Ubezpieczenie samochodu OC AC NW (wątek zbiorczy)
Zyg napisał(a):Adaś w Liberty zapłaciłem kilka dni temu 2 razy po 239,88
Miasto: Tarnowskie Góry
Miasto: Warszawa
już wiesz dlaczego?
Siw-y napisał(a):Mi w Allianz z 55% zniżki wyszło 682 zł to za KF'a wyszło by pewnie mniej
Maciuś, OC szukał mi nasz firmowy broker – uwierz mi, że znalazł najtańsze
OC biorę zawsze gdzie najtaniej
po co przepłacać, na ten czas HDI 305 zł na rok
AC zależy od wielu czynników, które mają wpływ na wysokość składki m.in
model pojazdu, wiek, wiek kierowcy,staż kierowcy,sposób użytkowania, miejsce parkowania,miejsce rejestracji itp. itd.
dlatego przy wyborze ubezpieczyciela należy zrobić kalkulacje w co najmniej kilku firmach bo różnice są czasami spore
w moim przypadku propozycje mieściły się w przedziale 1 300 – 3 700 zł
mój wybór padł na Compensę – 1 600 zł
AC zależy od wielu czynników, które mają wpływ na wysokość składki m.in
model pojazdu, wiek, wiek kierowcy,staż kierowcy,sposób użytkowania, miejsce parkowania,miejsce rejestracji itp. itd.
dlatego przy wyborze ubezpieczyciela należy zrobić kalkulacje w co najmniej kilku firmach bo różnice są czasami spore
w moim przypadku propozycje mieściły się w przedziale 1 300 – 3 700 zł
mój wybór padł na Compensę – 1 600 zł
- Od: 5 mar 2006, 23:51
- Auto: 323 f –> civic EM2
interrisk z oc wycenil koledze mazde GW'98 na 10k
tak zwana szkoda calkowita
minus pozostalosci.
chcieli mu dac 7k
ślicznie, prawda?
rynek oc stal sie juz fikcja.
kasa na prawnika i proces, nic poza tym.
jak w meksyku.
minus pozostalosci.
chcieli mu dac 7k
ślicznie, prawda?
jak w meksyku.
- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
nightcomer napisał(a):interrisk z oc wycenil koledze mazde GW'98 na 10k
minus pozostalosci.
chcieli mu dac 7k
ślicznie, prawda?
jak w meksyku.
mi wycenili rocznik 97 GF w poprzednie wakacje na 11600
a z samochodem dla mnie bodajże 8600.
OC sprawcy- Uniqa Słowacja
Maciej Loret napisał(a):https://www.allianzdirect.pl/ubezpieczenia/aktualnosci-allianz-direct.html?id=5011
Mi wyszło OC podstawowe – 1734,00 PLN
Dla porównania, ja mam OC+AC w InterRisk za 1490zł. Dlaczego tak tanio? Z tej prostej przyczyny, że jest to tzw PGD – polisa dostępna u dealerów samochodowych. Takich rabatów jak tu, nie znajdziecie nigdzie. Na normalnych zasadach nie mam ŻADNYCH zniżek ze względu na wiek, staż "za kółkiem" itp.
- Od: 17 lut 2009, 16:44
- Auto: Mazda 323f(BJ),2.0 DiTD,101KM
A nie jest taka polisa dostępna tylk ow przypadku gdy kupujesz samochód?? Ja ostatnio wyliczałem sobie w kalkulatorze cene za ubezpieczenie i dostalem mniej więcej taką jaką chciałem, a przy oplacaniu dostałem zniżke za platność karta kredytową i załapałem się na promocję gdzie zapłaciłem za 10 miesiecy a polise na 12 
- Od: 19 sie 2009, 12:15
Ja mam pytanie trochę z innej beczki. Otóż mam OC wykupione do sierpnia następnego roku, jednak w styczniu chciałbym sprzedać samochód z owym ubezpieczeniem i kupić inny. Tu rodzi się moje pytanie: czy w takim wypadku ubezpieczyciel odda mi jakieś pieniądze z racji tego, że ubezpieczenie wypowiem wraz ze sprzedażą samochodu? Nie biorę pod uwagę przeniesienia OC na nowego właściciela samochodu. Ewentualnie czy jest możliwość przeniesienia OC ze sprzedanego samochodu na ten kupiony z dopłatą z mojej sttrony?
- Od: 31 paź 2009, 13:12
- Auto: Mazda Xedos 9 2,5V6 KL-DE 2000
Macias00 formalnie sprzedajesz samochod razem z ubezpieczeniem, zglaszasz ten fakt swojej firmie (kopia umowy – dane kupujacego). Jezeli nabywca nie zrezygnuje w ciagu 30 dni od daty zakupu to polisa przepisywana zostaje na niego i nie dostajesz kasy. Jesli zrezygnuje to dostajesz zwrot za niewykorzystany okres ubezpieczenia. Musisz najlepiej sie dogadac z kupujacym. 
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Solo napisał(a):Macias00 formalnie sprzedajesz samochod razem z ubezpieczeniem, zglaszasz ten fakt swojej firmie (kopia umowy – dane kupujacego). Jezeli nabywca nie zrezygnuje w ciagu 30 dni od daty zakupu to polisa przepisywana zostaje na niego i nie dostajesz kasy. Jesli zrezygnuje to dostajesz zwrot za niewykorzystany okres ubezpieczenia. Musisz najlepiej sie dogadac z kupujacym.
Wiem, że zawsze co do kwestii ubezpieczenia trzeba się dogadać z kupującym. Ale jak dla mnie sprawa jest oczywista, bo nie mam zamiaru komuś sponsorować ubezpieczenia, a w razie spowodowania kolizji to ja strace zniżki
- Od: 31 paź 2009, 13:12
- Auto: Mazda Xedos 9 2,5V6 KL-DE 2000
Solo napisał(a):to polisa przepisywana zostaje na niego
Macias00 napisał(a):a w razie spowodowania kolizji to ja strace zniżki
Co do znizek to utraty nie ma, chyba, ze nie zglosisz faktu sprzedazy. Sponsoring jednak pozostanie. Zawsze warto rozwazyc platnosc ratalna.
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Hej, właśnie wystartowałem ze swoim punktem i liczę na Wasze wsparcie
Dzięki mnie możecie zaoszczędzic czas i pieniądze wydane na jeżdżenie po wszystkich firmach
U mnie dostaniecie taką samą ofertę jak byście poszli bezpośrednio do przedstawicielstwa danej firmy.
W swojej oferie mam:
UBEZPIECZENIA majątkowe (samochody, domy i mieszkania, wyjazdy na wycieczki itp.) i życiowe takich firm jak:
– STU Ergo HESTIA S.A.
– TUiR WARTA S.A.
– GENERALI TU S.A.
– UNIQA
– PZM
– PTU S.A.
– INTER POLSKA
– TUW Macif Życie
KREDYTY (w ofercie około 15 banków)
– HIPOTECZNE
– REFINANSOWE
– KONSOLIDACYJNE
– POŻYCZKA HIPOTECZNA
SZKOLENIA dla firm
Więcej info na http://www.pwb.pl
ZAPRASZAM serdecznie do swojego punktu, który się mieści w Wilanowie ul. Syta 120, Ip od pon-pt w godz 10-19
Można też wpaśc na kawę lub herbatę
KONTAKT:
kom: 602 266 735
gg: 2897881
mail: mrutkiewicz@pwb.pl
lub pisz do mnie PM (PW)
Pamiętaj, że zapytanie się mnie o koszt ubezpieczenia nic Cię nie kosztuje.
Ja dzieki temu będę się mniej nudził,a Ty zaoszczędzisz czas i kasę
Po odbiór ubezpieczenia możemy się umówic w dowolnym miejscu na terenie Warszawy lub u mnie w punkcie
Zapraszam
Chętnie też będę odpowiadał na wasze pytania i wątpliwości w tym temacie
Dzięki mnie możecie zaoszczędzic czas i pieniądze wydane na jeżdżenie po wszystkich firmach
U mnie dostaniecie taką samą ofertę jak byście poszli bezpośrednio do przedstawicielstwa danej firmy.
W swojej oferie mam:
UBEZPIECZENIA majątkowe (samochody, domy i mieszkania, wyjazdy na wycieczki itp.) i życiowe takich firm jak:
– STU Ergo HESTIA S.A.
– TUiR WARTA S.A.
– GENERALI TU S.A.
– UNIQA
– PZM
– PTU S.A.
– INTER POLSKA
– TUW Macif Życie
KREDYTY (w ofercie około 15 banków)
– HIPOTECZNE
– REFINANSOWE
– KONSOLIDACYJNE
– POŻYCZKA HIPOTECZNA
SZKOLENIA dla firm
Więcej info na http://www.pwb.pl
ZAPRASZAM serdecznie do swojego punktu, który się mieści w Wilanowie ul. Syta 120, Ip od pon-pt w godz 10-19
Można też wpaśc na kawę lub herbatę
KONTAKT:
kom: 602 266 735
gg: 2897881
mail: mrutkiewicz@pwb.pl
lub pisz do mnie PM (PW)
Pamiętaj, że zapytanie się mnie o koszt ubezpieczenia nic Cię nie kosztuje.
Ja dzieki temu będę się mniej nudził,a Ty zaoszczędzisz czas i kasę
Po odbiór ubezpieczenia możemy się umówic w dowolnym miejscu na terenie Warszawy lub u mnie w punkcie
Zapraszam
Chętnie też będę odpowiadał na wasze pytania i wątpliwości w tym temacie
- Od: 15 lip 2009, 13:07
- Auto: Si
Solo napisał(a):Macias00 formalnie sprzedajesz samochod razem z ubezpieczeniem, zglaszasz ten fakt swojej firmie (kopia umowy – dane kupujacego). Jezeli nabywca nie zrezygnuje w ciagu 30 dni od daty zakupu to polisa przepisywana zostaje na niego i nie dostajesz kasy. Jesli zrezygnuje to dostajesz zwrot za niewykorzystany okres ubezpieczenia. Musisz najlepiej sie dogadac z kupujacym.
Chodzi o to, że samochód musi być cały czas zarejestrowany. Nawet w momencie gdy kupujący jeszcze nie zgłosił faktu kupna auta do ubezpieczalni spowoduje wypadek to on ponosi wszelkie konsekwencje gdyż on jest właścicielem auta, (jeździ na papierze umowy K-S), moim zdaniem po prostu podnieś cenę o połowę składki i będziesz miał z głowy, to czy kupujący weźmie w nowej firmie ubezpieczenie czy zostanie w tej samej nie ma znaczenia.
- Od: 19 sie 2009, 12:15
Witam
Nie przejmujesz po roku zniżek od współwłaściciela tylko pracujesz na swoje a korzystasz ze zniżek osoby dopisanej w dowodzie rejestacyjnym
Nie przejmujesz po roku zniżek od współwłaściciela tylko pracujesz na swoje a korzystasz ze zniżek osoby dopisanej w dowodzie rejestacyjnym

-
marzen91
witajcie.
czy ktos z Was ubezpieczal, badz tez mial do czynienia ze stronaa www.tanieoc.pl .
jest to broker wspolpracujacy z normalnymi firmami ubezpieczeniowymi takimi jak: PZU, HDI, Warta, Generalli itp.
pytam bo jak wyliczylem sobie na tej stronie ubezpieczenie w pakiecie OC+AC wyszlo mi niecaly 1000 zl. gdzie np. w pracy mam wyliczyla mi kolezanka 2500 zl. przy pelnych znizkach i dodakowej znizce pracowniczej...
z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
czy ktos z Was ubezpieczal, badz tez mial do czynienia ze stronaa www.tanieoc.pl .
jest to broker wspolpracujacy z normalnymi firmami ubezpieczeniowymi takimi jak: PZU, HDI, Warta, Generalli itp.
pytam bo jak wyliczylem sobie na tej stronie ubezpieczenie w pakiecie OC+AC wyszlo mi niecaly 1000 zl. gdzie np. w pracy mam wyliczyla mi kolezanka 2500 zl. przy pelnych znizkach i dodakowej znizce pracowniczej...
z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2