Pasek klinowy
Do benz. to chyba 4PK920 a nie 926, mam taki oryginał Mazdy ...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
Yard – napisałem wyraźnie – oryginał Mazdy...Mam taki w swoim samochodzie, sprawdziłem jeszcze raz...
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
bardzo prosto popuscic srube po lewej stronie od alternatora a z drugej jest nagwintowana śruba która słuzy jako naciąg kręcimy w prawa strone ile trzeba i kontrujemy spowrotem srube od alternatora i po sprawieToldi napisał(a):a ja się podłcze do tematu , jak je nacianąc, bo mialem ostatio wymieniane i mechanik mi powiedzial ze po jakims czasie mam je naciagnac sobie jak zaczna piszczec, no i wlasnie zaczely.
W katalogu Mazdy jest 2x1040mm a w mojej Premacy jest 2xBANDO 1050mm i wszystko jest OK.

Oleje Mazda Dexelia i Honda, części, akcesoria i materiały eksploatacyjne do samochodów osobowych___ sklep@dexelia.pl, tel: 505 949 900, → SKLEP DEXELIA←
- Od: 21 sie 2007, 10:05
- Auto: Mazda 5 2.0B 2007
zbit dzięki za te numery pasków.Napisałem do Bando ( dystrybutor na nasz kraj) w sprawie tych pasków i podałem im te numery,ciekawe co odpiszą.
Uparłem się na te Bando bo ludzie je chwalą a te mazdowskie to niestety szajs,klekoczą po jednym sezonie i kosztują ,że ho ho......
Uparłem się na te Bando bo ludzie je chwalą a te mazdowskie to niestety szajs,klekoczą po jednym sezonie i kosztują ,że ho ho......

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
No cóż...czuję,że Bando nigdzie nie znajdę i chyba kupię Mitsuboshi lecz one mają bodajże 1050mm,ale ktoś wczesniej pisał,że też spoko pasują.Wydaje mi się,że wytrzymają dłuuuużej od "orginałów" Mazdy Made in Germany za kosmiczne pieniądze. 

– Yard,ja nie chcę się z tobą sprzeczać,ale nigdzie nie kupisz orginałów w tej cenie.Jak ta cena obowiązywała to ja dwa komplety zmieniłem.Teraz są po ok.~350zł bodajże za komplet bo podobno zmienili producenta...Yard napisał(a):Co ty z tymi kosmicznymi cenami. Czy 54 zł to taka kosmiczna cena

Łukasz napisał(a):No cóż...czuję,że Bando nigdzie nie znajdę
Zapraszam na PW

Oleje Mazda Dexelia i Honda, części, akcesoria i materiały eksploatacyjne do samochodów osobowych___ sklep@dexelia.pl, tel: 505 949 900, → SKLEP DEXELIA←
- Od: 21 sie 2007, 10:05
- Auto: Mazda 5 2.0B 2007
Łukasz napisał(a):– Yard,ja nie chcę się z tobą sprzeczać,ale nigdzie nie kupisz orginałów w tej cenie.Jak ta cena obowiązywała to ja dwa komplety zmieniłem.Teraz są po ok.~350zł bodajże za komplet bo podobno zmienili producenta...Yard napisał(a):Co ty z tymi kosmicznymi cenami. Czy 54 zł to taka kosmiczna cena
Skąd masz taką cenę? 54 zł to aktualna cena Mazdy Poland. Poszczególne ASO mają prawo swobodnie ustalać ceny ale nie może być aż takiej różnicy. Jeśli nawet któraś ASO ma "odjazd" to można kupić w innej. Gdzie dostałeś taką cenę? Może doliczyli wymianę 170 zł i mycie szyb
Może tam gdzie mieszkasz jeszcze mają kilka kompletów w tej cenie.Wszędzie w Polsce jest cena ok 250~300zł (wcześniej się pomyliłem i napisałem 350zł ).I nie wymyśliłem sobie tej ceny oraz szyb nie myją.Zadzwoń do Jaksy ,da aso w wawie lub do Smirnoffa i o wszystkim się przekonasz (uzupełnisz wiedzę).