Wzkaznik paliwa
Strona 1 z 1
Witam mam taki problem , chodzi o te gdy naleje paliwa to wzkaznik paliwa nie podnosi sie a gdy jest malo to nie opada ale rezerwa sie zapala
moze ktos juz mial cos takiego
- Od: 4 sty 2010, 14:37
- Auto: Mazda Xedos 6 v6
pewnie uszkodzona wskazówka bo pływak raczej dziala jesli zapala sie rezerwa
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
a jak wygląda sytuacja w 323F (BA) 98r Gdyż zakupiłem auto niedawno i czekałem aż zapali się rezerwa, a ona ni cholery nie chce się zapalić, wskazówka działa i może leżeć na samym dole a kontrolka rezerwy nie chce się zapalić. Co może być przyczyną tej usterki?? Jak ją usunąć ?
- Od: 8 lis 2009, 15:51
- Auto: Mazda 323F BA 98r Z5
przyzam, że nie wiem dokładnie, jak to w mazdach wygląda,
ale z doswiadczenia z maluchem, wiem że jest tam drut oporowy nawinięty dopowiednio na mocowanie i to no najczęsciej się przeciera i powoduje takie dolegliwości
polecam zajrzeć do zbiornika..lub tankować do pełna i regul. kasowac licznik dzienny!
pozdr.
E
ale z doswiadczenia z maluchem, wiem że jest tam drut oporowy nawinięty dopowiednio na mocowanie i to no najczęsciej się przeciera i powoduje takie dolegliwości
polecam zajrzeć do zbiornika..lub tankować do pełna i regul. kasowac licznik dzienny!
pozdr.
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
też, bym obstawiał za problem ze wskazówką lub trzeba by znaleźć schemat działania paliwomierza w zbiorniku, chwycić miernik i sprawdzić jakie ma wartości a jakie powinien mieć i taki podać na wskazówkę ale to już większe zabawa (oczywiście jak masz podstawową wiedzę z elektroniki i inaczej mogą być dodatkowe koszty)
PS. Koledzy tart i mr-z poszukajcie lub zadajcie pytanie w waszych działach, jesteście na Forum już ponad 3 mies i powinniście wiedzieć co i jak.
[Enduro] taż ma rację, ale na tym można się przejechać zapominają o zerowaniu licznika
PS. Koledzy tart i mr-z poszukajcie lub zadajcie pytanie w waszych działach, jesteście na Forum już ponad 3 mies i powinniście wiedzieć co i jak.
[Enduro] taż ma rację, ale na tym można się przejechać zapominają o zerowaniu licznika
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Strona 1 z 1