Witam serdecznie kolegow..
Mam problem z odpaleniem szybkim auta po tym jak przestygnie tak z 1h i wtedy auto musi krecić około 5s i potem dopiero łapie.Ogólnie jak pale wystudzoną maszyne z rana w mróz nie mróz odpala natychmiast i tak samo jak jest goracy i go zapalam w krótkich odcinkach czasu,może to czujnik temp.jakis??
Co moze byc przyczyna takiego zachowani, auto ma LPG od około 11tys km sekwencję ale mysle ze problem wystepuje na PB bo goracy nie goracy odpala przeciez na PB...
Wczesniej palił zawsze w każdej sytuacji na dotyk.
Moze macie jakieś pomysły co może być przyczyną.
Problem z długim kreceniem żeby odpalic auto ale tylko w jednym przypadku.
Strona 1 z 1
Zrób eksperyment i przed zgaszeniem przełącz na benzynę. Potem po godzinie odpal i pewnie problemu nie będzie. Prawdopodobnie wtryski po zgaszeniu "popuszczają" gaz do puki nie zejdzie z nich ciśnienie. Masz wtedy auto przelane bo przy odpalaniu idzie benzyna i w kolektorze znajduje się gaz. Dopiera jak przewentylujesz auto (kręcąc przez te 5s) mieszanka zaczyna być palna.
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
to może wtryski gazu puszczają i później przy odpalaniu masz gaz i benzynkę -temat znany gazownikom
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Hm widzę że to znany temat ale dlaczego po tak krótkim czasie 11tys km wtryski już szwankują, w sumie są na gwarancji jeszzce ponad 6 miesięcy wiec nie ma obawy ale czy to tandeta jakas załozona bo to firma MAGIC JET tych wtrysków.Co radzicie??
- Od: 30 lis 2008, 17:39
Magic jety nie są złe ale wymagają konkretnych filtrów bo niestety są wrażliwe na zanieczyszczenia -jeżeli jeszcze instalacja na gwarancji to podjedź tam gdzie zakładałeś ,powiedz o problemie to może wymienią Ci wtryski na gwarancji albo będą ściemniać że wszystko OK
Magic Jety mnie też po 11tys padły (tzn jeden wtrysk dostał przebicia)
Najlepiej sprawdź czy nie puszczają gazu.
W przypadku niedokładnego ustawienia mapy tez może być problem z uruchamianiem silnika.
Moje auto tez jak jest ciepło lub gdy jest trochę rozgrzane nie odpala bez dodania gazu mimo to podczas tych ostatnich mrozów bez dodawania gazu odpalało natychmiast. Ale u mnie to jest inna bajka (znam powody)
Najlepiej sprawdź czy nie puszczają gazu.
W przypadku niedokładnego ustawienia mapy tez może być problem z uruchamianiem silnika.
Moje auto tez jak jest ciepło lub gdy jest trochę rozgrzane nie odpala bez dodania gazu mimo to podczas tych ostatnich mrozów bez dodawania gazu odpalało natychmiast. Ale u mnie to jest inna bajka (znam powody)
Hazu a te planijety, które zamontowałem w xedosie chodzą do tej pory -tzw.klapki od kibla dają radę
,puszczają już gaz ale jak na razie nie tragicznie -w tej chwili jakieś 30-40 tyś zrobione czyli nieźle jak na takie wtryskiwacze ale nie polecam ich ze względu na ich pracę -są za głośne
-co do magic -jetów u brata też mają już podobny przebieg i już też zaczynają puszczać ale kultura ich pracy jest o niebo lepsza i łatwiejszy montaż ...
Sprężynki raczej tu nic nie pomogą -na tych planijetach widać już wyklepanie tych gumek ale i tak jak na takie z najniższej półki i prawie 2lata i działają to nie jest źle ...ale nie róbmy OT z tematu domi1978 
Do japonskiego auta japonskie wtryski
Latalem kiedys na KEIHINach
Chyba nie ma nic lepszego i cichszego
To sa prawdziwe wtryskiwacze, a nie elektrozawory...
Jesli wtryski puszczają, to powinno to sie objawić w kodach błędów instalacji gazowej po podpięciu do kompa, bo ciśnienie na listwie podczas gaszenia auta bedzie wyzsze jak przy powtornym odpaleniu. Przyjamniej PRINS o tym informował.
Jesli wtryski puszczają, to powinno to sie objawić w kodach błędów instalacji gazowej po podpięciu do kompa, bo ciśnienie na listwie podczas gaszenia auta bedzie wyzsze jak przy powtornym odpaleniu. Przyjamniej PRINS o tym informował.
- Od: 7 cze 2015, 16:38
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v + LPG
wiesz co do wtrysków to każdy swoje powie
jedni mówią jak ty ze Keihin a inni ze matrixy – mi zanim założyłem lpg z lpg forum instalatorzy poradzili ze żadnych valteków itp tylko matrix (jeśli chodzi o cenę – jakość) do xedosa (i to nie pisała jedna osoba) a jak brak kasy ( instalka nie mogla przekroczyć 3 tys z montażem do v6) to magicjet wziąłem magicjet i trochę już jeżdżę i na razie jest git – jak długo – czas pokaże ...
jedni mówią jak ty ze Keihin a inni ze matrixy – mi zanim założyłem lpg z lpg forum instalatorzy poradzili ze żadnych valteków itp tylko matrix (jeśli chodzi o cenę – jakość) do xedosa (i to nie pisała jedna osoba) a jak brak kasy ( instalka nie mogla przekroczyć 3 tys z montażem do v6) to magicjet wziąłem magicjet i trochę już jeżdżę i na razie jest git – jak długo – czas pokaże ...
Strona 1 z 1