WITAM, TEMAT POWIELANY ALE NIE DO KOŃCA-PRZEWAŻNIE NIE PALĄ WOGÓLE LUB NIE PALĄ JAK SILNIK JEST CIEPŁY A U MNIE TYLKO RANO JAK JEST ZIMNY
A WIĘC SPRAWA WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO
madzia:BJ 323f 2000 2.0 ditd RF2A pompa DENSO. auto mam ok. pół roku, raz już była u mechanika (nie paliła w okresie letnim) po tym jak wróciła nie wskazywała temp. na desce rozdzielczej( ale paliła , chociaż z biegiem czasu coraz gorzej). w okresie mrozów (juz od -5) nie ma możliwości odpalenia auta. jeśli jest około 0 stopni odpali przy czym kręcimy z 15 sekund-gaz do oporu i czekamy, najpierw zapali na wolnych obrotach po 20 sek dławienia wskoczy na obroty i JAK JUŻ SIĘ ZAGRZEJE TO PALI BEZ PROBLEMU. zczytałem błędy p0115 i p1402, czujnik i egr. po świetach zaślepie egr i podłączę czujnik.
mam pytanie, uważacie że kopułka rozdzielaczowa poszła skoro ktoś specjalnie czujnik w bloku odpiął, zna ktoś może dobrego mechanika z okolic podlaskiego? i co wogóle mogę sprawdzić zeby się upewnić?
dodam tylko że kable posprawdzałem i nie są poprzełamywane, i chyba jakby pompa była do niczego to czy rozgrzany czy zimny to powinien palić tak samo?
proszę o pomoc