Kiedy tankujesz samochód?
Z reguły do pełna, ale tylko na znanych mi stacjach
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
Miganie rezerwy oznacza czas pić, tankuje zazwyczaj do pełna, na sprawdzonych stacjach. 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Śmierć jeździ szybko, a ja jeżdżę Mazdą
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....... . . . . . . . ....... . ..
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....... . . . . . . . ....... . ..

- Od: 25 cze 2008, 08:17
- Auto: Xedos 6 2.0 V6, CA, KF, 99'
Ja tankuję w piątek wieczorem czasem zdarza się dotankować w sobotę też wieczorem , ale to już sporadycznie
a tak poważnie jak tylko sie "żebraczka" zapali to lece na Orlen i leję ,aż sie ulewa 
http://www.nfservices.com.pl
- Od: 16 mar 2009, 13:35
- Auto: M6 GY 25E, 3 dni do 2005diesel
Witam wszystkich forumowiczów
))
Każde swoje auto, które do tej pory miałem tankowałem jak rezerwa zaczęła się palic światłem ciągłym. Na ogół tankuje około pół zbiornika jednorazowo- jest to mniej więcej za około 25- 30 euro. Mam swoją jedna ulubioną stację gdzie tankuję paliwo- jest to dawniejszy shell, a obecnie topaz- W Irlandii z połączenia koncernów Shell i Statoil powstał twór o nazwie- Topaz. Pozdroffki dla wszystkich
))
Każde swoje auto, które do tej pory miałem tankowałem jak rezerwa zaczęła się palic światłem ciągłym. Na ogół tankuje około pół zbiornika jednorazowo- jest to mniej więcej za około 25- 30 euro. Mam swoją jedna ulubioną stację gdzie tankuję paliwo- jest to dawniejszy shell, a obecnie topaz- W Irlandii z połączenia koncernów Shell i Statoil powstał twór o nazwie- Topaz. Pozdroffki dla wszystkich
- Od: 10 sty 2009, 20:48
- Auto: MAZDA 6 GG 1.8 COMFORT
ja LPG tankuje po przejechaniu 200km zawsze do pełna. Czesto na różnych stacjach, byle po drodze była, czasem jest to na 280km, czesem 220km, zależy jak stacja podejdzie.
PB tankuje przed zapaleniem się rezerwy i zawsze do pełna... ale to raz na 2.5 miesiąca. LPG średnio co 2-3 dni...
Jeszcze przed przeprowadzką jeździłem tylko na jedną ulubioną stację, często w nocy. Często kupno gazetki przy okazji, hot dog itp... : ) no i o obowiązkowo dłuuuuga droga powrotna : ) Przycisnęło z kasą to się skończyło:p
Teraz staram się tankować na orlenie i BP bo mam tam karty...
PB tankuje przed zapaleniem się rezerwy i zawsze do pełna... ale to raz na 2.5 miesiąca. LPG średnio co 2-3 dni...
Jeszcze przed przeprowadzką jeździłem tylko na jedną ulubioną stację, często w nocy. Często kupno gazetki przy okazji, hot dog itp... : ) no i o obowiązkowo dłuuuuga droga powrotna : ) Przycisnęło z kasą to się skończyło:p
Teraz staram się tankować na orlenie i BP bo mam tam karty...
Mateusz
- Od: 7 lut 2008, 15:18
- Auto: mazda mx-3 1.6 1993
jak mam cos wiecej kasy(czyli poczatek miesiaca) to leje pod korek niezaleznie ile jest w baku.a pozniej dolewam jak wskazowka minie ostatnia kreske(nie mam zebraczki)zwykle jakies 10-12 litrow tak zeby na tydzien starczylo
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Suloo napisał(a):jak mam cos wiecej kasy(czyli poczatek miesiaca) to leje pod korek niezaleznie ile jest w baku.a pozniej dolewam jak wskazowka minie ostatnia kreske(nie mam zebraczki)zwykle jakies 10-12 litrow tak zeby na tydzien starczylo
imo dolewanie to strata czasu i paru złotówek na dojazdy bo zamiast zatankować raz jak się rezerwa zapali to jeździsz 5 razy i dolewasz. no chyba że masz dużo czasu i lubisz sobie jeździć
Radex84 napisał(a):Suloo napisał(a):jak mam cos wiecej kasy(czyli poczatek miesiaca) to leje pod korek niezaleznie ile jest w baku.a pozniej dolewam jak wskazowka minie ostatnia kreske(nie mam zebraczki)zwykle jakies 10-12 litrow tak zeby na tydzien starczylo
imo dolewanie to strata czasu i paru złotówek na dojazdy bo zamiast zatankować raz jak się rezerwa zapali to jeździsz 5 razy i dolewasz. no chyba że masz dużo czasu i lubisz sobie jeździć
Dokladnie. A kiedy tankuje i za ile? W przyszly piatek i za dwiescie
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Zawsze do pelna, pod korek. A najchetniej to przrobilbym moja premaske na paliwo nuklearne
zeby na stacje jezdzic nie trzeba bylo
. A tutaj w IRL nie ma zbyt duzego problemu z oszustami na stacjach chyba ze stacje firmowe Tesco ( kolega zatankowal raz i jechac nie chcialo..
).Tankuje wiec tam gdzie potrzeba, ale staram sie na miejscowym TEXACO bo mam male znizki
. A paliwo u wszystkich handlarzy jest i tak z miejscowej rafinerii, wiec mala roznica.

Sprzedam pompę wtryskową do 2.0 DITD
- Od: 13 gru 2009, 12:56
- Auto: Premacy 2.0 Ditd 2004rok. 101 KM