Najśmieszniejsze z tego co ty piszesz jest to że ja mam kontakt i ifo że jest cała a mamy dzisiaj piatek ! (tzn. do wczoraj wiedziałem) i jestem dalej w oczekiwaniu ponieważ ja zrobiłem już swój ruch i czekam na odpowiedź.
Masz kontakt z tymi zlodziejami? Uwazaj z placeniem okupu, pomijajac ze dajesz takim chujom zarobic, utwierdzasz ich w trafnosci wyboru sposobu zarobkowania, i zaraz ukradna nastepne, to b. ryzykujesz ze ani kasy ani efki nie zobaczysz. Mam dwuch znajomych co zaplacili (jeden 20 000zl -za Transita) i tyle widzieli kase i samochody.
Moim zdaniem, jesli masz kontakt jakis to wal do Policji, ale nie do niebieskiego w okienku na komisariacie, tylko pogadaj z kims powaznym. Sa specjalne grupy do walki ze zlodziejstwem samochodowym i wymuszeniami, telefony "antymafijne" itp. Tylko robiac kontrolowane przekazanie kasy masz duza szanse na odzyskanie bryki...
Ja przynajmniej bym nigdy nie zaryzykowal zaplacic okupu w takiej sytuacji. Wiem oczywiscie, ze w tej chwili zrobilbys wszystko zeby efke odzyskac, ale pomysl lepiej dobrze...
pozdrowienia