Lustrzanki – polecane/niepolecane aparaty fotograficzne
Mój Panasonic ma też 4/3 (system Olympusa) – rozumiem, że również mogę kupić przejściówkę na M42 w razie czego? 
Adaś mozesz 
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
strOOs napisał(a):Adaś mozesz
miło wiedzieć przyszłościowo
Pajko napisał(a):sq2jul pasz jakiegos linka ?

No i mam ten obiektyw.
Jest jasno.
No i ma powłoki antyodblaskowe, wnioskuje po róznokolorowych odbiciach na obiektywie, no i robilem zdjęcia pod światlo z żarówki i żadnych odblasków nie ma
Ostro też jest na pełnej dziurze. Troche ma luz w jednym miejscu, nie wiem czy go nie rozebrać i nie spróbować tego skasować, bo denerwuje...
Podoba mi sie rozmycie tła.
Jest jasno.
No i ma powłoki antyodblaskowe, wnioskuje po róznokolorowych odbiciach na obiektywie, no i robilem zdjęcia pod światlo z żarówki i żadnych odblasków nie ma
Ostro też jest na pełnej dziurze. Troche ma luz w jednym miejscu, nie wiem czy go nie rozebrać i nie spróbować tego skasować, bo denerwuje...

Podoba mi sie rozmycie tła.
Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
- Od: 12 kwi 2008, 21:16
- Auto: -Sierra mk2 2.0 dohc –>2,9 24v6 4x4
-Sierra mk2 2.0 dohc
-Sierra mk1 85r. 2.0 ohc – Coupe GT :D
U mnie też bedą nowości. Po sprzedaży zestawu Pentaxa jedzie do mnie EOS 40D 
- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
słuchajcie, potrzebuję Waszej pomocy.
kumpel potrzebuje kasy i chce mi sprzedać Sony DSC-H50 za 600zl
brać czy się targować bardziej?
aparat ponoć ma 3,5 miesiąca. dowód zakupu nie wiem czy dostane jeszcze bo on ma to gdzieś tam gdzieś tam i nie wiem na 100% czy mi da ten dowód zakupu (w razie oddania urzadzenia na gwarancję)
wizualnie jest w dobrym stanie. ewentualnie na co zwrócić uwagę??
kumpel potrzebuje kasy i chce mi sprzedać Sony DSC-H50 za 600zl
brać czy się targować bardziej?
aparat ponoć ma 3,5 miesiąca. dowód zakupu nie wiem czy dostane jeszcze bo on ma to gdzieś tam gdzieś tam i nie wiem na 100% czy mi da ten dowód zakupu (w razie oddania urzadzenia na gwarancję)
wizualnie jest w dobrym stanie. ewentualnie na co zwrócić uwagę??
witam
nooo chyba sie opłaca dobrze by było jakbyc pocisnoł go o paragon bi niewiedomo czy aparat nie kradziony haha
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550
ale top i tak dobra cena
pozdro
nooo chyba sie opłaca dobrze by było jakbyc pocisnoł go o paragon bi niewiedomo czy aparat nie kradziony haha
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550
pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=JDA2TcA29TE Wydech wersja2
- Od: 14 sie 2009, 09:30
- Auto: BYŁA :Mazda 323F BA 2.0 V6 "zielona ździra"
JEST: VOLVO S40 1.9 T4
Ten mój exaktar 55mm f1/1.4 nawet daje rade. Na pełnej dziurze fotki są dosyć "miękkie" Po przymknięciu przesłony juz sie robią ostre. Duzo ostrzejsze niż moje dotychczasowe obiektywy
A na pełnej dziurze wymagaja lekkiego wyostrzenia i też jest ładnie.
Tu same pełne dziury.
Tutaj bez żadnych przeróbek pełna dziura pod słońce.

A na pełnej dziurze wymagaja lekkiego wyostrzenia i też jest ładnie.

Tu same pełne dziury.
Tutaj bez żadnych przeróbek pełna dziura pod słońce.

Ford Sierra 2,9 24v 4x4 Cosworth BOA :) Ta ze śmiercionośnym napędem... ~200 koni, v6, rwd, spalanie 10l lpg, lans, czego chcieć więcej? :D
-Sierra mk2 2.0 dohc
dalem mu 350 a 250 jak mi da dowód zakupu i karte gwarancyjnąGieraPPa napisał(a):witam
jesli bez paragoni to cisnij jak najnizej cene 500 moze 550ale top i tak dobra cena
pozdro
-Sierra mk2 2.0 dohc
http://picasaweb.google.pl/juliusz.hoff ... Bydgoszcz# kilka moich fotek z bydgoskiego Track Day'a organizowanego przez PZMot. Jaj nie urywa – warsztat wymaga jeszcze wielu poprawek... 
Panowie (i Panie, jeśli są tu obecne), wybaczcie zawracanie tyłka – możecie polecić jakieś stronki z poradnikami zestawów luster? Interesuje mnie nowy Canon z 1-2 obiektywami za 2-3 tysiące złotych. Najlepiej, żeby miał podgląd, stabilizację, dobre kolory i fajną głębię ostrości (tylko foto samochodów). Ewentualnie jakiś Nikon... Będę wdzięczny za krótkie rady.
Globy napisał(a):Interesuje mnie nowy Canon z 1-2 obiektywami za 2-3 tysiące złotych
40D + 50/1.4 – chyba się już uda kupić w cenie rzędu ~3000zł jak się dobrze pokręcisz, ale stabilizacji w tym zestawie nie będzie – z resztą i tak jest zbędna
Jak nie to 450D + 50/1.4.
Z Nikonami nie podpowiem bo nie mam o nich już teraz pojęcia
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Właśnie ja też od lat stoję za Canonami i co prawda nie mam uprzedzeń do innych marek, ale jak widać po Klubie, przywiązuję się do tej jednej
Dzięki, Maćku! Myślisz, że taki jeden obiektyw wystarczy?
Zaraz poszperam po stronach marketów z elektroniką. Ostatnio robiłem zdjęcia 6 kombi w nocy i niestety wkurza mnie S5, strasznie słabe kolory. W ciągu zaś dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów

Zaraz poszperam po stronach marketów z elektroniką. Ostatnio robiłem zdjęcia 6 kombi w nocy i niestety wkurza mnie S5, strasznie słabe kolory. W ciągu zaś dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów

Globy napisał(a):fajną głębię ostrości
Globy napisał(a):dla uzyskania głębi ostrości muszę oddalić się od auta na kilku metrów
Będzie tego wymagał każdy jasny (drogi, z małym "f") obiektyw. Wg mnie do fotografii samochodów potrzeba przynajmniej dwa obiektywy – o bardzo krótkiej ogniskowej (15-17 mm) do wnętrz i coś dłuższego (od 100 mm) – żeby zdjęcia robić z daleka celem uniknięcia zniekształceń perspektywy. Jeśli krótki obiektyw miałby zmienną ogniskową z zakresem do ~30 mm, to można go używać również do zdjęć w plenerze/architekturze.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):o bardzo krótkiej ogniskowej (15-17 mm) do wnętrz
A to się nada do makro, np. emblematów, czy tak nie bardzo? Trochę spory zestaw się robi

Makro, a długość ogniskowej to różne rzeczy. Emblemat zrobiony tak krótkim obiektywem będzie wyglądał jak nałożony na jabłko. Do tego trzeba czegoś dłuższego.
Lustrzanki to droga zabawa. Pomijając body, bo ono jest w całej zabawie chyba najmniej istotne, to zestaw szkieł do amatorskiej fotografii jest wydatkiem rzędu 5-10k złotych.
Lustrzanki to droga zabawa. Pomijając body, bo ono jest w całej zabawie chyba najmniej istotne, to zestaw szkieł do amatorskiej fotografii jest wydatkiem rzędu 5-10k złotych.
the right man in the wrong place...