Z racji tego ze nie lubie miec w aucie rozpierduchy lub innych zbednych paneli czy chowania radia CB na podlodze, przy fotelu itd czy gdzies indziej znalazlem ciekawa dla mnie wersje radia jakim jest Alan 42 multi.
Sparawa sie robi ciekawa bo jest jeszcze Midland 75-822 (niby taki sam ale jednak inny) ale cena bardziej przystepna, ale jeszcze jest sprawa anteny oczywiscie zewnetrznej (bo ta w zwstawie raczej pozwoli mi na pogaduchy z sasiadem z trzeciego pietra) i raczej w miare krotkiej (okolo metra dlugosci moze mniej..) na magnesie lub na stale na motylka w tylnej klapie ale tez nie za duzej.
Jakie sa roznice miedzy tymi (blizniaczymi) modelami, moze byc tak ze to niby tansze to bubel ?
Ogolnie preferuje taki motyw CB-radia jak wlasnie cos jak Alan 42 (nie chce gracic wnetrza auta) ewentualnie jest cos innego w tym systemie ? moge tez zastosowac coc z zewnetrznym glosnikiem bo mam miejsce fabryczne pod szyba.
Uzywac mam zamiar po trasie jak i po miescie, a zmusza mnie do zakupu fakt ze zostalo mi malo punktow karnych do glownej wygranej