U mnie tez czasami, srednio raz gora 2 razy w tygodniu. W tym tygodniu bylo to wczoraj, a wczesniej to chyba tydzien temu. Ale jakos mam wrazenie ze jakby biegi ciezej wchodzily...a moze po prostu nie jestem juz obiektywny.
A mowil co to moze byc, czy po prostu tez chcialby wymienic polowe auta??
Dziwne odgłosy na zimnym wysprzęglonym silniku
W Krakowie w japan_krk kompletne sprzeglo firmy Valeo kosztuje 275 zl.
Lub w firmie peze.pl cena jest rowniez podobna. Natomiast w innych firmach cena jest ok. 400 zl.
Originalne sprzeglo Mazdy firmy Exedy w IC kosztuje ok. 500 zl.
Lub w firmie peze.pl cena jest rowniez podobna. Natomiast w innych firmach cena jest ok. 400 zl.
Originalne sprzeglo Mazdy firmy Exedy w IC kosztuje ok. 500 zl.
-
Rainer
Wydaje mi się, że opisywane dźwięki to nie sprzęgło a łożysko w skrzyni. Mam to samo od ok 20 000km. Przy zimnym oleju – czyli gęstym – łożysko nie dostaje smarowania i wpada w rezonans. Musi być nieźle wybite, ale jak widać można z tym żyć. Mechanik powiedział, że widział już takie przypadki i zalecił jeździć do końca ;–)
Ale lato już blisko więc niedługo ucichnie.... I jeszcze zalecam sprawdzeni poziomu oleju w skrzyni. Z doświadczenia wiem, że gdy jest połowa efekt się nasila ;–)
Ale lato już blisko więc niedługo ucichnie.... I jeszcze zalecam sprawdzeni poziomu oleju w skrzyni. Z doświadczenia wiem, że gdy jest połowa efekt się nasila ;–)
-
djsuski