Wymiana silnika do Rexa na mocniejszy??
1, 2
Jak najbardziej jest mozliwy SWAP na wersje High Power. Zadzwon do kojota on CI ogarnie cały temat i moze nawet bedzie miał na stanie silnik ktory bedzie ci mógł z czystym sercem wsadzic do autka:) Proponowal mi jeden po atrakcyjnej cenie
- Od: 9 mar 2009, 10:50
- Auto: RX-8
Oliwia napisał(a):Co onacza SWAP ?
Zamiana obecnego silnika na inny, w Twoim przypadku mocniejszy, bo o taki pytasz.
- Od: 15 maja 2004, 16:37
A wszystko ogranicza tylko ilość $$$ jakie chcesz na to przeznaczyć.
Często sprowadza się to do faktu, że przykładowo zamiast robić swap z 192 kucyków do 231 kucyków – lepiej sprzedać swój obecny egzemplarz i kupić inny, ten mocniejszy (bardziej uzasadnione ekonomicznie). I tak jak pisze Retro, można wstawić V8, może nawet coś jeszcze ciekawszego, tylko trzeba być fanatykiem albo nie mieć na co kasę wyrzucać. No i spróbuj sprzedać później takie auto po swapie. Chociaż RX-8 z 13B mógłby wywołać niemałe zainteresowanie wśród znawców Wankla.
Często sprowadza się to do faktu, że przykładowo zamiast robić swap z 192 kucyków do 231 kucyków – lepiej sprzedać swój obecny egzemplarz i kupić inny, ten mocniejszy (bardziej uzasadnione ekonomicznie). I tak jak pisze Retro, można wstawić V8, może nawet coś jeszcze ciekawszego, tylko trzeba być fanatykiem albo nie mieć na co kasę wyrzucać. No i spróbuj sprzedać później takie auto po swapie. Chociaż RX-8 z 13B mógłby wywołać niemałe zainteresowanie wśród znawców Wankla.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Retro napisał(a):jacobs napisał(a):Chyba się taki już swapuje/miał swapować?
Już jeździ taki
Jeżeli myślimy o tym samym, to nie ma prawa jeździć, bo listwy wtryskowe od niego leżą u mnie w garażu
Pit napisał(a):Retro napisał(a):jacobs napisał(a):Chyba się taki już swapuje/miał swapować?
Już jeździ taki
Jeżeli myślimy o tym samym, to nie ma prawa jeździć, bo listwy wtryskowe od niego leżą u mnie w garażu
No ja myślę dokładnie o tej, o któej pisze wOOx
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
Retro napisał(a):No ja myślę dokładnie o tej, o któej pisze wOOx
Czyli o tym, co u Kojota silnik do niego leży?
1, 2