Skrzypiąca deska rozdzielcza
W okolicach słupków na podszybiu skrzypi mi deska zarówno z jednej jak i drugiej strony. Skrzypi bardziej jak auto się nagrzeje wówczas każda dziura powoduje zgrzyt (nieduży, ale zawsze). Zauważyłem że konkretnie za dźwięki odpowiedzialny jest ten plastik w którym są nawiewy na przednią szybę. Co by z tym zrobić?
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
ja wyciąłem mały kawałek z dentki do roweru i włożyłem tą gumę między deskę a szybę i mam problem z głowy a gumy nie widać bo dość głeboko ją umiesciłem.
Miejsce umieszczenia mozesz wybadać wkladając dłoń miedzy szybę a deskę jadąc po nierównościach
Pomysł ktoś mi naDAŁ PISZĄC TU O WŁOŻENIU DŁUGOPISA ALE TO TROCHE LIPA :d
Miejsce umieszczenia mozesz wybadać wkladając dłoń miedzy szybę a deskę jadąc po nierównościach
Pomysł ktoś mi naDAŁ PISZĄC TU O WŁOŻENIU DŁUGOPISA ALE TO TROCHE LIPA :d
- Od: 19 paź 2008, 19:53
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 2004
Hieronim napisał(a):Miejsce umieszczenia mozesz wybadać wkladając dłoń miedzy szybę a deskę jadąc po nierównościach
To prawda, jak wcisnę tam łapę i docisnę, to przestaje skrzypieć.
Hieronim napisał(a):ja wyciąłem mały kawałek z dentki do roweru
Obawiam się że też tak będę musiał zrobić, choć trochę mnie to załamuje, że do naprawy mazdy trzeba używać części ze starego wigry 3 wrr...
Tobo napisał(a):[ trochę mnie to załamuje, że do naprawy mazdy trzeba używać części ze starego wigry 3 wrr...
to wcisnij tam kondona, zapachowego polecam!
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):to wcisnij tam kondona, zapachowego polecam
Albo choineczkę Wunder-baum
Nie zmienia to faktu, że mazda mnie coraz bardziej wkurza takimi właśnie drobnostkami
Dałbym głośniej radio, ale wtedy zaczyna coś w prawych drzwiach drżeć.
A auto to nie składak albo jakis po-powodziowy...
Moze po jakimś dzwonie.. jak ci wszystko piszczy skrzypi...
Jaki masz przebieg auta... ? Eksploatowane długo na naszych drogach..?
Enduro.... ale dałeś z tym kondonem...
Pozdro600
Enduro.... ale dałeś z tym kondonem...

Pozdro600
Dyzioo
dyzioo napisał(a):A auto to nie składak albo jakis po-powodziowy...Moze po jakimś dzwonie.. jak ci wszystko piszczy skrzypi...
Auto to igła jak większość
magicadm napisał(a):Każdy tak ma – jeden mniej, drugi więcej.
To znaczy wszystkim coś gdzieś zgrzyta, a to tu, a to tam, bo już myślałem, że to jak zwykle ja mam takie zezowate szczęście.
u mnie też przy słupkach z przodu, jak podkręcę radio to okolice przednich prawych drzwi, a jak jest mocno zimno to nawet występuje jakieś skrzypienie z okolic klapy bagażnika (wersja sedan).. ja juz powoli sie przyzwyczajam :/ mam cicha nadzieje ze w okresie wiosenno-jesiennym skrzypienie zniknie
a swoja droga takie właśnie drobnostki tez mnie mocno irytują...
a swoja droga takie właśnie drobnostki tez mnie mocno irytują...
- Od: 7 lut 2008, 20:56
- Auto: Mazda 6 1,8 2002
na różnego rodzaju skrzypienia są sposoby
Skrzypiąca deska to była wada fabryczna i chyba była na to akcja... niestety niektózy muszą sobie radzić sami częsciami rowerowymi
w zimie plastiki twardnieją więc efekt się potęguje
w zimie plastiki twardnieją więc efekt się potęguje
- Od: 19 paź 2008, 19:53
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 2004
ja jak kupywalem auto igelka nic nie skrzypialo muzyczki na max sluchalem bylo SIIII
Teraz hmmmm przednie dzwi graja tak samo jak to co w radiu leci z tylu cos zaczelo pykac
Ale co tu poradzic za duzo nie mozna wymagac od 5 letniego auta

Teraz hmmmm przednie dzwi graja tak samo jak to co w radiu leci z tylu cos zaczelo pykac
Ale co tu poradzic za duzo nie mozna wymagac od 5 letniego auta
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
pamietajcie, ze to tylko klasa srednia
mi tez skrzypi cos pod szyba i strasznie przy minusowych temp w bagazniku ! to przy szybie da sie przezyc albo wcisnac kondona ale w bagaju to nie wiem co skrzypi i jak to "uciszyc"
jakby zamarzniete amortyzatory .. po 5 – 10 min jak sie ogrzeje w srodku wszystko wraca do normy jakies pomysly ?
mi tez skrzypi cos pod szyba i strasznie przy minusowych temp w bagazniku ! to przy szybie da sie przezyc albo wcisnac kondona ale w bagaju to nie wiem co skrzypi i jak to "uciszyc"
M2 08 1.3 86 KM – super autko miejsko damskie
M6 09 2.0 143 KM DPF
M6 09 2.0 143 KM DPF
- Od: 9 lis 2009, 12:39
- Auto: M6 GY 03r 121 KM –> 157 KM
U mnie niestety też skrzypi
deska i drzwi (tylko jak słucham głośniej muzyki, chyba trzeba będzie je rozebrać) mazda ma już parę latek, dziwi mnie dlaczego w mojej A4 B5 2000r. nie skrzypi
. Niemcy jednak wnętrza mają lepszej jakości, nie pisze że są ładne to już kwestia gustu.
Psikałem jakimiś preparatami, silikonami i wytrzymują tylko miesiąc, potem znowu...skrzypi.
Psikałem jakimiś preparatami, silikonami i wytrzymują tylko miesiąc, potem znowu...skrzypi.
Ostatnio edytowano 13 sty 2010, 09:13 przez kobyll, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 27 lut 2008, 22:01
- Auto: Mazda6 2.0 ON 136KM [SPRZEDANA]
Skoda Octavia '03 2.0 PB+LPG 115KM
kobyll napisał(a):U mnie niestety też skrzypi deska
U mnie też, w zasadzie od nowości. Do tego skrzypi (trzeszczy?) siedzenie kierowcy,
a ostatnio zaczęło coś skrzypieć z tyłu i nawet nie mogę zlokalizować gdzie...
kobyll napisał(a):A4 B5 2000r. nie skrzypi ysz
Niemcy jednak wnętrza mają lepszej jakości
No masz odpowiedź.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):U mnie też, w zasadzie od nowości. Do tego skrzypi (trzeszczy?) siedzenie kierowcy,
O siedzeniach zapomniałem napisać ale przednie też. Mam liftbacka i z tyłu u mnie cisza, kuzyn ma sedana i u niego to już masakra...
Myjk napisał(a):kobyll napisał(a):A4 B5 2000r. nie skrzypi ysz
Niemcy jednak wnętrza mają lepszej jakości
No masz odpowiedź.
Na początku troszkę to przeszkadzało, po czasie już się przyzwyczaiłem.
- Od: 27 lut 2008, 22:01
- Auto: Mazda6 2.0 ON 136KM [SPRZEDANA]
Skoda Octavia '03 2.0 PB+LPG 115KM
Hieronim napisał(a):Skrzypiąca deska to była wada fabryczna i chyba była na to akcja...
Niestety akcja serwisowa nie dotycz mojej mazdy, bo byłem w poniedziałek w serwisie pytać o jakieś zaległe akcje serwisowe i muszę sobie z tym jakoś sam poradzić.
Trec_Londyn napisał(a):Teraz hmmmm przednie dzwi graja tak samo jak to co w radiu leci
Jak się zrobi cieplej to rozbiorę te drzwi i poszukam co tak drży, bo strasznie to irytujące.
Prezzi napisał(a):pamietajcie, ze to tylko klasa srednia
Tak, pamiętamy, ale jakże niewiele by trzeba było poprawić żeby wyeliminować te drobnostki...
kobyll napisał(a):dziwi mnie dlaczego w mojej A4 B5 2000r. nie skrzypi
Bo to jednak audi, chciałem kupić i kupiłem mazdę. Aż się boję pomyśleć co będzie za 2-3 lata.
Myjk napisał(a):U mnie też, w zasadzie od nowości. Do tego skrzypi (trzeszczy?) siedzenie kierowcy,
Zgłaszałeś to w serwisie? Ciekaw jestem jak serwis reaguje na takie problemy pt. czasem coś mi skrzypi tu, czy tam.
Ostatnio edytowano 13 sty 2010, 09:33 przez Tobo, łącznie edytowano 1 raz
MasterB napisał(a):Nawet francuzy mają lepiej.
A japońskie miało być takie super ekstra, a tu skrzypi, diesel (wg opinii na forum) awaryjny, części nieprzeciętnie drogie.. dlaczego ja mam mazdę?
...ale póki co, ciągle ją jeszcze lubię.
Tobo napisał(a):diesel (wg opinii na forum) awaryjny
Nie zaczynajmy znowu tego tematu... Chyba sobie statystyki w "stopę" wsadzę, żeby się nie powtarzać... 1900 użytkowników M6 na forum ma Diesla, 400 osób różne odmiany benzyn, sporo widuję osób na forum, których nie odfiltrowałem należycie (wpisy w profilu jako "klekot", albo wcale bez opisu silnika – ale z postów wynika że Diesle mają), zatem zakładać trzeba, że 85% M6 na forum to Diesle, na dodatek większość kupowana z 2 albo 3 ręki z kręconymi licznikami. Wniosek nasuwa się sam.
Natomiast nie podlega wątpliwości, że skrzypiące plastiki to niedoróbki i miejmy nadzieję, że w miarę łatwo można się ich pozbyć. U mnie nie jest jeszcze tak źle, skoro jeszcze nie zacząłem szukać skąd dokładnie to skrzypi.
Pozdor Myjk