Polecane sklepy i serwisy

Postprzez Krzysztof Gromadzki » 7 wrz 2009, 12:28

Gorąco polecany!

AUTO-TRONIC Piotr Laskowski
80-747 Gdańsk ul. Kamienna Grobla 2
Numer telefonu: 501-891-919

Ten niewielki serwis dane było mi odwiedzić różnymi samochodami kilkanaście razy. Jego specjalnością jest naprawa systemów elektrycznych i elektronicznych w aucie. Wymieniając choćby najważniejsze problemy jakie można tam załatwić to począwszy od założenia alarmu (w tym na magistrali CAN), poprzez usuwanie usterek dotyczących oświetlenia, sterowania automatyczną skrzynią biegów, czy diagnostyki komputerowej a na drobnych usługach mechanicznych takich jak wymiana klocków hamulcowych skończywszy. Warsztat ten można polecić ze względu na bardzo duże doświadczenie i rzetelność głównego elektryka będącego jednocześnie właścicielem.
Do niedawna Mazda 323F (BA) 1.8 16V DOHC
Forumowicz

Od: 30 lip 2006, 14:53
Auto: Ford Mondeo MK3 1.8 16V DOHC

Postprzez luki88 » 10 wrz 2009, 20:48

odradzam kupowanie w sklepie www.czesci24.pl

części są dostarczane z opozneiniem , są mizernej jakości a także często zdarza się że części niskiej jakości przepakowywane są do lepszych pudełek a cena wzrasta 2 lub 3 kroynie

obsługa skelpu niema praktycznie pojęcia o samochodach a postępowania reklamacyjne trwają miesiacami, no chyba że się wyśle pozew do sondu alob list od urzedu ochrony konsumentów

ogolnie to nic bym tam nie kupil – tragedia

skad to wiem ? mialem doczynienia z tą firmą przez prawie rok po 8 godzin dziennie
Sprzedam
Zaślepki halogenów i podłogę bagażnika
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 sie 2008, 11:39
Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG

Postprzez YgooR » 16 wrz 2009, 22:18

Dziś odebrałem madzie od Tadziola wymiana rozrządu, filtry, płyny, regulacja zaworów i czyszczenie kolektora ssącego i mogę powiedzieć że
Jaksa napisał(a):Ja tez polecam Tadziola – łebski gosc

zgadzam się w 100% a przy odbiorze zostałem pozytywnie zaskoczony z każdej możliwej strony, robota wykonana przed czasem do tego naprawde świetny fachowiec (nie znam lepszego z mojej okolicy) no i przy rozliczeniu zostałem baaardzo miło zaskoczony!!
Bardzo miły i można fajnie z nim pogadać, wszystko wyjaśni i wytłumaczy.
Co do madzi to wracjąc do domu zastanawiałem się gdzie mogę jeszcze pojechać bo żal było wysiadać całkiem odmienione auto i daje wielką frajdę z jazdy <jupi>
Z częsciami do rozrządu pomógł mi Riki za co mu bardzo dziękuje i równierz polecam.
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 30 mar 2009, 23:15
Auto: 323F BJ 2.0 DiTD '99

Postprzez lukasgr » 23 wrz 2009, 19:07

Ja szczerze polecam ASO w Dąbrowie Górniczej (Mazda Boroń)

Sieć mazdy w PL posiada skąpe info o A-specach jednak chłopaki nie odprawili mnie z kwitkiem – poczytali procedurę wgrali nowy soft bez żadnej ściemy – Obsługa na poziomie prawdziwego ASO.

Polecam :)
Forumowicz

Od: 26 kwi 2009, 22:00
Auto: Honda Accord 2,2 i-ctdi 2006

Postprzez ozetec » 1 paź 2009, 18:40

michał BYTOM napisał(a):Dajcie proszę znać gdzie najlepiej servisować mazde obecnie servisuje w Dąbrówce u dilera DYGA ale po ostatnim razie dam sobie spokój.Samochód odebrałem pseudo umyty pomazany dobrze że nie porysowali lakieru ale porysowali wewnątrz uchwyt drzwi.Teraz muszę dowiedzieć się w Warszawie czy obcięcie osłon tarcz hamulcowych kątówką to procedura mazdy jak zauważyłem brak widocznej osłony DYGA powiedział zmodyfikowaliśmy panu osłony.KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gdzie my żyjemy to jest samochód na gwarancji.pozdrawiam

również przykładam się do tej opini, MAZDA DYGA chyba istnieje dzięki ludziom ciemnym w temacie motoryzacji...i na tym żeruje!
Wiem to z własnego doświadczenia..
przykro pisać takie rzeczy ale niejeden "czesiek" w garażu lepiej przeprowadziłby serwis mojej mazdy niż oni...
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 12:23
Auto: 6GH

Postprzez ozetec » 1 paź 2009, 18:42

lukasgr napisał(a):Ja szczerze polecam ASO w Dąbrowie Górniczej (Mazda Boroń)

Sieć mazdy w PL posiada skąpe info o A-specach jednak chłopaki nie odprawili mnie z kwitkiem – poczytali procedurę wgrali nowy soft bez żadnej ściemy – Obsługa na poziomie prawdziwego ASO.

Polecam :)

ja polecam również, niby tylko kupiłem u nich wkładkę do zamka bagażnika – ale w Pro Moto (ASO w Katowicach) – chłopaki robiły w gacie, a i i tak nie potrafiłi odpowiedzi na pytanie moje udzielić, później nie zadzwonilii, chociaż obiecali, że ten problem rozwiążą, później znów nie oddzwonili jak ich pogoniłem czemu nie dzwonili itd itd to skończyło się tak, że pojechałem 20km dalej i wkładke zamówiłem w 15sekund za co szacunek;–)
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 12:23
Auto: 6GH

Postprzez gszymans » 6 paź 2009, 10:33

witam,

na pierwsze stronie tego postu są adresy do łódzkich serwisów, ale ten pierwszy czyli:

"Sawit" Grzegorz Witowski

wszystko się zgadza, prócz tego, że gość robi sprężyny a nie mechanikę lub cokolwiek innego z samochodami :)

Info do moderatora, albo usunąć albo wpisać że to to produkcja sprężyn :)
gszymans

Postprzez krzych » 12 paź 2009, 20:56

http://www.mazvagtech.pl/ – Maxkls – i wszystko jasne. Serdecznie polecam. Tam nie ma "tego nie umiemy, a o tamtym zapomnielismy". Praktycznie mozna zapomniec o usterkach.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez adamrw » 21 paź 2009, 21:39

KubaR napisał(a):Witam serdecznie,

mam wielką prośbę o Waszą ocenę warsztatu we Wrocławiu na ul. Nasypowej
znalazlem kilka pozytywnych i negatywnych opini na temat tego zakładu ale dośc stare bo z 2007 roku.

Czy ktoś serwisował samochód w tym zakładzie w tym roku ?

jakie są Wasze opinie ?

Dziękuję

Ja miałem z nimi kontakt 3 razy, z czego 2 pierwsze mając Toyotę, a za trzecim Mazdę.

Pierwszy przegląd (okolice 2003/4 roku) – byłem bardzo zadowolny.
Drugi raz – naprawa uszkodzenia z OC sprawcy bezgotówko. Niby zrobili, ale przy okazji rozprogramowali alarm (bo doprowadzili do rozładowania akumlatora), z PZU nie potrafili się dogadać (chcieli żebym dopłacił, bo PZU czegoś im tam nie uznaje – m.in. kosztów robocizny, bo policzyli ją jak najdroższe ASO).
Trzeci raz (2008) – przegląd OK, ale wyniki diagnostyki przez komputer niedziałającego ABS dostałem "na gębę" i to w drzwiach, na odczepnego, a paragon z wyszczególnionymi pozycjami za które płaciłem wyblakł kompletnie po 2 miesiącach przechowywania w książce serwisowej (niby bzdeta, ale wkurza bo sam nie pamiętam już co wtedy zrobili).

Generalnie uczucia mam mieszane wobec tego zakładu. Podobnie zresztą jak wobec drugiego polecanego we Wrocławiu, z ul. Buraczanej (ci z kolei umawiali się z tygodniowym wyprzedzeniem na przegląd, by później kazać odstawić auto na 8 rano i odebrać o 17, a kurcze w centrum miasta biznesu nie prowadzą i nie za bardzo jest co z sobą robić u nich przez 9 godzin).
adamrw

Postprzez wasiel31 » 22 paź 2009, 20:27

Chciałbym ostrzec wszystkich przed nieuczciwymi"fachowcami" z MABI lubjak ktoś woli Diesel System W Warszawie na ulicy Sokratesa15

Historia mojego przypadku przedstawia się następująco
Od czasu gdy temperatura w nocy zeszła do mniej niż 10 MAdzia zaczęła kiepsko odpalać i na zimnym silniku przy 1200-1800 obrotów dziwnie szarpała, wybrałem się do mechanika i ten wydał wyrok – POMPA
Korzystając z urlopu wybrałem się do MABI aby tam "fachowcy" sprawdzili czy jest to pompa, samochód zostawiłem na noc bo oczywiście problem był tylko na zimnym silniku, od rana dostałem informację że muszą jeszcze sprawdzić silnik ponieważ komputer nic nie wskazał, następną informację dostałem dopiero pod koniec dnia i Pani bardzo ładnie oznajmiła mi że problemem jest silnik i mogą ze mną rozmawiać od 2000zł za jego sprawdzenie a co z pompą i wtryskiwaczami to dopiero mogą powiedzieć później ale też by trzeba było sprawdzić więc rachunek mógłby się zamknąć nawet koło 5000zł (jak nie więcej) a to przecież połowa wartości samochodu!!
Odebrałem więc madzię – wspomnę o tym że nie mogłem odpalić auta i panowie dość leniwie podchodząc do auta odpalili mi je na samostart – niestety silnik chodził bardzo nierówno i dużo gorzej niż przed ich serwisem, jak już odpaliłem to przejechałem bez problemu do domu (spory kawałek) niestety następnego dnia auto odmówiło zupełnie posłuszeństwa i trafiło ponownie do mechanika. Po wymianie zaworu SPV autko znowu śmiga bez problemów- rano odpala od cyknięcia i szarpanie zniknęło
OK może nie jest super dynamiczne (choć nigdy takie nie było) ale jeździ za dużo mniejsze pieniądze niż to oferowało MABI

Moja prywatna opinia o MABI – chcieli mnie po prostu naciągnąć i zarobić na mnie trochę kaski bo zauważyli że się nie znam a do tego kawał drogi do nich zrobiłem

NIE POLECAM tego zakładu chyba że już ktoś musi i wie co trzeba zrobić z pompą lub zna się na rzeczy i będzie im się patrzył na ręce

Mógłbym użyć o wiele bardziej dobitnych słów ale powiem tylko
cwaniaczki z Warszawki!!
wasiel31

Postprzez Siw-y » 5 lis 2009, 21:46

Ja polecam firmę ENZet
http://www.enzet.pl/
http://www.moto-market.pl/enzet/
zajmującą się przede wszystkim produkcją wszelkiego rodzaju przewodów hamulcowych, zarówno elastycznych jak i sztywnych, dużym plusem jest to, że są czynni już od 7:00 ale niestety tylko do 15:00

Mimo, że spędziłem w niej raptem 5 minut to bez problemu i od ręki dorobili mi przewód elastyczny do wysprzęglika :)
Koszt jaki poniosłem to 30 zł :D
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez koska40 » 14 lis 2009, 18:32

fabio napisał(a):Znam ten serwis już kilka lat, więc szczerze mogę polecić ten warsztat:
Auto Serwis Tomasz Pstuś
ul.Skotnicka 84
30-394 Kraków
603-111-455
tomasz_1301@wp.pl

Warsztat specjalizuje się w markach: ROVER, MG, VW, AUDI, OPEL, FORD, PEUGEOT, BMW, FIAT oraz pozostałe.
Oferuje usługi: naprawy bieżące, remonty, konserwacje, obsługa klimatyzacji.

Dla potwierdzenia wklejam link do komentarzy na stronie Klubowej ROVERki.pl
http://skocz.pl/OpinieROVERki.
Tomek znalazł usterkę silnika/przepływomierza w mojej Maździe 323F BJ, ponadto expresowo wymienił kompletny rozrząd oraz przeprowadził fachowy serwis klimatyzacji.Terminy dogodne, a ceny naprawdę dobre.[/b]

Zabezpieczyłem swoją Madzię u Pana Tomasza i jestem zadowolony.
Początkujący

Od: 22 cze 2006, 16:12
Auto: M6'03 GG MZR-CD 136KM

Postprzez JerzyM » 16 lis 2009, 14:44

kupiłem mazdę 323 wersja amerykańska podobna w niezłym stanie, podobno – tylko PODOBNO bo po 3-4 miesiącach już się zaczęło. szukałem porządnego warsztatu i go znalazłem. TO BUD-MOT NA CHRISTO BOTEWA. w listopadzie odwiedziłem warsztat i od razu powiedzieli co jest do naprawy i za ile. Myślę że warto do NICH jeździć z naprawami.Od razu widać że fachowcy przez duże F.Ostatnio zostawiłem u nich mazde z małym problemem, myślę że go rozwiążą. pozdrawiam.jurek
JerzyM

Postprzez mcmorik » 18 lis 2009, 14:01

witam serdecznie wszystkich
zwiazku z wczorajsza proba uprowadzenia mojej M6 poraz kolejny mialem kontak z firma od kluczykow i zamkow goraco polecam mila obsluga nie zdzieraja kasy przynajmniej ja tak sadze :)
a teraz wszystkie info z wizytówki

Banasik – Berski s.c
Warszawa ul. Lustrzana 18
(przy ul Połczynskiej) czynne w godz 9-17
tel. 6651472
0 501 107 328
0 609 551 052

NAPRAWA ZAMKÓW I STACYJEK SAMOCHODOWYCH
* zmiana kodów w zamkach i stacyjkach, dorabianie kluczy
* posiadamy zamki i stacyjki w naszej ofercie
* naprawiamy zamki w samochodach cieżarowych
* dorabianie kluczykow z immobilajzerem

AWARYJNE OTWIERANIE SAMOCHODÓW
www.ban-ber.pl

wrazie problemow itp GORACO POLECAM !!!!

ps. szef lubi M6 i chce obecnie kupic jakas :) wiec moze z czasem jakies znizki ;) by zaczol dawac :)
Pozdrowienia dla obslugi z tej firmy :) i wszystkich Mazdo-wiczów ;
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez muchografia » 19 lis 2009, 22:52

POLECAM

Auto Jaksa

Polecam wizyte u Jaksy przed zakupem lub zaraz po nim... mnie w ten sposob Pan Jarek uchronil od niezlego szrota (uszczelka pod glowica w niebieskiej BJ DiTD)
W tym miejscu pragne jeszcze raz podziekowac calemu zespolowi Auto Jaksa za pomoc.

W obecnym aucie tez niebieska BJ DiTD (ale juz sprowadzana wlasnorecznie)

Wymiana tarcz, klockow, lozyska, wymiana oliwy (Dexelia) wszystko w bardzo milej atmosferze i expresowo/ terminowo, a to dla mnie najwazniejsze.

pozdrawiam
Marcin
Początkujący

Od: 18 lip 2008, 15:01

Postprzez donbartolesko » 24 lis 2009, 21:01

Witam, dla osób z Warszawy, które mają dość "profesjonalnych" warsztatów, mogę zaoferować pomoc przy naprawie Mazd dysponuje garażem z kanałem. Garaż wyposażony jak mały warsztat, praktycznie możliwość wykonania każdej naprawy.
Chętnych proszę o kontakt PW lub gg

uzgodnione z Globym
Obrazek
ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 23:09
Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM

Postprzez styczen123 » 29 lis 2009, 18:17

Witam.
Jesli chodzi o naprawe zamków i stacyjek to polecam punkt w Warszawie na ul.Jałtańskiej 4 (stegny).
Byłem miło zaskoczony szybkoscia, fachowościa i przystępna cena naprawy moich uszkodzonych przy włamaniu zamków i stacyjki. Jeszcze raz szczerze polecam. Ponizej podaje adres strony punktu, bo moze sie on kiedys przydac:)

www.otwieramy24h.pl

Pozdrawiam[/b]
styczen123

Postprzez mod » 6 gru 2009, 23:37

Polecam serwis oponiarski pod Poznaniem – Owińska Miękkowo ul. Poznańska 2A Rafał Załuski tel. 061 8920-121 Kupowałem opony i ceny niższe niż na necie Quatrac3 za 195/60/R15 za 280 zł sztuka z montażem a w necie 300 i więcej. Wszystko szybko i sprawnie ustalone przez telefon. Można stać obok auta i patrzeć na to co robią. Po wyważeniu koła nie biją.
Forumowicz

Od: 13 lut 2006, 21:49
Auto: była 323F 1.6 GB, 626GF 1.8 1997, została 626GF 2.0 1999, Citroen Xsara II 2002 16v

Postprzez Yazeen » 7 gru 2009, 10:56

luki88 napisał(a):odradzam kupowanie w sklepie www.czesci24.pl

części są dostarczane z opozneiniem , są mizernej jakości a także często zdarza się że części niskiej jakości przepakowywane są do lepszych pudełek a cena wzrasta 2 lub 3 kroynie

obsługa skelpu niema praktycznie pojęcia o samochodach a postępowania reklamacyjne trwają miesiacami, no chyba że się wyśle pozew do sondu alob list od urzedu ochrony konsumentów

ogolnie to nic bym tam nie kupil – tragedia

skad to wiem ? mialem doczynienia z tą firmą przez prawie rok po 8 godzin dziennie

Wlasnie mialem do czynienia z ta firma. 2 tygodnie kupilem u nich reperaturke do Mazdy 323 F BJ 2002. Blotnik tyl-prawy.
Kupilem i fajnie.dostalem nastepnego dnia od wplaty.
Problem sie pojawil, kiedy sie okazalo, ze musze ta sama jeszcze raz kupic, bo blacharz potrzebuje cos tam dosztukowac... nie wazne dla sprawy.
Zapytalem o dostepnosc tej samej czesci, podajac model i rocznik samochodu. O dziwo, dowiedzialem, sie ze nie sprzedaja czesci do tego modelu. I dowiedzialem sie rowniez, ze na pewno wczesniej u nich nie kupowalem tej czesci do tego modelu.... Wyslalem do nich dosc ostrego maila z prosba o wyjasnienie, czy pracownicy sa niekompetetni czy wprowadzaja celowo klienta w blad...
Jak bedzie cos ciekawego to zaloze na to osobny watek z tresciami korespondencji...
Yazeen
Mazda 323F VI (BJ), 2.0 DiTD,
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 kwi 2009, 14:10
Auto: Citroen Xsara Picasso SX Pack, 1.6 16v, 2007r.
poprz. M 323F BJ, 2.0 DiTD, 2002 r.

Postprzez filipus » 7 gru 2009, 16:53

Polecam sklep www.dexelia.pl Mają spoko ceny i szybką obsługę. Przy zamówieniu mailowym dają zniżki dla forumowiczów.
Naprawdę polecam.
Kontakt do nich to sklep@dexelia.pl
filipus