Otwieranie bagażnika
Strona 1 z 1
Witam, moj problem polega na tym ze z kabiny nie moge otworzyc bagaznika. Podejrzewam ze jakas linka pekla. Czy da sie to jakos naprawic we wlasnym zakresie? A dokladniej co nalezaly zrobic? Dziekuje za pomocne odpowiedzi!
-
brakus69
jest w poliftowych, w przedliftowych na klapie masz guziola do otwierania.
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
ze niby gdzie cos takiego jest a raczej w ktorym miejscu...
w mojej BA nic takiego nie ma tylko guziczek na klapie:)
- Od: 6 kwi 2008, 10:31
- Auto: mazda 323F 1.8 95rok
jak pociagam za tą wajche przy fotelu kierowcy to cisza nic nie slychac luzno sobie lata.
-
brakus69
marcinek74110 napisał(a):ze niby gdzie cos takiego jest a raczej w ktorym miejscu...pytajnik w mojej BA nic takiego nie ma tylko guziczek na klapie:)
Lucasek napisał(a):jest w poliftowych, w przedliftowych na klapie masz guziola do otwierania.
- Od: 22 maja 2009, 07:02
- Auto: Była 323F 95' (Z5),jest 3 BK (Y6) 05'
Ja mam przedliftową i mam 2 linki bez guzika w klapie.
Swoją drogą ten guzik to był wygodniejszy patent.
Wstawiając alarm domontowałem siłownik do zdalnego otwierania klapy – mega wygodne.
Pozdrawiam
Swoją drogą ten guzik to był wygodniejszy patent.
Wstawiając alarm domontowałem siłownik do zdalnego otwierania klapy – mega wygodne.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
ja też mam przedliftową i 2 linki są
Malina zerknij tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 7fb78bba8c
marcinek74110 napisał(a):ze niby gdzie cos takiego jest a raczej w ktorym miejscu...

Malina zerknij tu http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 7fb78bba8c
Ostatnio edytowano 15 sty 2010, 21:50 przez bartekdw, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
http://www.japancars.ru/cat/mazda/index ... model=323F tutaj jest link do całego katalogu części serwisowych mazdy
- Od: 12 sty 2010, 20:58
ten schemat przedstawia wlasnie moj problem czy ktos wie jak mozna naprawic ta zerwana linke???
-
brakus69
Ja wiem. kupić nową.
Najpierw wymontuj starą i zobaczysz gdzie puściła... ale linek się nie regeneruje. Wyrzuca się je.
Najpierw wymontuj starą i zobaczysz gdzie puściła... ale linek się nie regeneruje. Wyrzuca się je.
- Od: 7 mar 2009, 13:32
- Auto: było: Mazda 323F BA 1,5 DOHC 98' SE
a czy ktoś mógłby zrobić parę fotek, żeby pokazać jak wygląda połączenie tej linki z zamkiem?
Moja Mazda niestety nie ma otwierania bagażnika od wewnątrz – tylko na kluczyk, ale chciałbym sam to założyć
. Więcej roboty z przeprowadzeniem linki niż samym montażem, więc dałbym radę
.
A linkę widziałem na allegro
Moja Mazda niestety nie ma otwierania bagażnika od wewnątrz – tylko na kluczyk, ale chciałbym sam to założyć
A linkę widziałem na allegro
MAZDA 6 (GH) 2.0D MZR-CD
- Od: 28 kwi 2010, 22:11
- Auto: Mazda 6 GH (2009), 2.0 MZR-CD
mocowanie linki do zamka wyglada tak ze linka zakonczona jest małą metalowa kulka ktora zaczepiasz odpiwednio do zamka, linka jest naprezona ( o ile nie jest zerwana) i odbezpiecza zamek otwierajac go. maniaco jak chcesz moge ci sprzedac taka linke bo mam na zbyciu.
-
brakus69
Strona 1 z 1