Witam, pytanko czy piasta tylna od GE pasuje do GF?
Pozdrawiam
Piasta tył – czy pasuje od GE?
Strona 1 z 1
nigdy sie nad tym nie zasytanawialem a wymienialem tylna piaste. na pewno jest razem z lozyskiem

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
kierownik napisał(a):mi się wydaję, że jeśli ma pasować to od GD
a w GD nie ma czasem z przodu jak i z tylu samych lozysk?
w GE z przodu masz samo lozysko a z tylu masz piaste z lozyskiem i tak samo jest wlasnie w GF/X6/X9/323/6/3
matteo9 napisał(a):Pasuje czy nie pasuje?
Jeśli zaciski tylne z GE nie podchodzą do GF i na odwrót więc nie pasuje. Nie wiem jak wygląda piasta w GF, wiem natomiast że nie pasuje zacisk. To mówi samo za siebie i na cholerę Ci ta piasta jeśli pomykasz 323

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Zaciski są mocowane do zwrotnicy, a mnie interesuje sama piasta z łożyskiem..
Szukam jej dla znajomego, tych z katalogów typowo do GF nie ma. Na allegro sprzedają piasty z symbolem od GE i zaznaczają, że pasuje do GF.
I jeszcze jedno pytanie: Czy pierścień ABS jest demontowalny tak, jak z przodu? Różnica w cenie 100zł...
Pzdr
Szukam jej dla znajomego, tych z katalogów typowo do GF nie ma. Na allegro sprzedają piasty z symbolem od GE i zaznaczają, że pasuje do GF.
I jeszcze jedno pytanie: Czy pierścień ABS jest demontowalny tak, jak z przodu? Różnica w cenie 100zł...
Pzdr
- Od: 4 sie 2007, 12:15
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V(Z5) 96`
bazyl wspaniały zapytanie odnosi sie do piasty a nie do zacisku
co ma piernik do wiatraka...
jest np. w InterCars-sie nr katalogowy to musialbym poszukac bo wymienialem kiedys i to z pudelkiem JC i nie koniecznie bubel bo zrobilem na nim 150tys km i bylo ok, chyba ze kolega ma zamiar zrobic pol miliona to polecam VKBA 3229 lub J4713024 z tymi numerami jedz do IC i zapytaj o zamienniki lub na co sie wymieniaja te nrumery
z allegro to roznie bywa i nie koniecznie musza sie mylic kiedys kosz to okolo 200-250pln z ABS
tak, lepiej na cieplo podgrzac pierscien i sam spadnie, pamietaj zeby go umiesci w tych samych odleglosciach jak na starej piascie
matteo9 napisał(a):tych z katalogów typowo do GF nie ma
jest np. w InterCars-sie nr katalogowy to musialbym poszukac bo wymienialem kiedys i to z pudelkiem JC i nie koniecznie bubel bo zrobilem na nim 150tys km i bylo ok, chyba ze kolega ma zamiar zrobic pol miliona to polecam VKBA 3229 lub J4713024 z tymi numerami jedz do IC i zapytaj o zamienniki lub na co sie wymieniaja te nrumery
matteo9 napisał(a):Na allegro sprzedają piasty z symbolem od GE i zaznaczają, że pasuje do GF.
z allegro to roznie bywa i nie koniecznie musza sie mylic kiedys kosz to okolo 200-250pln z ABS
matteo9 napisał(a):Czy pierścień ABS jest demontowalny tak, jak z przodu
tak, lepiej na cieplo podgrzac pierscien i sam spadnie, pamietaj zeby go umiesci w tych samych odleglosciach jak na starej piascie
Janusz626 napisał(a):z allegro to roznie bywa i nie koniecznie musza sie mylic kiedys kosz to okolo 200-250pln z ABS
ja za lozysko na tyl rok temu w zmie dalem jakies 480pln razem z robota i przebiciem pierscienia ABS

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Janusz626 napisał(a):bazyl wspaniały zapytanie odnosi sie do piasty a nie do zacisku co ma piernik do wiatraka...
No pogibało mi się coś

Chociaż z drugiej strony coś mi mówi że jednak ... no ale nie będę zamieszania wprowadzał.

Janusz626 napisał(a):jest np. w InterCars-sie nr katalogowy to musialbym poszukac bo wymienialem kiedys i to z pudelkiem JC i nie koniecznie bubel bo zrobilem na nim 150tys km i bylo ok, chyba ze kolega ma zamiar zrobic pol miliona to polecam VKBA 3229 lub J4713024 z tymi numerami jedz do IC i zapytaj o zamienniki lub na co sie wymieniaja te nrumery
Tych numerów nie mają na stanie, a zamienniki pokazują właśnie piasty od GE.
No nic zamawiam Kanaco zobaczymy co to będzie;)
Pozdrawiam
- Od: 4 sie 2007, 12:15
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V(Z5) 96`
mi sie osobiscie wydaje ze nie bedzie pasowala piasta z GE do GF ale to tylko takie moje 

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Janusz626 napisał(a):bazyl wspaniały zapytanie odnosi sie do piasty a nie do zacisku co ma piernik do wiatraka...
a do czego niby się przykręc zacisk jak nie do tego do czego przykręca się również piastę??
matteo9 napisał(a):No nic zamawiam Kanaco zobaczymy co to będzie;)
tylko nie zapomnij o tym napisać

Strona 1 z 1