Mazda Millenia S TA KJ '95r.
Dawid, nie ma tragedii – mysle, ze da sie to naprawic w taki sposob, ze nie bedzie nic widac. Glowa do gory – bedzie ok. Najwazniejsze w tym wszystkim jest to, ze Wam sie nic nie stalo... Auto to kawal blachy – wiem wiem, sentyment i jakies tam uczucie zawsze jest – w kazdym razie bedzie ok.
nie jest zle, najgorszy jest tylko stracony czas i nerwy ehh
bedzie dobrze jesteśmy z Tobą, Madzie się uratuję...
Bardzo mi przykro, Dawidzie. Nie martw się, wszystkie części dostaniesz bez problemu i z odszkodowania na pewno pokryjesz pełną renowację Millenii
Lada chwila będzie piękna, na szczęście uszkodzenia nie objęły wrażliwych czy rzadkich elementów. Trzymaj się, też przez to przechodziłem latem!
mckoper
naprawi się. wiem dobrze, co czujesz,
ale już niedługo bedziesz sie cieszył swoją madzią.
pozdrowienia z Łodzi
naprawi się. wiem dobrze, co czujesz,

ale już niedługo bedziesz sie cieszył swoją madzią.
pozdrowienia z Łodzi
-
Ania_TM
Dzisiaj dzwoniłem do ubezpieczalni ( Uniqa) sprawcy i zgłosiłem szkodę.
W ciągu trzech dni do serwisu ma zawitać rzeczoznawca i oszacować wysokość odszkodowania. Zobaczymy na ile wyceni szkodę
Prześledziłem wszystkie tematy związane z tą tematyką i doszedłem do wniosku,że na pewno będę walczył
też tak myślę i nie mogę się doczekać jak będzie naprawiona
Jak na razie nic na to nie wskazuje, wszystko okaże się jak zabiorą się za robotę.
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa otuchy
W ciągu trzech dni do serwisu ma zawitać rzeczoznawca i oszacować wysokość odszkodowania. Zobaczymy na ile wyceni szkodę
DamianMX6 napisał(a):polecam lekturę.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... c&start=20
Prześledziłem wszystkie tematy związane z tą tematyką i doszedłem do wniosku,że na pewno będę walczył
Globy napisał(a):Nie martw się, wszystkie części dostaniesz bez problemu i z odszkodowania na pewno pokryjesz pełną renowację Millenii usmiech 2 Lada chwila będzie piękna,
też tak myślę i nie mogę się doczekać jak będzie naprawiona
Globy napisał(a):na szczęście uszkodzenia nie objęły wrażliwych czy rzadkich elementów
Jak na razie nic na to nie wskazuje, wszystko okaże się jak zabiorą się za robotę.
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa otuchy
mckoper napisał(a):Dzisiaj dzwoniłem do ubezpieczalni ( Uniqa) sprawcy i zgłosiłem szkodę.
)
Likwidowałem u nich szkode i dosc dobra wycene dostalem , raz do nich napisalem ze kwota ciut za mala tak zobaczyc czy uda cos jeszcze wytargowac to dostalem dodatkowe 600zl
Jesteś pierwszy który mówi,że Uniqa jest OK
W serwisie nawet mi powiedzieli,że z nimi jest ciężko ( sama nazwa swoje mówi
)
mckoper napisał(a):Jesteś pierwszy który mówi,że Uniqa jest OKW serwisie nawet mi powiedzieli,że z nimi jest ciężko ( sama nazwa swoje mówi
)
Raczej moze dluzej niz u innych ale oczekiwałem w tedy na jakies 1.5tys (popekany lakier na zderzaku i pęknięta obudowa swiatla oraz kierunek ) a dostalem 2,7tys
Niemile doznania za to miałem z PZU , AXA i obecny risk czy jakos tak
Wolf- napisał(a):Unikaj hehe
Speed napisał(a):Raczej moze dluzej niz u innych ale oczekiwałem w tedy na jakies 1.5tys (popekany lakier na zderzaku i pęknięta obudowa swiatla oraz kierunek ) a dostalem 2,7tys
aż miło się czyta
Speed napisał(a):Niemile doznania za to miałem z PZU , AXA i obecny risk czy jakos tak
ja jak na razie to z PZU walczę :/ wypowiedziałem polisę 4 dni przed końcem umowy,ale nasza poczta dostarczyła wypowiedzenie dzień po terminie a wysłałem poleconym priorytetem
mckoper napisał(a):ja jak na razie to z PZU walczę :/ wypowiedziałem polisę 4 dni przed końcem umowy,ale nasza poczta dostarczyła wypowiedzenie dzień po terminie a wysłałem poleconym priorytetem
Niestety... takie rzeczy najlepiej zalatwiac osobiscie dostajac pieczatke przedstawiciela na kopii dokumentu (wymowienia w tym przypadku).
sq2jul napisał(a):mckoper napisał(a):ja jak na razie to z PZU walczę :/ wypowiedziałem polisę 4 dni przed końcem umowy,ale nasza poczta dostarczyła wypowiedzenie dzień po terminie a wysłałem poleconym priorytetem
Niestety... takie rzeczy najlepiej zalatwiac osobiscie dostajac pieczatke przedstawiciela na kopii dokumentu (wymowienia w tym przypadku).
Albo faxem
Siw-y napisał(a):Albo faxem
W tym wypadku nie masz potwierdzenia czy faks doszedl.
Masz potwierdzenie, że nadałeś...dalej Cię nie interesuje.
To tak jak z poleconym, też nadałeś a nie masz gwarancji, że ktoś go odczytał
Ja po faxie dzwonię do ubezpieczyciela i pytam się czy doszło, i tak już 4 razy w przeciągu 3 lat
To tak jak z poleconym, też nadałeś a nie masz gwarancji, że ktoś go odczytał
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja po faxie dzwonię do ubezpieczyciela i pytam się czy doszło, i tak już 4 razy w przeciągu 3 lat
Siw-y napisał(a):Masz potwierdzenie, że nadałeś...dalej Cię nie interesuje.
To tak jak z poleconym, też nadałeś a nie masz gwarancji, że ktoś go odczytał![]()
pokaz mi papierowe potwierdzenie, ze wymowienie doszlo
sq2jul napisał(a):Niestety... takie rzeczy najlepiej zalatwiac osobiscie dostajac pieczatke przedstawiciela na kopii dokumentu (wymowienia w tym przypadku).
Wiem,wiem ale nie miałem czasu

Wracając do tematu
mckoper będzie dobrze, trzymam kciuki
Zawsze trzeba walczyć o swoje, mój ojczym procesował się 1.5 roku z Hestią ale wywalczył swoje...
po czym zszedł na zawał
Zawsze trzeba walczyć o swoje, mój ojczym procesował się 1.5 roku z Hestią ale wywalczył swoje...
po czym zszedł na zawał
I ja Tobie współczuję, widziałem autko na żywo w Chełmnie, jest piękne i mam nadzieję, że po naprawach również takie będzie
Powodzenia
Co do odszkodowania ja za takie coś od Uniqua dostałem niecałe 2 tysie, ktoś może powiedzieć, że mało, ale za te pieniądze zrobię przy autku dużo więcej niż to było planowane przed stłuczką
Rzeczoznawca był u mnie na drugi dzień po szkodzie, pieniądze około 2 tygodni po nim
Co do odszkodowania ja za takie coś od Uniqua dostałem niecałe 2 tysie, ktoś może powiedzieć, że mało, ale za te pieniądze zrobię przy autku dużo więcej niż to było planowane przed stłuczką

Rzeczoznawca był u mnie na drugi dzień po szkodzie, pieniądze około 2 tygodni po nim
oblivion napisał(a):mckoper będzie dobrze, trzymam kciuki
też tak myślę
THOR w sumie dobrze Ci policzyli jak za takie małe "smyrnięcie"
Dzisiaj przyjechał rzeczoznawca i co się okazało jest fanem Mazdy
Jutro zaczynają rozbierać uszkodzone elementy i dostanę dokładną listę uszkodzonych elementów