CarDetail.pl

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Mev » 22 gru 2009, 17:16

<center>Obrazek</center>

"Panie, nówka od dziadka z Niemiec" – słowa te można usłyszeć na każdej giełdzie samochodowej. Kojarzą się oczywiście nader wszystko z ociekającymi tłustym "plakiem" pojazdami z fikcyjnym przebiegiem i wątpliwą historią.

Czy dziś każde zadbane auto musi być odpicowane tylko "na sprzedaż"? Na szczęście nie! Prawdziwi fani motoryzacji, którzy szanują swoje pojazdy wychodzą naprzeciw tej tendencji i walczą z tego typu stereotypami.

Błyszczący lakier bez rys, zadbana tapicerka i wszystkie elementy deski rozdzielczej. Car detailing bo tak nazywają się te zabiegi to – mówiąc w skrócie – proces mający na celu doprowadzenie i utrzymanie pojazdu w jak najlepszym stanie wizualnym. Dzięki temu wydłużamy żywotność pojazdu oraz podnosimy jego wartość rynkową (Więcej o detailingu).

O własnej satysfakcji nie trzeba wspominać, bo chyba każdy z nas najlepiej czuje się w estetycznym i zadbanym aucie... :)

Jeśli również uważasz, że warto dbać o auto – zapraszamy do dyskusji na Forum.CarDetail.pl – Bo przecież diabeł tkwi w szczegółach! :)

Forum jest w pierwszej fazie "tj. świeżo otworzone", także również od Was zależy jaką ono przybierze formę w przyszłości. Zachęcam do rejestracji i zadawania pytań i udzielania się – nie koniecznie na tematy związane z detailingiem :) Mam nadzieję, że inicjatywa się spodoba, a projekt się przyjmie :)

Pozdrawiam,
Hubert

For Mod: Globy wyraził zgodę na post reklamowy.
/andariel- chciałeś się odróżniać ale nic z tego :P
For Andariel: Ja Ciebie też :P
Ostatnio edytowano 23 gru 2009, 15:23 przez Mev, łącznie edytowano 1 raz
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez sq2jul » 22 gru 2009, 18:57

Mev napisał(a):Jeśli również uważasz, że warto dbać o auto – zapraszamy do dyskusji na Forum.CarDetail.pl – Bo przecież diabeł tkwi w szczegółach! :)

Forum jest w pierwszej fazie "tj. świeżo otworzone", także również od Was zależy jaką ono przybierze formę w przyszłości. Zachęcam do rejestracji i zadawania pytań i udzielania się – nie koniecznie na tematy związane z detailingiem :) Mam nadzieję, że inicjatywa się spodoba, a projekt się przyjmie :)

Chyba slaby 'risercz' zrobiles – polecam zarejestrowac sie na forum kosmetykaaut.info ;) Chyba lepiej integrowac srodowisko niz dzielic? :)
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Barthek » 22 gru 2009, 19:52

sq2jul napisał(a):Chyba lepiej integrowac srodowisko niz dzielic?

Na pewno są już strony o tej tematyce, a ja popieram Meva.
Równie dobrze można by powiedzieć po co forum MX5 skoro jest MS, po co forum Probe skoro jest Ford, po co jest Onet, skoro jest Interia itd...
Trzymam kciuki Mev powodzenia od fana detailingu <spoko>
Forumowicz

Od: 9 lis 2007, 11:41
Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black

Postprzez sq2jul » 23 gru 2009, 06:42

Barthek1983 pozwole sobie zauwazyc jedna rzecz – klub mx-5 'polega' na waskiej specjalizacji – zrzeszaniu uzytkownikow mx-5. Czyli, modelu auta, ktore jest nieprzerwanie produkowane od juz ponad 20 lat (w przeciwienstwie do klubow takich jak np. 323 czy mx3, ktore predzej czy pozniej umra z prostej przyczyny – jeszcze troche i znikna z rynku) ;) Mev probuje rozkrecic cos co juz jest. To tak jak bysmy mieli 5 klubow mazdaspeed – dla mnie troche bezsensu. Mev – no offence ale wg. mnie (i oczywiscie jest to tylko i tylko moje zdanie) nie ma sensu tworzyc drugiego takiego projektu.

OT: Po co interia skoro jest onet? Wg. mnie nie wiem po co – totalnie to bez sensu ;) Jestem za rozwiazaniami all-in-one :) Ale kazdy chce zarobic ;)
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Myjk » 23 gru 2009, 10:30

sq2jul napisał(a):nie ma sensu tworzyc drugiego takiego projektu.

A jeśli już, to chociaż z lepszym PR – "samochód" w "logo" wygląda jak rozjechana żaba...
na dodatek w czasie spożywania sera. O użytym foncie nic nie będę lepiej pisał. :P
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez strOOs » 23 gru 2009, 11:55

Mev pamietajac Twojego Xed'a raczej nie polecilbym Cie na osobe znajac sie na cardetailingu :)

Bez urazy, ale to auto bylo ladne tylko na zdjeciach.
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
Forumowicz

Od: 17 lis 2005, 00:24
Auto: 323F BJ FP LPG

Postprzez jacobs » 23 gru 2009, 12:00

strOOs to raczej nie ma żadnego związku z tym tematem.

A forum, graficznie prezentuje bardzo niski poziom, jak już wspomnieli poprzednicy.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez pawelMX6 » 23 gru 2009, 12:11

Mnie się bardzo podoba, jest dokładnie w moim guście :) Mev, ja się na pewno zarejestruję, a Ty zrobisz proszę to samo u mnie? ;)
Forumowicz

Od: 12 sie 2007, 22:10

Postprzez mckoper » 23 gru 2009, 12:43

Spoko projekt i na pewno się zarejestruję :)
Forumowicz

Od: 26 lut 2007, 23:22
Auto: CERVELO R5 Red eTape AXS

Postprzez Loczek » 23 gru 2009, 14:41

strOOs napisał(a):Bez urazy, ale to auto bylo ladne tylko na zdjeciach.

Szkoda ze Twoje nawet na zdjeciach nie wygląda.
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 17:30
Auto: Bezawaryjne i Niebite

Postprzez BratCukierka » 23 gru 2009, 14:51

hahaha Loczek miszcz :P

Kto wie może też się zarejestruję :)
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez strOOs » 23 gru 2009, 14:54

Loczek ja nie mowie ze moje wyglada ladnie – moje mnie wozi – taka ma dla mnie funkcje.

Ale patrzac po tamtym aucie to malo Mev mial wtedy (kilka miesiecy temu) wspolnego z cardetailingiem :)
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
Forumowicz

Od: 17 lis 2005, 00:24
Auto: 323F BJ FP LPG

Postprzez Mev » 23 gru 2009, 15:22

Dziękuję wszystkim za komentarze. A co do wchodzenia w "rynek", że tak to powiem. Kilka razy w życiu już zaryzykowałem wchodząc w zdecydowanie bardziej rozbudowane rynki (różne tematy), gdzie wszyscy mi to odradzali bo duża konkurencja, ble ble ble. Jakoś do dzisiaj ku ich niezadowoleniu czerpię z tego profity. Pamiętajcie, że kto nie ryzykuje ten nigdy nie wygra. A Forum jest tylko częścią składową zdecydowanie większego projektu i gwarantuję Wam, że docelowo projekt jest zupełnie odmienny od chociażby tego co zrobił Globy :)

"Nigdy nie przyjmuj rad od osób, które nie osiągnęły tego, co ty chcesz osiągnąć."
Bodo Schafer

Korzystając z okazji, chciałbym życzyć wszystkim Wesołych świąt! i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń w nowym roku :)
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez Grzyby » 23 gru 2009, 15:25

Mev napisał(a):"Nigdy nie przyjmuj rad od osób, które nie osiągnęły tego, co ty chcesz osiągnąć."
Bodo Schafer

Naczytałeś się pierdół dla akwizytorów <lol>

I nie rób OT bo to nie temat o życzeniach :P ;)
Jak znam autora to pewnie nie chciałby mieć tutaj OT hahaha

Mnie tam temat zupełnie nie interesuje ale życzę powodzenia :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Myjk » 23 gru 2009, 16:22

Mev napisał(a):Pamiętajcie, że kto nie ryzykuje ten nigdy nie wygra.

Głęboka myśl.
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Solo » 25 gru 2009, 15:14

Mev napisał(a):kto nie ryzykuje ten

nie pije szampana... prędzej :)
Pozdrawiam,
Maciek

www.tabor24.pl l maszyny i pojazdy użytkowe
Forumowicz

Od: 15 maja 2004, 16:37

Postprzez krzych » 30 gru 2009, 01:17

Mateusz napisał(a):
Myjk napisał(a):Głęboka myśl.

Ważny komentarz.

hahaha

Powodzenia Mev, wprawdzie sie nie zarejestruje, bom niezainteresowany tematem, ale moze kiedys skorzystam tak dla "zabawy" ;)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak