Wymiana oświetlenia pokreteł nawiewu
Strona 1 z 1
witam przeglądałem forum w z nadzieja ze znajde opis jak wymienić oświetlenie pokręteł nawiewu od klimy a tu lipa nic nie moge znalesc. CZy może ktoś wie gdzie taki temat ( fotoporada) jest? a może sam już coś takiego robił i wie jak się do tego dobrać nie psuja niczego?
- Od: 19 cze 2009, 15:17
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD 98r
Nie wiem jak w 626 (jeszcze nie przerabiałem), ale w 323 jest tak:
1. Zdejmujesz przedni panel
2. pod panelem masz dwie śruby trzymające konsolę od nawiewu
3. odkręcasz
4. Jeśli masz na linkach to delikatnie wyjmujesz, robiąc sobie dostęp do żarówki
5. Wyjmujesz żarówkę (mi przydała się pęseta)
6. Wkładasz nową (z tego co pamiętam jest tam w5w)
7. Skręcasz wszystko jak było
8. Cieszysz się z podświetlenia
z tego co pamietam zobacz czy za popielniczka nie ma wkretu ktory mocuje konsole od dolu
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
I udało się wymienić żaróweczki?
Mechanika (rozrządy, zawieszenia, wymiana przewodów hamulcowych, itp.itd.)
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
Witam.
No i zapanowała całkowita ciemność na konsoli środkowej
.
Zaczynam dojrzewać do podjęcia próby wymiany żarówek.
Przeszukałem forum, ale nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to zrobic, czy trzeba wymontować całą konsolę, a jeśli tak, to jak to zrobić, czy może można się tam dostać jakoś po wymontowaniu radia. No i jakie żarówki zakupić. Klima manualna.
No i zapanowała całkowita ciemność na konsoli środkowej
Zaczynam dojrzewać do podjęcia próby wymiany żarówek.
Przeszukałem forum, ale nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to zrobic, czy trzeba wymontować całą konsolę, a jeśli tak, to jak to zrobić, czy może można się tam dostać jakoś po wymontowaniu radia. No i jakie żarówki zakupić. Klima manualna.
- Od: 21 paź 2009, 13:15
- Auto: Mazda 6, MZR-CD, 121KM 2005 przedlift
Żebyś się nie doczekał za szybkiej odpowiedzi
Ile mogę to ci pomogę, czyli wyciągaj radio, popielniczkę (za nią jest śrubka, którą musisz odkręcić), ramkę okalającą zdejmujesz ściągając zdecydowanymi ruchami (jest na zatrzaski), ściągając pokrętła od wentylacji uważaj bo przy nich są takie sprężynki z kuleczkami które bardzo łatwo zgubić, więc musisz tego pilnować drugą ręką od tyłu panelu (jak zgubisz jakąś to później pokrętło będzie trzeszczało). Ja napotkałem problem którego do dnia dzisiejszego nie rozwiązałem, a mianowicie nie wiem jak ściagnąć suwak od recyrkulacji (zadawałem pytanie w innym wątku lecz nie uzyskałem żadnej odpowiedzi). Więc jak uda ci się ściagnąć ten suwak to napisz jak to się robi. Co do żarówek to niestety nie wiem jakie tam są.

Ile mogę to ci pomogę, czyli wyciągaj radio, popielniczkę (za nią jest śrubka, którą musisz odkręcić), ramkę okalającą zdejmujesz ściągając zdecydowanymi ruchami (jest na zatrzaski), ściągając pokrętła od wentylacji uważaj bo przy nich są takie sprężynki z kuleczkami które bardzo łatwo zgubić, więc musisz tego pilnować drugą ręką od tyłu panelu (jak zgubisz jakąś to później pokrętło będzie trzeszczało). Ja napotkałem problem którego do dnia dzisiejszego nie rozwiązałem, a mianowicie nie wiem jak ściagnąć suwak od recyrkulacji (zadawałem pytanie w innym wątku lecz nie uzyskałem żadnej odpowiedzi). Więc jak uda ci się ściagnąć ten suwak to napisz jak to się robi. Co do żarówek to niestety nie wiem jakie tam są.
Skrzypek_na_dachu napisał(a):nie wiem jak ściagnąć suwak od recyrkulacji (zadawałem pytanie w innym wątku lecz nie uzyskałem żadnej odpowiedzi). Więc jak uda ci się ściagnąć ten suwak to napisz jak to się robi
I d.u.p.a, albo mam pecha albo forumowicze w powyższym zakresie nie są skorzy do pomocy.
boren napisał(a):suwak od recyrkulacji jakoś sam zszedł
No widzisz, u mnie za cholerę nie chce zejść, a nie chcę za silnie tego ciągnąć żeby nie urwać badziewia

Strona 1 z 1