ? (chyba najlepszym miejsce to pod nawiewem szyby po lewej stronie kierownicy).
2. Gdzie zamontować czujnik – kabelek czujnika będzie miał 3 metry więc może w przednim zderzaku. Jak wyjść kabelkiem z wnętrza samochodu do komory silnika – gdzie są jakieś oryginalne wyjścia ?
3. Kupić temometr z podświetleniem ?
Jaki model wybrać – może ktoś niedawno kupował i podzieli się opiniami na temat zakupionego termometru.
Dzięki za pomoc i opinie!!!
- Od: 11 maja 2008, 16:53
- Auto: 323F 97' 1,5l BA Z5 :) LPG BRC SQ24
czujnik z tyłu nad tablicą schowany pod zderzak ,żeby nie wiało i nie padało na niego ,ja dałem termometr w miejsce zegarka , kupiłem taki z zegarkiem podświetlany ,zmieniłem diodę na 12V i podpiąłem za panelem środkowym do zapalniczki
marcin255 napisał(a):czujnik z tyłu nad tablicą schowany pod zderzak ,żeby nie wiało i nie padało na niego ,ja dałem termometr w miejsce zegarka , kupiłem taki z zegarkiem podświetlany ,zmieniłem diodę na 12V i podpiąłem za panelem środkowym do zapalniczki
daj foto
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
Dzieki za linka
Podswietlenie załączane jest u Ciebie po przekręceniu stacyjki i świeci cały czas podczas jazdy czy załączne jest przyciskiem znajdującym sie na panelu termometru?
Musiałeś wycinać specjalnie otwór pod ten termometr czy wyciągnąłeś stary i dałeś w to miejsce ten nowy?
Dokładność pomiaru jest zadowalająca ?
Podswietlenie załączane jest u Ciebie po przekręceniu stacyjki i świeci cały czas podczas jazdy czy załączne jest przyciskiem znajdującym sie na panelu termometru?
Musiałeś wycinać specjalnie otwór pod ten termometr czy wyciągnąłeś stary i dałeś w to miejsce ten nowy?
Dokładność pomiaru jest zadowalająca ?
1 -podłączone do podświetlenia zegarka -świeci i reguluje się jak cała tablicę
2-otwór ori -jest trochę w głebi termometr
3 +,– 1-2 *C
2-otwór ori -jest trochę w głebi termometr
3 +,– 1-2 *C
no_fear napisał(a):marcin255 napisał(a):czujnik z tyłu nad tablicą schowany pod zderzak ,żeby nie wiało i nie padało na niego ,ja dałem termometr w miejsce zegarka , kupiłem taki z zegarkiem podświetlany ,zmieniłem diodę na 12V i podpiąłem za panelem środkowym do zapalniczki
daj foto
Co to znaczy że zmieniłeś diode na 12V
A Wy macie te termometry gdzie wbudowane ?
Czy tak tylko leżą sobie, myślałem o jakiejś ładnej lokalizacji dla tego bajeru.
Czy tak tylko leżą sobie, myślałem o jakiejś ładnej lokalizacji dla tego bajeru.
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
Lucasek napisał(a):A Wy macie te termometry gdzie wbudowane ?
Tutaj sobie zaobacz gdzie gość zamontował w 323F
http://www.cubeelectronics.com/opinie.php
zamiast popielniczki, można i tak.
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
na niebieską , ja musiałem kawałek kabla dodac , i wyprowadzić czujnik wew. za obudowę bo nagrzewa się od panelu nawiewu za zegarkiem