mathim napisał(a):przygotuj się na olbrzymie zaciekawienie ludzi autem – prawie każdy Cię będzie pytał o auto na stacji benzynowej i parkingach:)
Aż na takie zaciekawienie się nie przygotowywałem
www.mazdaspeed.pl
mathim napisał(a):przygotuj się na olbrzymie zaciekawienie ludzi autem – prawie każdy Cię będzie pytał o auto na stacji benzynowej i parkingach:)
dudmar napisał(a):I jak wychodzi spalanie w 1,6 benzyna?? Udaje się komuś wykręcić takie jak podaje producent??
VHD napisał(a):Czytałem opinie użytkowników narzekających na poziom hałasu podczas jazdy.
VHD napisał(a):W wersji sprzedawanej w Polsce światła mijania są tak skonfigurowane, że – przy uruchomionym silniku – świecą w 3 pozycjach: Auto, >D i Off. I tego ostatniego nie rozumiem, Off powinno wyłączyć światła! A może tylko u mnie tak jest i da się to skonfigurować inaczej?
VHD napisał(a): Czy te instalowane przez dealera są obsługiwane oryginalnym kluczykiem, czy też jakimś dodatkowym ustrojstwem (typu brelok itp?). Może znacie nazwy modeli swoich systemów alarmowych?
marcar napisał(a):A na pewno te opinie dotyczyły modelu BL a nie BK? Mam wprawdzie silnik 1,6 ale uważam że w tej klasie trudno o lepiej wyciszone auto niż BL.
marcar napisał(a):Tak naprawdę to bez sensu jest pozycja Auto, bo co Ci po czujniku zmierzchu który automatycznie zapala światła po zmroku, skoro przepisy każą na nich jeździć przez całą dobę?
marcar napisał(a):Wystarczy oryginalny kluczyk. Ja znam nazwę swojego, ale podawanie jej na publicznym forum nie wydaje mi się najlepszym pomysłem język
VHD napisał(a):Fakt – opisy dotyczyły głównie BK, negatywne opinie o BL słyszałem głównie od kolegów z aut z segmentu wyżej.
VHD napisał(a):A ja bym to skonfigurował tak, że w trybie Auto światła świecą się stale (do wyłączenia silnika) nie korzystając z czujnika, w pozycji Off są zawsze wyłączone a w pozycji >D są zawsze włączone. Wydaje mi się to najbardziej intuicyjnym rozwiązaniem.
VHD napisał(a):Czytałem opinie użytkowników narzekających na poziom hałasu podczas jazdy. Moim zdaniem auto jest dobrze wyciszone – oczywiście kiedy mocniej przycisnąć pedał gazu, we wnętrzu robi się głośniej
marcar napisał(a):A na pewno te opinie dotyczyły modelu BL a nie BK? Mam wprawdzie silnik 1,6 ale uważam że w tej klasie trudno o lepiej wyciszone auto niż BL.
marcar napisał(a):est to trochę zaskakujące. Poniżej 3 tys obrotów naprawdę trudno w ogóle usłyszeć silnik. Nie wiem w jaki sposób można lepiej wyciszyć auto niż zrobiono to w przypadku BL
CezaR83 napisał(a):W BK nie chodziło o to że głośny jest silnik bo komora to i w dieslu jest dobrze wyciszona, chodziło bardziej o odgłosy toczenia opon (nadkola) i szumu powietrza w kabinie pow. pewnej prędkości... na to zwróćcie uwagę jeżdżąc wersją BL.
marcar napisał(a):CezaR83 daj sobie wreszcie powiedzieć, że BL jest w tym znacznie lepsza od BK
amichu napisał(a):Co do poziomu hałasu w środku – może nie mam wielkiego porównania, ale moim zdaniem nie ma najmniejszych powodów do narzekania. To dotyczy oczywiście benzyny, nie wiem jak to jest w dieslu.
A co do świateł – to faktycznie opcja całkowitego ich wyłączenia przydałaby się, czasem lepiej pozostać niezauważonym.![]()
pzdr
myManArm napisał(a):CezaR83 napisał(a):...ale BK i tak ładniejsza(bynajmniej z przodu)
Opinia super subiektywna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości