Jakie wycieraczki przednie?
Strona 1 z 1
W mojej Premacy płaskie Motgumy się nie sprawdziły, podczas pracy uderzały o słupek. Zmieniłem na zwykłe i jest OK.

Oleje Mazda Dexelia i Honda, części, akcesoria i materiały eksploatacyjne do samochodów osobowych___ sklep@dexelia.pl, tel: 505 949 900, → SKLEP DEXELIA←
- Od: 21 sie 2007, 10:05
- Auto: Mazda 5 2.0B 2007
Wiosenno letnia porą zakładam Valeo Silence (bajka
)--jak dla mnie rewelacyjne wycieraczki.Starego typu ramiona z ulepszonymi gumami a na zimowe sniegi i szrony zakładam wycieraczki Mazdy (te z pierwszego montażu) z gumami Motgum cietymi z metra
I tak spełniam swój obowiazek wymiany wycieraczek raz w roku.
Szyby czymś spaprałem tylko-którymś z cudownych Window Cleanerów (firm nie wymienię ,bo mnie jeszcze po sądach ciagac bedą),wychodzą jakieś plamy,wykwity,mozaiki,regularne kratki,cuda na kiju
I niczym nie mogę tego usunać.O
I tak spełniam swój obowiazek wymiany wycieraczek raz w roku.
Szyby czymś spaprałem tylko-którymś z cudownych Window Cleanerów (firm nie wymienię ,bo mnie jeszcze po sądach ciagac bedą),wychodzą jakieś plamy,wykwity,mozaiki,regularne kratki,cuda na kiju

I niczym nie mogę tego usunać.O

Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
Oryginały Mazdy, cena trochę wysoka ale zbierają fantastycznie. Co do pozostałości po różnych wynalazkach do mycia szyb – odtłuścić kilkakrotnie benzyną ekstrakcyjną, u mnie pomogło...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Mam właśnie płaskie Motgumy i muszę zmienić (po pół roku). Prawdopodobnie przytarłem na szronie (myślałem że tylko śnieg jest).
Ogólnie są fajne ale bardziej Ci polecę tradycyjne Motgumy. Używałem ich przed zmianą na płaskie (z ciekawości) i zamierzam nadal używać. Co do płaskich, gdy kupowałem na allegro pierwsze Motgumy sprzedawca polecam mi właśnie tradycyjne a nie płaskie, bo jak mówił: nie da gwarancji że wszędzie dobrze docisną do szyby. Żadnych uderzeń w słupki nie zauważyłem. Może rozmiar nie ten.
Ogólnie są fajne ale bardziej Ci polecę tradycyjne Motgumy. Używałem ich przed zmianą na płaskie (z ciekawości) i zamierzam nadal używać. Co do płaskich, gdy kupowałem na allegro pierwsze Motgumy sprzedawca polecam mi właśnie tradycyjne a nie płaskie, bo jak mówił: nie da gwarancji że wszędzie dobrze docisną do szyby. Żadnych uderzeń w słupki nie zauważyłem. Może rozmiar nie ten.
- Od: 28 mar 2008, 13:40
- Auto: Premacy 2.0 DiTD, 90KM '00
W Tesco są tanie wycieraczki chyba firmy Arca czy coś takiego już trzecie autko na tym wożę i jest super ,wycierają elegancko i nie hałasują, no i kosztują coś ok 11 zł.
Polecam z czystym sumieniem.
Polecam z czystym sumieniem.
Pozdrawiam Wiesiek.
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
VW JETTA
HONDA SEVEN FIFTY
Strona 1 z 1