luki_92_92 napisał(a):Na pewno? To już szukam zdjęcia naklejki z drzwi, znajdę to tu wrzucę

I nie męczę, bo dwa razy o to zapytałem, męczenie to zakładanie kilku wątków z takim samym pytaniem

(...)
Natomiast zdjęcie naklejki z drzwi, na którym jak byk jest napisane Special Edition GLX, zrobię jak przyjdzie nowy telefon, bo teraz nie mam czym zrobić a stare zdjęcie gdzieś się zapodziało

Jeżeli chodzi tobie o tą naklejką na progu, po stronie pasażera to źle ją odczytujesz. Ogólnie to jest zapis SPECIAL EDITION, a poniżej GLX, tak? Ten napis trochę wprowadza ciebie w błąd, bo to nie jest określenie jakiejś tam specjalnej/limitowanej wersji tylko ogólne oznaczenie wersji wyposażeniowej. Ogólnie z broszur na rynek niemiecki które znalazłem oficjalnie były takie wersje wyposażeniowe:
1.5 Comfort
1.5 GLX
1.8 GLX
2.0 V6 GLX
2.0 V6 GT
Z czego opcja Comfort to najtańsza opcja(wyposażona tylko w poduszkę powietrzną kierowcy, elektryczne sterowanie przednimi szybami, lakier z węższej palety, wspomaganie kierownicy).
Więc masz GLX, a nie SPECIAL EDITION GLX.
luki_92_92 napisał(a)://EDIT: tak wygląda naklejka na nadkolu, pod kierunkiem (zdjęcie co prawda trochę nie aktualne, ale na nim ją najlepiej widać):
http://img31.imageshack.us/img31/4097/dsc00411tq.jpg A kolorek mam dokładnie ten z wersji zielonej z beżową skórą, tylko że skóry nie ma

Pisałem wcześniej twój lakier był dostępny ze specjalnej palety lakierów. Tak samo jak mój.
Moja Mazda ma naklejki pod bocznymi kierunkowskazami oraz tylnej blendzie "LANTIS" w oryginalnym logotypie modelu na rynek Japoński. Na forum, spotkałem się z kilkoma osobami co mają oznaczony tak model, m.in.
Leszek '97 silnik 1.5; lakier Noble Green
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... t=#1153107dawidek578 '98; silnik 1.5; lakier Indigo Blue – koleś z mojego miasta, już jej nie ma
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=36010Moja Mazda to model z 1998 roku, silnik 1.8; lakier Indigo Blue; opcja wyposażeniowa: elektrycznie sterowane szyby przód+tył; klimatyzacja; elektrycznie regulowane lusterka z podgrzewaniem; poduszka powietrzna kierowcy; dwa napinacze pirotechniczne; światła przeciwmgielne; chlapacze przód+tył; radio kasetowe; oryginalne alufelgi 14 cali(po radiu i felgach pozostał tylko ślad w papierach, ponieważ w 2001 roku kolejny właściciel nabył radio JVC ze zmieniarką oraz alufelgi 15').
matteusz3 napisał(a):widze fajny temat

a więc jeszcze i ja zapytam, co to za kosta zaślepiona która znajduje się koło elektrycznej regulacji szyberdachu? do czego miał być przycisk który się miał tam znajdować?
bo jakoś nie daje mi to spokoju...
Nie mam szyberdachu, więc nie wiem jak to tam wygląda. Sprawdź, o ile można zdjąć zaślepkę, czy pod nią znajduje się jakaś śruba na klucz/śrubokręt do awaryjnego zamykania szyberdachu
matteusz3 napisał(a):zapomnieliście jeszcze o spryskiwaczach reflektorów

ten przycisk koło podgrzewania szyby tylnej
Lista EDM tego już nie obejmowała. Nawet w instrukcji obsługi 323F nie ma o tym wzmianki(zarówno w wydaniu na rynek niemiecki(LHD; RHD 1997) czy angielski(LHD; RHD 1997).