Kontrolka halogenów nie gaśnie i montaż świateł do jazdy dziennej
Gdy montowałem sobie kiedys halogeny ( w lampie ) kontrolka sama zadziałała .....Arek_78 napisał(a):Jak mam podpiąć się pod kontrolkę świateł przeciwmgielnych w liczniku
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Dokładnie, wykręcasz i wypinasz starą podłączasz nową ale obsługującą przednie halogeny i po sprawie. Chyba że ktoś już przed Tobą ingerował w instalację.
Michu
Mazda 6 sedan 2004 r, 42PV60EH Panasonic TX-P46G15E,N, 1D Mark III do tego 70-200 L 2,8 IS 24-70 L 2,8 300 L 4 IS itd........
Aeroklub Kujawski- od 1992 Parashuting
Lista olanych cwaniaków- "Krzych"
Mazda 6 sedan 2004 r, 42PV60EH Panasonic TX-P46G15E,N, 1D Mark III do tego 70-200 L 2,8 IS 24-70 L 2,8 300 L 4 IS itd........
Aeroklub Kujawski- od 1992 Parashuting
Lista olanych cwaniaków- "Krzych"
- Od: 13 sie 2008, 00:08
- Auto: Mazda 6
Witam swiatecznie
Podpinam sie pod temat z pokrewnym problemem
Nie posiadam świateł przeciwmgielnych z przodu a zaczęła mi sie świecić kontrolka tych świateł
)
Włączę swiatla drogowe i zapala sie ta kontrolka oczywiscie nigdy wczesniej nic takiego miejsca nie mialo
Jak znaleźć przyczynę gdzie szukac ewentualnie moze ktos mial juz taki przypadek To jakies przebicie chyba jak sadze
Moze ktos zna rozsadnego elektryka w Krakowie ?
Dziekuje za podpowiedzi
Nie posiadam świateł przeciwmgielnych z przodu a zaczęła mi sie świecić kontrolka tych świateł
Włączę swiatla drogowe i zapala sie ta kontrolka oczywiscie nigdy wczesniej nic takiego miejsca nie mialo
Jak znaleźć przyczynę gdzie szukac ewentualnie moze ktos mial juz taki przypadek To jakies przebicie chyba jak sadze
Moze ktos zna rozsadnego elektryka w Krakowie ?
Dziekuje za podpowiedzi
- Od: 9 mar 2010, 09:47
- Auto: Mazda 6 03r
2.0 136 KM
przednie swieca na zielono a tylne na zolto.
Ostatnio edytowano 25 gru 2010, 22:59 przez Stivi, łącznie edytowano 1 raz
-
Stivi
A jak masz na manetce narysowane. Mam na mysli ten pierscien od przeciwgielnych. Czy sa tylko tylne czy masz moze przednie tez narysowane.
-
Stivi
Nie no nie mam wiem ze rozne pytania padaja na grupie ale wiem co pisze . Moja mazda zostala wyposazona tylko w tylne przeciwmgielne A kontroka pojawila sie od wczoraj Ewidentnie jakies zwarcie pytam myslac ze ktos mial juz taki problem
2.0 136 KM
Zrób jak napisał Stivi a po drugie może wtyczki które nie są do niczego podłączone załapały wody.Jak nie to to elektryk i po sprawie.
-
Arkadius 73
Odłączyłem akumulator jak radziliście i kontrolka przednich przeciwmgielnych zgasła !
Ucieszyło mnie to bardzo .Podładowałem od razu bateryjke
I bylo by ok gdyby nie to iz po zamknięciu samochodu na desce cały czas miga kontrolka (lampka kontrolna okładu anty kradzieżowego) Po ludzku autko z kluczykiem I naprawdę zgłupiałem Czy to tak zawsze było i tak prawidłowo ma sie zachowywać ?
Normalne po otwarciu miga jak zapale samochód gaśnie i wszystko gra. Jak zgaszę auto i zamknę drzwi prawidłowo mrugną kierunki sprawdzam wszystko pozamykane A na desce nadal mruga ta kontrolka
Panowie napiszcie mi ze jestem"janem z janowa" i się nie znam i tak ma byc wybieram wasza szyderę od wizyty w ASO ! Odłączyłem oczywiście aku poraz kolejny ale nic to nie zmieniło
Przyklejam temat tutaj by nie robić kolejnego tematu o kontrolkach
dzieki za pomoc
Ucieszyło mnie to bardzo .Podładowałem od razu bateryjke
I bylo by ok gdyby nie to iz po zamknięciu samochodu na desce cały czas miga kontrolka (lampka kontrolna okładu anty kradzieżowego) Po ludzku autko z kluczykiem I naprawdę zgłupiałem Czy to tak zawsze było i tak prawidłowo ma sie zachowywać ?
Normalne po otwarciu miga jak zapale samochód gaśnie i wszystko gra. Jak zgaszę auto i zamknę drzwi prawidłowo mrugną kierunki sprawdzam wszystko pozamykane A na desce nadal mruga ta kontrolka
Panowie napiszcie mi ze jestem"janem z janowa" i się nie znam i tak ma byc wybieram wasza szyderę od wizyty w ASO ! Odłączyłem oczywiście aku poraz kolejny ale nic to nie zmieniło
Przyklejam temat tutaj by nie robić kolejnego tematu o kontrolkach
dzieki za pomoc
2.0 136 KM
kokoliew a szybki zaprogramowales od nowa ?
Jesli nie to pora na to zanim zalozysz nastepny temat.
Jesli nie to pora na to zanim zalozysz nastepny temat.
-
Stivi
Stivi w tajemnicy ci napisze ze chyba nie posiadam domykania szyb z pilota a z tego co wyczytałem na forum tylko posiadacze muszą programować je po odpięciu zasilania
No chyba ze jeszcze mnie czymś zaskoczy Mazda
I ja posiadam taka funkcje
Mysle caly czas o tej kontrolce ale jakoś nie wydaje mi sie by ona wcześniej mrugała po zamknięciu samochodu NAPRAWDĘ
Mysle caly czas o tej kontrolce ale jakoś nie wydaje mi sie by ona wcześniej mrugała po zamknięciu samochodu NAPRAWDĘ
2.0 136 KM
kokoliew napisał(a):w tajemnicy ci napisze ze chyba nie posiadam domykania szyb z pilota a z tego co wyczytałem na forum tylko posiadacze muszą programować je po odpięciu zasilania
Więc Mazda Cię jeszcze chyba zaskoczy. Ja u siebie nie posiadam domykania szyb z pilota a szyby muszę programować