Jakiej firmy kupic tarcze, klocki, amortyzatory, sprzęgła itd.? – wątek wspólny dla BA
chciałem się zapytać, bo kompletnie NIC mi ta firma nie mówi, na forum znalazłem tylko dyskusję z 2006 roku na temat dziwnych ukraińskich podróbek itp natomiast o hartach (a o nich właśnie mowa) nie było nic /albo nie znalazłem/. Może jakieś opinie? ktoś kupił ktos ma ktoś chwali/narzeka?
tu jest strona do aukcji:
http://www.allegro.pl/item802890619_amortyzatory_tyl_mazda_323_f_323f_ba_gaz.html
z góry dzięki wielkie za rychłą odpowiedź ;]
tu jest strona do aukcji:

z góry dzięki wielkie za rychłą odpowiedź ;]
-
bestia666azazyl
Nie ma mowy o Hartach, bo to total badziew...
Całkiem dużo jest negatywnych opinii na temat tej firmy. Jeśli już musisz amory kupić taniej to Kamoka. Osobiście mam, używam i nienarzekam (626)
Jednak z tego co wyczytałem na forum z tą firmą też jest loteria. Są ludzie którzy zjeździli na tych amorach pół świata i jest ok i są tacy co wychali od mechanika i padło... Jeśli chcesz mieć pewność, że bedzie wszystko ok i nic Cię niezaskoczy przez dłuższy czas to tylko "gazówki" KYB
Pozdrawiam
Całkiem dużo jest negatywnych opinii na temat tej firmy. Jeśli już musisz amory kupić taniej to Kamoka. Osobiście mam, używam i nienarzekam (626)
Pozdrawiam
- Od: 17 cze 2008, 23:48
- Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V
Podpisuję się pod w/w wypowiedziami, kiedyś do Reni kupiłem końcówkę drążka w/w firmy i wymieniałem już po pół roku

- Od: 26 maja 2009, 08:24
- Auto: Mazda MX-3; B6
ja do poprzedniej Mazdy kupiłem tarcze hamulcowe HART i po około 2 miesiącach były do wymiany bo je pokrzywiło. Tak więc od tej firmy zostałem uleczony
teraz stawiam na części z lepszych firm (wyższej półki) Ostatnio w swojej BG wymieniałem amortyzatory tył i zakupiłem Tokico gazowe jestem z nich bardzo zadowolony. Przejechałem na nich już tyś. i nic się z nimi nie dzieje 
NoMaD
- Od: 26 mar 2008, 09:19
- Auto: 323F BG 1.6 --->323F BG 1.8---> 323F BA 1.5 ---> chwilowo toyota yaris I
Witam. Mam do wymiany przegub prawy (w marcu 2009 zmieniałem na HOLZER ta firma prawdopodobnie wchodzi w skład grupy GLO) i teraz padł mi on. Który byłby lepszy? Proszę znawców o opinie bo jesli załoze znowu HOLZER i po roku mi padnie to nie chce takiej sytuacji...
HOLZER:
http://www.swistak.pl/a4573197,PRZEGUB- ... MX-3.html#
JAPAN LINE:
http://www.allegro.pl/item876857172_prz ... bg_ec.html
Proszę o szybka odpowiedz bo auto mam uziemione
Dziękuje i pozdrawiam.
HOLZER:
http://www.swistak.pl/a4573197,PRZEGUB- ... MX-3.html#
JAPAN LINE:

Proszę o szybka odpowiedz bo auto mam uziemione
Dziękuje i pozdrawiam.
Szczeze mówiąc, nie brałbym ani jednego ani drugiego jeśli chcesz pojeździć bez ich ponownej wymiany za pół roku. Kolega sps-spiners eksperymentował z tanimi przegubami i wywalił kasę w błoto! kup NKN (210PLN) albo SPIDAN trochę droższy, ewentualnie znacznie tańszy ale rozsądnej jakości HDK dostępny na Allegro za 135-150PLN. Z tymi co podałeś, szkoda kasy za robociznę bo i tak polecą za pare miesięcy.
- Od: 23 sty 2009, 10:37
- Auto: mazda 323C, 1.5, (BA), 96r.
Za 180-200zł kupisz Nippartsa z ABSem, który jak dla mnie jest bardzo dobra firma i na pewno pojeździsz dłuższą chwilę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pozycjonowanie Tarnów i nie tylko!
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pozycjonowanie Tarnów i nie tylko!
- Od: 30 gru 2008, 14:13
- Auto: 323F BA 1.5 16v 1998 r
Dziękuje za odpowiedź. Zakupiłem HDK i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie 
puznies0 napisał(a):czy przeguby do silnika 1.8 można założyć od 1.5
Nie można, mają inną ilość zębów

Oleje Mazda Dexelia i Honda, części, akcesoria i materiały eksploatacyjne do samochodów osobowych___ sklep@dexelia.pl, tel: 505 949 900, → SKLEP DEXELIA←
- Od: 21 sie 2007, 10:05
- Auto: Mazda 5 2.0B 2007
Ja u siebie wymieniałem na SPIDANA – wszyscy odradzali zameinniki po 150 zł ze względu na niską jakośc. No i jeżeli zaoszczędzimy na tanim przegubie to prędzej czy puzniej będziemy zmuszeni kupic nowy lepszej jakości i 2 raz placic za jego wymianę.
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
W sumie przegub zewnętrzny, jeżeli nie ma ani nie miał nigdy pękniętej osłony powinien wytrzymać okres eksploatacji auta, chyba że dostaje w tyłek na każdym kroku. W innym moim aucie mam przeguby od nowści już 370kkm i wciąż są dobre. Nasze auta mają już swoje lata więc i tak tych najlepszych i najdroższych przegubów nie zdążymy zedrzeć 
- Od: 23 sty 2009, 10:37
- Auto: mazda 323C, 1.5, (BA), 96r.
Również przymierzam się do wymiany przednich amortyzatorów i postawie chyba na KYB
Tył zmieniałem na amorki tej firmy i już prawie pół roku wszystko ok
Co powiecie o amortyzatorach Bilsteina lub Monroe...?
Śmierć jeździ szybko ... Bądź szybszy xD
- Od: 4 paź 2008, 11:51
- Auto: 323F (BA) 2.5 V6 KL-ZE