mój poprzedni post został chyba usunięty
Spuszczanie wody z układu paliwowego?
Strona 1 z 1
Witam,
, ale ok w sumie to jak będzie się coś działo to napiszę go jeszcze raz. Teraz chciałem zapytać o coś innego. W swojej instrukcji (wersja niem.), że po 100tys. km spuszcza się wodę z układu paliwowego (Kraftstroffsystem – Wasser ablassen) słyszałem, że w np. w renówkach jest zaworek z którego można spuszczać wodę, czy tutaj też jest jakieś podobne rozwiązanie? Jest ktoś w temacie?
Jesli w mazdzie jest jakis zawor to zapewne gdzies w najnizszym punkcie.
Sa inne sposoby na wode w ukladzie paliwowym. Mozna dolac srodka specjalnego ktory wiaze wode, w starszych samochodach lało sie po prostu denaturat
Sa inne sposoby na wode w ukladzie paliwowym. Mozna dolac srodka specjalnego ktory wiaze wode, w starszych samochodach lało sie po prostu denaturat
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
Kolega pyta o mechaniczny sposób spuszczenia tej wody zalecany przez producenta. W filtrze paliwa jest taka nakrętka przykręcana od góry która ma jednocześnie trzpień który zatyka dziurkę w dnie filtra. Może to o to chodzi ... A może jest to po prostu do spuszczania paliwa z filtra ?
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
- Od: 1 lis 2007, 11:47
- Auto: 3 BK Y6 '07
Zgadzam się z pablO-ta nakrętka służy do odwadniania filtra paliwa. Należy dodać, że chodzi tu o filtr okrągły metalowy, stosowany w samochodach po liftingu, czyli mniej więcej od 2. połowy 2006 r. Po odwodnieniu jest wskazane(a nawet konieczne) napełnienie filtra paliwem.
- Od: 12 cze 2009, 20:32
- Auto: mazda 3 1,6 DI 2006 HB-była.
Jest... toyota
W filtrze paliwa jest taka nakrętka przykręcana od góry która ma jednocześnie trzpień który zatyka dziurkę w dnie filtra.
wprzedliftowych w plastikowym filtrze też jest, nalezy tylko pamiętać aby coś podłożyć lub założyc węzyk na rurkę spustową
wprzedliftowych w plastikowym filtrze też jest, nalezy tylko pamiętać aby coś podłożyć lub założyc węzyk na rurkę spustową
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
Strona 1 z 1