krzych napisał(a):A moze to Ty nie chcesz zrozumiec? Te mapy sa na tyle aktualne w Polsce, ze doprowadzaja szybko i sprawnie do celu
Ale mogłyby szybciej i sprawniej, gdyby był aktualniejsze...
Podobnie jak chiński samochód – też ma 4 koła, kierownicę i też nim dojedziesz do celu jak Mazdą...
krzych napisał(a): a w Europie Zachodniej, wrecz czasem lepiej (dokladny przyklad: AM probowala zupelni enieskutecznie omijac platne autostrady – w tym samym czasie wbudowana omijala je ze stuprocentowym skutkiem jednoczesnie prowadzac mnie po... autostradach!).
Na Europę Zachodnią można mieć inny program na innej karcie pamięci. Cały ambaras z wymianą, to parę minut...
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Masz rację. Wydaje Ci się... Niestety edycja postów trochę trwa, szczególnie jak ktoś epopeje pisze... oczko
Napisalem raz a dobrze, ale widze, ze nie czytasz jak sa za dlugie
Ty napisałeś, ja odpisałem, Ty nic w swoim nie poprawiłeś, więc logicznie rzecz biorąc odpisałem na wszystko (chyba)...
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Dlaczego chcesz równać do tych słabszych? Mi do mojego auta znalezienie najnowszych map zajmuje... 60 sekund (przy w miarę normalnym łączu)?
A co za roznica skoro my tez w koncu znajdujemy i dodatkowo mamy plusy wbudowanej? Szukaj sobie nawet jedna mikrosekunde – ja wole poszukac miesiac czy trzy i miec wbudowana uzyteczna.
I brak istotnych dróg w postaci autostrad? Oczywiście też chciałbym mieć działającą nawigację w aucie,nawet taką jak Wy. Ale lepsze jest wrogiem dobrego.
Zamiast użytecznej powinieneś napisać "używalnej"...
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Jeśli masz dowodzik, to stawiam flaszkę w Bydgoszczy (po wcześniejszym umówieniu)...
Dowodzik byl w epopei ktorej nie chcesz poczytac.
Może nie doczytałem. To które auto wyjeżdżając fabryki ma tak aktualne mapy?
krzych napisał(a): Co nie zmienia faktu, ze nadal uwazam za o wiele bardziej uzyteczna wbudowana mimo bardziej aktualnych map w przenosnych. Jesli to nie wystarcza za dowod, to co chcesz zebysmy przedstawili – jakis papier na to ze lepsza wbudowana? Widziales jakis papier porownawczy ktory moglby byc dowodem odnosnie jakichkolwiek dwoch nawigacji?Bo ja nie. Opinia. Tyle. Miej Ty tez, tez Ci sie spodoba wbudowana.
Wolisz Bentleya,którym możesz jeździć tylko po autostradach,czy swoją Mazdę, którą możesz jeździć gdzie chcesz? Nawet ja wolałbym Twoją Mazdę...

krzych napisał(a):Nie wiem jak Ty ustawiasz trase, ale ja ustawiam punkt docelowy i moja nawigacja ustala sobie trase sama – zupelnie zgodnie z moimi oczekiwaniami. Fakt, AM potrafi niespelnic oczekiwan, ale wbudowana i Garmin spelniaja bez problemu.
No, teraz rozumiem przytyk o myśleniu za kierownicą... Mnie się chyba jeszcze nie zdarzyło, żebym nie musiał poprawić jakiejkolwiek nawigacji. Bo tylko ja wiem,którędy chcę jechać. Często gęsto ustawiam kilka punktów pośrednich...
krzych napisał(a): A nawet jesli to duzy ekran mam wlasnie we wbudowanej. W przenosnej mam tylko maly i jakos nie kwapie sie do podpinania jej pod duzy screen (choc w Nokii N95 niby moge, ale ani razu jeszcze nie korzystalem).
Jednak pomiędzy kilkoma,a kilkunastoma calami i normalną rozdzielczością jest różnica...
krzych napisał(a):Odnosnie czujnikow, rozmawiamy konkretnie o Mazdzianej – w tej jest i koniec. Zawsze.
To dobrze. W nawigacjach fabrycznych niektórych firm jest jeszcze jeden dodatkowy plus, ale Mazda tego nie używa...
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Tak. Jeden mały minusik... TMC może nigdy nie powstać w Polsce (testy były)
W Polsce kochany to my nie mamy normalnych suszarek do rak
Ciach reszta, bo szkoda miejsca. Dla tych, co zdecydowaną większość kilometrów robią po polskich drogach,ważne jest jak nawigacja działa w Polsce, nieprawdaż?
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Mam nieco inne zdanie. Jeździłem z rok na palmofonie z zegarem zaledwie 200MHz. W trakcie nawigacji dało się nawet odebrać rozmowę, pogadać, rozłączyć bez żadnych większych problemów...
Nie o tym pisalem. Opoznienie w pokazywaniu pozycji na mapie (1-3 s – AM=2-3s, Garmin=1s, wbudowana=0.1-0.5s, mio=0.1-0.5s), do tego plynnosc odswiezania ekranu. To czy w tym samym czasie nawigacja jest w stanie zrobic kawe malo mnie interesuje. Istotne jest to co widac na mapie vs rzeczywistosc. I tutaj dedykowane urzadzenia rozwalaja praktycznie kazdego handhelda.
Ale ja nie wiem o jakich Ty opóźnieniach piszesz... Ja Ci tłumaczę, że mój słabiutki sprzęt w trakcie nawigacji pozwalał jeszcze przez niego rozmawiać... Może nie wiedział, że ma się opóźniać?
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Ile kosztuje karta 256/512MB wystarczająca na mapy Polski?
A co tak nagle zamiast europy wschodniej wskoczyla Ci polska? Poza tym co ja bym z sama polska zrobil w Hiszpani, Szwajcarii czy Niemczech chociazby? Moze w takim razie ograniczymy sie do samej Warszawy bo reszta swiata to zadupie, a wtedy powiem Ci, ze wbudowana wygrywa w kazdym aspekcie?
Bo większość z nas jeździ po kraju. Interesują nas generalnie mapy Polski.
krzych napisał(a):Maciej Loret napisał(a):krzychu napisał:
7. Dzwiek przez wbudowany wzmak.
Wiesz, wolisz pierdzika o wielkosci 1cm srednicy – Twoja sprawa. Niektorzy wola ladne dzwieki...
Nie no, koronny argument...
To może z ważniejszych rzeczy. Ile w tej mapie jest bankomatów w Polsce (już nie będę grał poniżej pasa i nie muszą należeć do konkretnej firmy/organizacji/banku)? Ile fotoradarów stacjonarnych? Ile sklepów nocnych? Itd... Da się z niej zadzwonić do wybranego nocnego, żeby zapytać czy mają coś do dezynfekcji?