waldii napisał(a):Drool napisał(a):Słyszałem jednak, że trzeba do tego rozebrać rozrząd…
dobrze slyszales.
a gdzieś indziej napisałeś, że nie trzeba.
ktoś mógłby by mi powiedzieć czy jest możliwa wymiana tej pompy w "parkingowych" warunkach?
www.mazdaspeed.pl
waldii napisał(a):Drool napisał(a):Słyszałem jednak, że trzeba do tego rozebrać rozrząd…
dobrze slyszales.
Absolutnie nie ma takiej potrzeby. Dojście rzeczywiście jest fatalne, ale wystarczy odkręcić pompę wspomagania i odsunąć na bok i da radę wymienić pompę wody.dziedzictom napisał(a):Dodam jedynie że mechaniker i tak będzie musiał sobie zdemontować rozrząd boe nie ma tam dojścia.
lukasz 323C napisał(a):A tak na marginesie to często się słyszy ze pompa cieczy w GE pada. Dlaczego?
Ja dokładnie tak samodyszel85 napisał(a):nie oszczędzamy tylko wymieniamy i rozrząd i pompę. Ja chciałem zaoszczędzić i po pół roku od wymiany rozrządu znów musiałem babrać
Nie "special edition" tylko GLE SPECIALdgolf napisał(a):GE special edition
dyszel85 napisał(a):Dokładnie pompa GMB to dobry zamiennik i nie ma co gadać przy wymianie rozrządu nie oszczędzamy tylko wymieniamy i rozrząd i pompę. Ja chciałem zaoszczędzić i po pół roku od wymiany rozrządu znów musiałem babrać. Polecam wymienić też płyn w układzie na nowy, koszt niewielki a same zalety
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6