Niebiesko-biały dym z rury wydechowej.
alf28 napisał(a):szukać silnikadadas83 napisał(a):alf28 napisał(a):olej dostaje się do płynudadas83 napisał(a):pod korkiem chłodnicy i w zbiorniczku małe masło
to to wiem sam...pisz co robić przy tym wszystkim??
jesteś już po takim zabiegu?? masz w tym doświadczenie?? czy piszesz tylko po to COŚ napisać??

- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
to jak wszystko wiesz, to po co głupoty piszesz
bo inaczej, bez rozebrania silnika ciężko będzie to ocenić

olej idzie w płyn,ciśnienia na cylindrach brak nie znasz przyczyny,a chcesz wycene zrobićYellowmen napisał(a):pod korkiem chłodnicy i w zbiorniczku małe masło...(ale podobno od robienie krótkich dystansów na nienagrzanym silniku, płyn wymieniany 2 lata temu)
uderzyć do wróżkiYellowmen napisał(a):to to wiem sam...pisz co robić przy tym wszystkim??
wątpie żeby yszczelka była odpowiedzialna za brak ciśnienia na tylu garczkach,ale nie ma rzeczy niemożliwychYellowmen napisał(a):czy to uszczelka pod głowicą
rozbierzesz i stanie się jasnośćYellowmen napisał(a):co jeszcze muszę wymienić
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
alf28 napisał(a):uderzyć do wróżki język bo inaczej, bez rozebrania silnika ciężko będzie to ocenić
twoja metoda zapewne pochodzi z tradycji rodzinnych więc nie będę jej powielał....
alf28 napisał(a):wątpie żeby uszczelka była odpowiedzialna za brak ciśnienia na tylu garczkach,ale nie ma rzeczy niemożliwych
to właśnie jest baaaardzo zastanawiające....
alf28 napisał(a):rozbierzesz i stanie się jasność usmiech
i tak chyba zrobię
dzięki
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
TomaS626 napisał(a):mario1616 napisał(a):ja bym ryzykowal
tylko co zalac, 5W30, 10W30 lub moze jeszcze cos innego????
raczej 5w40, napisz priv do marcin255, on ma doswiadczenie w te klocki raczej
- Od: 13 lip 2009, 14:18
- Auto: 323f BA Z5 97r (byla) // VW golf 4
A moja madzia jest po remoncie silnika wszystkie części z carspeedu oleju nie bierze ale kopci na biało :/ cały czas . . Rano przy odpaleniu ma strasznie małe obroty na zimnym silniku po dodaniu gazu ustawiają się na 1000 i tyle a przy tym wszystkim pali jak dobre v6 doradzicie co jej dolega ? Wyprzedzę odpowiedzi krokowca czyściłem już 3 razy :/ sprawdzałem wszystkie połączenia i jest ok tak jak by na ssaniu chodziła cały czas a przy tym ma muła strasznego moje 1.8 jeździ teraz jak 1.3 . Przypomne że jest po całkowitym remoncie silnika nowe pierścienie uszczelniacze panewki wszystkie uszczelki a przy tym i chłodnica.