przez Asharon » 3 lut 2015, 16:09
Witam
Też mam problem, prawdopodobnie z tymi kablami. Mianowicie, ojciec ostatnio coś w nich sprawdzał (nie mam zielonego pojęcia po kiego), odłączył je, a ja musiałem szybko gdzieś wyjechać, po kilka razach gdy nie chciał odpalić, zadzwoniłem do niego i dowiedziałem się o co chodzi. Potem był problem bo zapomniał jak je podłączyć, ale w końcu metodą prób i błędów silnik zaskoczył.
Problem pojawił się gdy auto zaczęło się dusić (rwać przy większym dodawaniu gazy), z tego co zaobserwowałem, to auto śmiga na zimnym silniku, dopiero po około 1 km, gdy silnik zaczyna się nagrzewać, zaczynają się problemy. Przy lekkim dodawaniu gazu jest ok, ale gdy dam mocniej auto szarpie. Dzieje się to na każdym biegu, niezależnie od tego czy benzyna czy gaz.
Sądzę iż są to przewody WN, gdyż wcześniej wszystko śmigało ok
Mazda 323F, 1.5 z 97
Dodam iż sprawdzałem dwa razy podłączenie kabli, tak jak na rysunku wstawionym powyżej, przez Mike22
Moje pytanko, czy możliwym jest, by układ przewodów był inny, niż na tym rysunku ? Czy możliwym jest, by podczas odłączonych przewodów, bądź niewłaściwym, coś zrypać, przepalić przewody, albo coś innego?
Jakieś pomysły co może być nie tak i jak to rozwiązać ?