Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
http://www.morele.net/intel-core-2-extr ... 00-176496/
Powyżej jest link do procka jaki tam siedzi. Może teraz cena bedzie lepsza co ?
Powyżej jest link do procka jaki tam siedzi. Może teraz cena bedzie lepsza co ?
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Panowie, czy do domowego użytku wystarczy wersja Home, czy też warto dopłacić do wyższych? Kupić 32- czy 64-bitową wersję?
Całkowicie wystarczy. Z tego co pamiętam nie ważne jaką kupisz (w sensie 32 czy 64bit) – masz licencję na dowolną wersję. Jak masz kompa 64bit, 4GB RAM i sterowniki do całego sprzętu to bierz 64bit.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
A możecie mi powiedzieć, jakiego mam kompa?
Kiedyś to się szpanowało, że się umiało zrobić format i zainstalować XP, a teraz... Czuję się jak rasowa blondyna.
HP Pavilion dv2600 (Core 2 Duo T7300 processor 2.0GHz, 2GB RAM)
Dzięki!

HP Pavilion dv2600 (Core 2 Duo T7300 processor 2.0GHz, 2GB RAM)
Dzięki!
brii napisał(a):Całkowicie wystarczy. Z tego co pamiętam nie ważne jaką kupisz (w sensie 32 czy 64bit) – masz licencję na dowolną wersję.
BŁĄD, tak było z vistą, mając 64 można było zainstalować 32
z windowsem 7 – 32 i 64 to inne klucze
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza
iiyama napisał(a):BŁĄD, tak było z vistą, mając 64 można było zainstalować 32
z windowsem 7 – 32 i 64 to inne klucze
Jesteś w błędzie – dostałem od Lenovo klucz i płytkę 32bit i informację o tym, że mogę tego klucza użyć z 7 w wersji 64bit – działa
lenovo, a to nie wiem, bo to systemy dedykowane pod markę.
sytem WIN 7 OEM zakupiony w sklepie nie zainstalujemy z 64 na 32, ale i tak nie ma to sensu
przy systemie 64 win7 tworzą się dwa programs files 32 i 64 i programy się instalują w wybranym dla siebie folderze
sytem WIN 7 OEM zakupiony w sklepie nie zainstalujemy z 64 na 32, ale i tak nie ma to sensu
przy systemie 64 win7 tworzą się dwa programs files 32 i 64 i programy się instalują w wybranym dla siebie folderze
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza
iiyama napisał(a):tworzą się dwa programs files 32 i 64 i programy się instalują w wybranym dla siebie folderze
Przecież w niczym to nie przeszkadza
Foldery folderami i nie ma jedno z drugim nic wspolnego (Vista x64 też ma dwa program files dla aplikacji x64 i x86) ale klucze proponowałbym sprawdzic w praktyce na konkretnej wersji systemu, bo mozna sie czasem zdziwić...
A Globy niech kupi wersje x64, moze kiedys dokupi sobie ramu do kompa, parametry laptopa sa nadal przyzwoite to raz, a dwa zanim kupi system niech upewni sie ze ma wersje sterowników pod 64 bitowy system lub sa takowe dostepne na stronie HP, bo moze sie okazac ze do czesci komponentów laptopa zabraknie sterowników i nie wszytko bedzie działać
A Globy niech kupi wersje x64, moze kiedys dokupi sobie ramu do kompa, parametry laptopa sa nadal przyzwoite to raz, a dwa zanim kupi system niech upewni sie ze ma wersje sterowników pod 64 bitowy system lub sa takowe dostepne na stronie HP, bo moze sie okazac ze do czesci komponentów laptopa zabraknie sterowników i nie wszytko bedzie działać
I'm just here for the gasoline.
- Od: 28 cze 2008, 22:11
jak tam siedzi X7900 to lapek jest wart naprawę sporo, wystawiaj to na allegro, teraz przed świętami możesz na tym zarobić clakeim całkiem, po nowym roku znów ceny spadną bo stopniowo będą nowe wprowadzane i ceny poleca
taki procek w lapku to niezły kozak!
taki procek w lapku to niezły kozak!
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Tak więc wystawie,bo sam procek ostatnio czyli 2 miechy temu kosztował 2 kafle a ja dałem za sprzeta 1200 więc trzeba gonic hehe . Dzięki Mario
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Dzięki za rady 
Elo!
Mam znowu problem z kompem, mianowicie podlaczylem router D-Linka, zainstalowalem i dziala u mnie net i u brata w pokoju obok Wi-Fi, oka posiedzialem chwile i wylaczylem kompa. Rano zalaczam, brat ma neta a ja nie
Kontrolki w D-Linku migaja prawidlowo, w sieciowce u mnie tez mruga sobie, a neta nie ma.. Dopiero jak podlacze bezposrednio pod moja sieciowke to chodzi, tak to nie.. Router padl po 1 dniu

Mam znowu problem z kompem, mianowicie podlaczylem router D-Linka, zainstalowalem i dziala u mnie net i u brata w pokoju obok Wi-Fi, oka posiedzialem chwile i wylaczylem kompa. Rano zalaczam, brat ma neta a ja nie
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Ale w moim kompie net jest z kabla.. Brat ma w pokoju obok przez Wi-Fi i wlasnie u Niego caly czas jest, a u mnie na kablu nie ma
Sokool mam stale IP, ktore wpisuje w ustawienia.
EFKA – Blondi – norma
No offence sprawa oczywista 
EFKA – Blondi – norma

Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D