Yacek napisał(a):Kupiłem Mazdę 3 z 2005r. z lekko uszkodzonym przodem. Jeszcze nie była u mechanika, więc nie jeździłem. Mam mieszane uczucia czy to był dobry zakup. Patrząc w katalogi to spalanie podobne do mojej byłej Calibry 16V a osiągi znacznie gorsze:( Na razie jedyne plusy to nowy rocznik i dobre wykończenie wnętrza. Czy ktos pokaże mi więcej plusów tego auta? Miałem do wyboru Golfa IV TDI 110KM, Forda Mondeo TDCI 130KM i właśnie Mazdę 3.
Nie wiem jaki masz silnik w swojej m3,ale jeśli masz co najmniej 1.6 benzyna , bo taki miałem, bedziesz zadowolony. Spalanie średnie przy ekonomicznej jezdzie wychodzilo okolo 7 l/100 km, autko dosc dobrze sie "zbierało". Trzyma sie rewelacyjnie drogi, pewnie dla Ciebie nie jest to wazne ale ma wiecej miejsca niz Focus czy Volvo ktore sa robione na tej samej plycie. Poza tym ma bardzo ciekawy i niespotykany wyglad ( moim zdaniem oczywiscie). Teraz mam Mazde 3 z silnikiem benzynowym 2.0, 150 KM, wiec jesli masz taki samochod to osiagi sa o niebo lepsze, spalanie srednie to okolo 1.5 litra wiecej, wnetrze takie same jak w Mazdzie 1.6, uwazam ze nie ma tam fajerwerkow kolorystycznych, ale inne autka moga brac przyklad z Mazdy, zegary, podswietlenie ich, rozmieszczenie na kokpicie, wszystko bardzo pieknie sie komponuje i jest praktyczne. Polecam zdecydowanie i zycze milej jazdy!!!!