Witam wszystkich.
Natknąłem się dzisiaj na problem dla mnie nie do przeskoczenia. Postaram się go przedstawić w miarę prosto.
Wyjeżdżając z parkingu zapaliła mi się lampka sygnalizacji przepalonej żarówki stopu, po chwili zgasła, zapaliła się ponownie i gasła dopiero po naciśnięciu hamulca.
Pod pracą zauważyłem, że światła stop palą się cały czas mimo nie naciskania na pedał.
Odpiąłem akumulator, sprawdziłem bezpieczniki, czujnik stop i tylne lampy. Nic nie znalazłem.
Wracając do domu lampka zgasła, po chwili znów się zapaliła i tak parę razy, w momencie gdy kontrolka nie świeciła się światła stop działały tak jak powinny.
Po paru minutach jazdy kontrolka zapaliła się i już nie zgasła nawet gdy nacisnę na hamulec. Co gorsza okazało się, że światła stop nie działają, a pali się tylko prawe światło.
Po tylu różnych objawach totalnie zgłupiałem i nie wiem gdzie szukać problemu.
Jeżeli ktoś z Was ma jakąś sugestię to byłbym wdzięczny, nawet za najbardziej absurdalne pomysły.
Problem ze światłami stop.
Strona 1 z 1
Problem rozwiązany, temat można zutylizować.
Przyczyna problemu była wręcz banalna, tylko objawy zmylały przeciwnika. Przepaliła się kostka łącząca tylną wiązkę z tą pod dywanikiem wewnątrz. Wypaliło dziurkę i prawdopodobnie dwa kabelki do siebie się przykleiło.
Zanim to odkryłem pół samochodu rozkręciłem.
Może ktoś wie gdzie można taką kostkę kupić, bo na razie skręciłem dwa kabelki ze sobą i działa.
Zanim to odkryłem pół samochodu rozkręciłem.
Może ktoś wie gdzie można taką kostkę kupić, bo na razie skręciłem dwa kabelki ze sobą i działa.
Michel napisał(a):Może ktoś wie gdzie można taką kostkę kupić
mysle ze szrot moze pomóc
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/246/0ba8b8712dce9563.jpg[/img][/url]
www.323-klub.pl
www.323-klub.pl
- Od: 30 sie 2008, 16:31
- Auto: Było 323F BA Z5 94r.
Jest Xedos 6 V6
Strona 1 z 1