Witam.
Mam problem z ciągłym zalewaniem sie swiec oraz aparatu woda lub sniegiem. Dzieje sie to jak tylko wjade w wieksza kaluze lub tak jak teraz w zaspe.. Po przejechaniu przez pare wiekszych zasep (a co u mnie jeste normalne o tej porze roku) silnik zaczyna pracowac na 3 potem na 2 garach po czym gasnie... Po otworzeniu maski wszyskto jest w sniegu.. Mojej pytanie jest takie, czy istnieje do tego modelu jakas osłona pod silnik ? u mnie (patrzac od dolu) jest tylko lapa ktora trzyma silnik i nic poza tym co moglo by zastawiac silnik przed woda lub sniegiem. Dodam ze wymienilem dopiero caly zestaw kabli oraz swiec. Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Zalewanie sie świec, aparatu, cewki wodą lub śniegiem
Strona 1 z 1
U mnie jest plastikowa osłona .Pozdr
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Od: 8 sty 2009, 00:52
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV

Czy tak ona wyglada ? Bo innej nie moge namierzyc na allegro..
<b>Mazda 323 F BG 1994 1,6 16V Na gaźniku</b>
- Od: 4 mar 2009, 21:56
- Auto: Mazda 323f
Nie moja jest ciut mniejsza z takiego cienkiego plastiku ,już i tak się już ledwo trzyma
.Silnik osłania nawet dobrze bo nigdy nie miałem zalanego ,czy brudnego jedynie jest zakurzony zresztą jak każdy silnik.Czyli osłaniać osłania.Poszukaj na szrocie może stoi taka sama madzia i jest osłona .
"Mężczyźni witają się uściśnięciem dłoni. Kobiety obejmują się przyjaźnie. W pierwszym wypadku chodzi o sprawdzenie, czy w ręku nie ma ukrytej broni, w drugim, czy na pewno nie ma jej też za plecami."
- Auto: Była 323F BG 1.6 nastepnie 323F BA 1.5 nasepnie 323F BA 1.8 obecnie jest VW Golf IV
Nie ma na necie takiej osłony poszukaj na allegro naszej mazdy ,która jest sprzedawana na części i zamów z niej osłonę bo na allegro ciężko wszystko jest do BA.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9908327
http://moto.allegro.pl/item872550140_ma ... iorka.html

Strona 1 z 1